Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
abd_1-10.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
62.98 Кб
Скачать
  1. Інформаційне забезпечення абд

становить систему зовн і внутр. інформації. Система зовн інформації призначена для забезпечення керівництва банку необхідними відомостями про стан середовища в якому функціонує банк. Збирання даної інформації передбачає накопичення різних даних про ситуацію на ринку (конкуренти,клієнти тощо). Її можна отримати з джерел:газет,журналів,телебачення,радіо,річних звітів,особистих контактів з клієнтами, обміну інформації з службовцями інших банків.

Система внутрішньої інформації характеризує банк з погляду внутр стану його справи.Вона виникає в результаті діял самого банку і має бути спрямована на повне відображення поточної ділової інформації, а також видачу оперативних даних.До джерел внутр інформації відносять:статистичну звітність,бухг звітність,розрах. з кредитування, результати внутр досліджень, акти ревізій і перевірок тощо.

Інформаційне забезпечення АБД вкл види звітності:- фінансова (складається раз у рік та є прилюдненою).До неї належить:загал. інформ. про діял банку,звіт про фін результати, звіт про рух грошових коштів,звіт про зміни в капіталі,примітки;- періодично-фінансова (скл щоквартально). До неї належить:баланс,звіт про фін результати,примітки;- службова,яку передають кмерц банки в НБУ,містить статистичні дані та є конфіденційню.Її поділ на щоденну,щотижневу,щомісячну,щоквартальну,річну.Щоденна вкл:баланс банку,ф1Д,спеціальна ін форм для розрах нормативів Н1,Н7,Н9,Н10,Н11.Щотижнева вкл:звіт про залишки коштів,що розміщенні в ін банках,звіт про структуру активів і пасивів за строками,звіт про активні операції банку.

Банки передають квартальну фін звітність на паперових носіях та в електронному вигляді терит управлінням НБУ у встановленні ними строки,але не пізніше 25 числа місяця наступного за звітним кварталом.

  1. Загал аналіз структури пасивів банку

Сутність пасивних операцій банку полягає у залученні різноманітних вкладів у межах депозитних та ощадних операцій,отриманих кредитів від ін.банків,емісії різноманітних ЦП, а також проведення ін.операцій в результаті яких збіл.грошові кошти в пасиві балансу банку.Основною метою аналізу пасивних операцій є визначення ефективності формування ресурсної бази банку з метою зниження її вартості та підвищення фін.стабільності.Завданнями аналізу пасивних операцій є:1.аналіз структури пасивів за джерелами формування;2.визначення розміру ВК,його структури та достатності;3.аналіз дотримання основних нормативів достатності капіталу;4.аналіз зміни статутного капіталу;5.дослідження та оцінка обґрунтованості розподілу прибутку;6.аналіз структури зобов’язань з позиції витратності та стабільності ресурсної бази;7.розробка стратегії розширення клієнтської бази з метою здешевлення ресурсів;8.оцінка ділової активності банку щодо залучення ресурсів;9.розробка прогнозу щодо конкурентоспроможності та фін потенціалу банку.

Аналіз пасивів банку здійснюється в такій послідовності:1.визначається співвідношення між ВК та зобов’язаннями на основі балансу банку,зокрема розраховується питома вага кожної складової ресурсів у їх загал підсумку, а також абсолютне відхилення загал суми ресурсів і їх кожної складової на звітну дату порівняно з базовим періодом.Здійснюється за допомогою таблиць,форма і зміст яких залежить від поставленої мети аналізу;2.здійснюється більш детальна характеристика зміни у структурі пасивних операцій та аналізується кожна їх складова.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]