Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ оформление.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
2.06 Mб
Скачать

1.3 Порядок затвердження та зміни тем дипломних проектів і робіт

Теми дипломних проектів розробляє випускова кафедра з урахуванням призначень студентів на місце майбутньої роботи та баз практики. Розглядають і затверджують теми на засіданні кафедри не пізніше, ніж за два місяці перед початком переддипломної практики.

Теми дипломних проектів (робіт), їх керівники, а також бази переддипломної практики затверджуються наказом по університету за 1,5-2 місяці перед початком переддипломної практики.

За поданням випускових кафедр керівниками дипломних проектів можуть бути призначені викладачі, наукові співробітники університету та висококваліфіковані фахівці науково-дослідних інститутів, закладів і промислових підприємств.

Консультантами з економічної, організаційної та інших частин проекту (роботи) призначаються кваліфіковані викладачі відповідних кафедр за погодженням випусковою кафедрою.

Зміна теми випускної роботи допускається у виняткових випадках і не пізніше першого тижня після проходження переддипломної практики.

Заміна теми випускної роботи оформлюється наказом по університету за поданням завідуючого випускової кафедри.

Заміну та уточнення змісту спеціальної, технологічної та інших частин затверджує завідуючий профілюючої кафедри за заявою та обґрунтуванням керівника дипломного проектування.

    1. Оформлення завдань на дипломний проект (роботу) I переддипломну практику

Завдання на дипломне проектування та переддипломну практику керівник розроблює згідно із затвердженою наказом по академії темою дипломного проекту (роботи) i базою переддипломної практики для кожного студента окремо.

Завдання на дипломне проектування оформляється за установленою формою на спеціальному бланку з обох боків аркуша (додаток В). У завданні на дипломне проектування указується термін зaкiнчення проекту (роботи).

Згідно з темою дипломного проекту (роботи) керівник практики розробляє докладне індивідуальне завдання на збирання мaтepiaлiв для виконання дипломного проекту (роботи) під час переддипломної практики.

    1. Організація дипломного проектування

Керівництво дипломним проектуванням здійснює кepiвник, якого затверджено наказом по університету.

Обов'язками керівника дипломного проектування є:

  • розробка завдання на дипломний проект (роботу) i переддипломну практику згідно із затвердженою для кожного студента темою;

  • надання допомоги студентові при розробці календарного плану роботи у період дипломування;

  • регулярні консультації студента згідно з розкладом по розділах дипломного проекту (роботи), які відносяться до випускової кафедри, та забезпечення консультацій викладачами інших кафедр;

  • прищеплення студентові навичок підбору необхідної технічної та довідкової літератури, типових проектів i інших матеріалів з теми, що розробляється;

  • регулярний контроль i перевірка виконання дипломного проекту (роботи) згідно з календарним планом;

  • контроль за самостійним виконанням студентом графічної частини та пояснювальної записки;

  • своєчасне визначення відставання студента від кален­дарного плану дипломування, встановлення причин відста­вання та можливості виконання дипломного проекту (роботи) у термін, що визначений планом, а також доцільності подальшої роботи студента над дипломним проектом (роботою) при значному відставанні.

Обов'язками консультантів окремих частин дипломних проектів є:

  • визначення та узгодження з керівником дипломного проекту (роботи) від випускової кафедри змісту відповідних розділів проекту (роботи);

  • забезпечення регулярних консультацій дипломників;

  • контроль i своєчасне інформування профілюючої кафед­ри про відставання студента у виконанні частин випускної роботи;

  • забезпечення та оформлення студентом відповідної части­ни дипломного проекту (роботи) згідно з правилами проекту­вання i нормами ЄСКД i ЄСТД.

Календарний план дипломного проектування студент-дипломник складає під керівництвом керівника на весь період дипломного проектування. План затверджує завідуючий випусковою кафедрою. У календарному плані визначаються терміни та черговість виконання ycix розділів дипломного проекту (роботи), закінчення та захисту проекту (роботи) у ДЕК.

Правильність i своєчасність виконання розділів диплом­ного проекту (роботи) керівник дипломного проектування перевіряє під час консультацій.

За рішенням випускової кафедри студенти можуть виконувати під час переддипломної практики окремі розділи пояснювальної записки дипломного проекту. Ці вимоги включаються до програм практики.

Відповідальність за правильність прийнятих у диплом­ному проекті (роботі) технічних рішень i виконаних розрахунків покладається на студента. Студент має право не погодитися з рекомендаціями керівника та відстоювати рішення, які прийняті ним в дипломному проекті (роботі), при захисті перед ДЕК.