Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ оформление.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
2.06 Mб
Скачать

3.2 Захист дипломних проектів I робіт

До захисту дипломних проектів (робіт) допускаються студенти, які виконали yci вимоги навчального плану та програм навчання.

До ДЕК перед початком захисту дипломного проекту (роботи) подаються такі документи:

  • довідка декана факультету про виконання студентом нав­чального плану та одержаних ним оцінках з теоретичних дисциплін, курсових проектів i робіт та виробничої практики;

  • розрахунково-пояснювальна записка та графічний матеріал з усіма необхідними пiдписами;

  • відзив керівника за встановленою формою.

До ДЕК можуть бути подані також інші матеріали, які характеризують наукову та практичну цінність виконаного дипломного проекту (роботи): надруковані статті за темою дипломного проекту (роботи), документи, які вказують на практичне використання проекту (роботи), макета, зразки матеріалів, виробів i т.ін.

Захист дипломних проектів (робіт) проводиться на відкритому засіданні ДЕК за участю не менше половини його складу. При захисті дозволяється бути присутніми всім бажаючим.

Креслення та графічний матеріал розвішують на стенді перед початком захисту. На початку кожного захисту оголошують данні про успішність студента за час навчання в університеті. Для викладення змісту дипломного проекту (роботи) студентові надають не більше 15 хвилин, протягом яких він повинен сформулювати мету та завдання дипломного проекту (роботи), шляхи рішення поставлених завдань, одержані результати, висновки.

Після закінчення доповіді члени ДЕК, а також присутні задають дипломнику питання, які відносяться до теми дипломного проекту (роботи).

Tpивaлicть захисту одного дипломного проекту (роботи) складає до 45 хвилин. Після відповідей на питання зачитують відзив керівника що до дипломного проекту (роботи). Дип­ломник відповідає на зауваження керівника.

Результати захисту дипломного проекту (роботи) визначають оцінками "відмінно", "добре", "задовільно" та "незадовільно".

При визначенні оцінки проекту (роботи) береться до уваги рівень теоретичної та практичної підготовки студента.

Результати захисту дипломного проекту (роботи) оголошують того ж дня, після оформлення протоколів засідань ДЕК.

Студентові, який захистив дипломний проект (роботу), рішенням ДЕК надається кваліфікація згідно з одержаною спеціальністю та видається диплом установленого зразка.

Студентові, який склав державний іспит i не менше ніж 75% підсумкових іспитів з дисциплін навчального плану з оцінкою "відмінно", а по решті дисциплін - з оцінкою "добре" i який захистив дипломний проект (роботу) з оцінкою "відмінно", видається диплом з відзнакою.

Рішення про оцінку захищеного дипломного проекту (роботи), а також про присвоєння кваліфікації спеціаліста м видачу диплома з відзнакою приймається ДЕК на закритому засіданні відкритим голосуванням простою більшістю голосів членів комісії, які приймали участь у засіданні. При однаковій кількості голосів за та проти голос голови є вирішальним. ДЕК може приймати рішення про рекомендації на наукову роботу та до аспірантури. Уci засідання ДЕК протоколюють у книжці протоколів. До протоколів вносять оцінки дипломних проектів (робіт), а також записують основні питання, які було задано, особливі думки та т.ін. У ньому також указують надану кваліфікацію, рішення про те, який диплом видати після закінчення університету (з відзнакою або звичайний). Протоколи підписують голова та члени Державної комісії, які приймали участь у засіданні.