Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ оформление.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
2.06 Mб
Скачать

4.1.2.3 Висновки

Висновки вміщують безпосередньо після викладення суті пояснювальної записки, починаючи з нової сторінки.

У висновках наводить оцінку одержаних результатів роботи; можливі галузі використання результатів роботи; народногосподарську, наукову, соціальну значущість роботи.

Текст висновків може поділятися на пункти.

4.1.2.4 Рекомендації

У пояснювальній записці на ґрунті одержаних висновків можуть наводитись рекомендації.

Рекомендації вміщують після висновків, починаючи з нової сторінки.

У рекомендаціях визначають подальші роботи, які вважають необхідними, приділяючи основну увагу пропозиціям що до ефективного використання результатів дослідження чи розроблення.

Текст рекомендації може поділятись на пункти.

4.1.2.5 Перелік посилань

Перелік джерел, на які є посилання в основній частині пояснювальної записки, наводять у кінці тексту пояснювальної записки, починаючи з нової сторінки. У відповідних місцях тексту мають бути посилання.

Бібліографічні описи з переліку посилань подають у по­рядку, за яким вони вперше згадуються в тексті. Порядкові номери описів у переліку є посиланнями в тексті (номерні посилання).

Бібліографічні описи посилань у переліку наводять відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи. Приклад оформлення посилань наведено в додатку Г.

4.1.3 Додатки

Додатки розміщують після основної частини пояснювальної записки.

У додатках вміщують матеріал, який:

  • з необхідним для повноти пояснювальної записки, але включення його до основної частини може змінити впорядковане и логічне уявлення про роботу;

  • не може бути послідовно розміщений в основній частині через великий обсяг або способа відтворення;

  • може бути вилучений для широкого кола читачів, але с необхідним для фахівців даної галузі.

У додатки можуть бути включені:

  • додаткові ілюстрації або таблиці, специфікації застосованих в проекті елементів;

  • матеріали, які через великий обсяг, специфіку викладення або форму подання не можуть бути внесені до основної частини (проміжні математичні докази, формули, розрахунки; протоколи випробувань; інструкції, методики, опис комп'ютерних програм, розроблених у процесі виконання роботи та iн.);

  • додатковий перелік джерел, на які не було посилань у пояснювальній записці, але які можуть викликати iнтepec;

  • опис нової апаратури та приладів, які використовувались під час проведення випробувань;

  • звіт пpo патентні дослідження, якщо вони передбачені в роботі.

4.1.4 Вимоги до подання структурних елементів

Структурні елементи "Титульний аркуш", “Завдання” "Реферат", "Вступ", "Суть пояснювальної записки", "Висновки" “Перелік посилань” є обов'язковими.

4.1.5 Розрахунки, які виконані із застосуванням еом

3 метою скорочення непродуктивних витpaт часу та підвищення точності настійно рекомендується роботи розрахункового хapaктеру виконувати у випускових роботах iз застосуванням ЕОМ.

В ycix випадках розрахунків iз застосуванням ЕОМ у випускній роботі необхідно вказати, що даний розрахунок виконано iз застосуванням конкретного типу ЕОМ, її марку.

При використанні ЕОМ у тексті наводиться постановка завдання та блок-схема складання завдання; розрахунок коефіцієнтів моделі виносять до додатку. Якщо виконувався одноразовий розрахунок, його результати наводять у тексті. Якщо було виконано моделювання, оригінали цифрових результатів машинної обробки виносять до додатку, а у тексті наводять підсумкові результати, графіки, та їх аналіз на відповідність завданню на дипломний проект.

При використанні ЕОМ у тексті наводиться постановка завдання, вихідні данні, умови моделювання та рішення на ЕОМ. При цьому:

  • якщо було використано самостійне програмування, у тексті наводять програму, якщо вона складає 2-3 аркуша, i методи роботи з нею, а також контрольний приклад для перевірки її роботи (програма великого об’єму виноситься до додатку);

  • якщо програму було складено сумісно з математиком-програмістом, у тексті наводять те ж саме, що й у першому випадку, та вказують прізвище, ім'я та по батькові того, хто приймав участь у роботі;

  • якщо була використана стандартна програма, у тексті вказують джерело, звідки вона взята, а саму програму не наводять.

Усі вихідні дані, які були використані для розрахунків на ЕОМ, наводять у тексті.