Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пр.аналіз под.пр..docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
34.34 Кб
Скачать

Висновки

Своє примінення спеціалбні економічні зони знайшли і в Україні.Зберігаючи у доцільних межах експортну орієнтацію, вільні економічні зони для країн із перехідною економікою покликані працювати на внутрішній ринок країни, сприяючи насиченню його передовою технологією та високоякісними товарами.

Отже , ВЕЗ- територія в прикордонних або інших регіонах країни , яка має особливий юридичний і митно-економічний статус.

На мою думку, до цілей, що ставляться державою, яка створює ВЕЗ є : розвязання проблем зайнятості і формування нових робочих місць; активізація зовнішньої торгівлі; стимулювання притоку іноземних інвестицій; розширення експортної бази; ефективне використання місцевих ресурсів.Крім того , формування ВЕЗ може розглядатись як засіб

розвязання проблеми депресивних старопромислових, незабудованих, слабозаселиних, з низьким рівнем економічного розвитку регіонів.

На основі аналізу діяльності цілого ряду зон можуть бути зроблені такі

висновки:

— зони ніколи не розвиваються згідно з початковим планом, свідчення цього — перетворення ряду зон у промислові монокультури, а не у добре збалансовані та високодиверсифіковані промислові парки, які передбачалося зробити;

— економічні та соціальні переваги зони, які звичайно служать виправданням для її створення у більшості випадків не відповідають початковим розрахункам.

А тому вважається, що запорукою успішного розвитку зон є не стільки якість початкового планування чи уточнення основних економічних оцінок проекту, стільки по дальша здатність керівництва зони (або уряду) пристосу вання до змінного середовища, розробити гнучкий та ефективний механізм оцінок та розв'язання проблем.

Список використаних джерел:

  1. Закон України «Про загальні засади створення і функціонування спеціальних (вільних) економічних зон» від 13.10.92 року

  2. http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/

  3. http://www.ukrreferat.com/

  4. Податковий кодекс України: чинне законодавство зі змінами та допов.станов на 9 лютого 2012року (офіц.текст). – К.: Паливода А.В., 2012. – 616с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]