Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ministerstvo_osviti_i_nauki_Ukrayini.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
119.3 Кб
Скачать

10. Оволодіння навиками роботи продавця взуттям

Вивчити правила роздрібної торгівлі взуттям, його класифікацію, виробників та постачальників.

Взяти участь у прийманні взуття за кількістю та якістю. Оформити супровідну документацію. Вивчити порядок зберігання взуття в магазині. Підготувати робоче місце до роботи. Вивчити порядок обміну взуття та шкали розмірів взуття. Оволодіти навиками обслуговування покупців, надавати консультації щодо вибору товару та догляду за ним. Оволодіти навиками професійної поведінки, попередження і вирішення конфліктних ситуацій.

Вивчити характеристику матеріалів верху та низу взуття.

Вимоги до якості, пакування, маркування, транспортування, зберігання і догляду за взуттям.

У процесі вивчення теми студент повинен:

- знати матеріал верху та низу взуття, асортимент, якість;

- вміти розпізнавати різновиди взуття, перевіряти якість товарів, виявляти дефекти.

11. Правила роздрібної торгівлі посудо-господарськими товарами

Вивчити правила роздрібної торгівлі посудо-господарськими товарами, їх класифікацію, виробників та постачальників.

Взяти участь у прийманні посудо-господарських товарів за кількістю та якістю. Ознайомитись та заповнити супровідну документації. Вивчити порядок зберігання цих товарів в магазині.

Оволодіти навиками обслуговування та спілкування з покупцями, навиками професійної поведінки, попередження та вирішення конфліктних ситуацій. Вивчити порядок обміну посудо-господарських товарів.

Класифікація та характеристика асортименту посуду з пластмас. Вимоги до якості, маркування, пакування, зберігання виробів.

Класифікація скляного посуду. Характеристика асортименту скляного посуду. Вимоги до якості, перевірка якості, маркування, пакування, зберігання та догляд скляних виробів.

Вивчити класифікацію та характеристику властивостей основних видів кераміки. Характеристика асортименту керамічного посуду.

Вимоги до якості, перевірка якості, маркування, пакування, зберігання і догляд.

Вивчити класифікацію металевого посуду. Види і способи виробництва, обробка, покриття: захисне і декоративне.

Види і різновиди сплавів. Характеристика асортименту металевого посуду, столових приборів.

Характеристика асортименту наборів для вікон, дверей, замків.

Оволодіння навиками роботи продавця продовольчих товарів

12. Стандартизація і сертифікація харчових продуктів

Вивчити принципи стандартизації харчових продуктів; категорії і види стандартів на продовольчі товари. Вимоги до якісних показників продтоварів, які зазначені в стандартах.

Обов’язкова і добровільна сертифікація харчових продуктів. Знаки відповідності.

13. Вивчення асортименту свіжих фруктів та овочів

Вивчити хімічний склад фруктів і овочів, споживну цінність плодоовочевої продукції.

Характеристика основних видів плодів та овочів. Використання різноманітних методів і способів зберігання фруктів і овочів.

Класифікація фруктів. Характеристика асортименту насіннячкових і кісточкових фруктів. Умови, режими і строки зберігання фруктів. Види упаковки.

Класифікація овочів. Характеристика асортименту свіжих овочів. Умови, режими і строки зберігання свіжих овочів. Види упаковки. Показники, які впливають на формування якісних ознак свіжих овочів.

Вивчити процеси, які проходять у свіжих фруктах і овочах при зберіганні; їх стійкість до захворювань. Оптимальний режим зберігання свіжих фруктів і овочів. Різновиди сховищ для довготривалого зберігання плодоовочевої продукції. Правила приймання.

14. Вивчення продуктів переробки фруктів та овочів

Вивчити методи переробки фруктів і овочів. Класифікація овочевих і плодово-ягідних консервів, характеристика їх асортименту. Товарознавча характеристика квашених, маринованих, сушених і заморожених фруктів і овочів. Умови, режими і строки зберігання продуктів переробки фруктів і овочів. Види упаковки.

15. Вивчення асортименту та визначення якості

зерна і круп

Вивчити споживні властивості круп, які зумовлюються їх хімічним складом. Класифікація та асортимент круп. Умови, режими і строки зберігання круп. Види упаковки. Правила приймання.

16. Вивчення класифікації та асортименту

борошна і макаронних виробів

Вивчити споживні властивості борошна, які зумовлюються їх хімічним складом. Класифікація та асортимент борошна. Умови, режими і строки зберігання борошна. Види упаковки.

Класифікація та асортимент макаронних виробів. Розфасовка і упаковка макаронних виробів. Умови, режими і строки зберігання макаронних виробів. Види упаковки. Правила приймання.

17. Товарознавча характеристика хліба

і хлібобулочних виробів

Вивчити споживні властивості хліба і хлібобулочних виробів, які зумовлюються їх хімічним складом. Класифікація та асортимент хліба і хлібобулочних виробів. Умови, режими і строки зберігання хліба і хлібобулочних виробів. Види упаковки. Правила приймання.

18. Товарознавча характеристика цукру, меду

і продуктів бджільництва.

Вивчити класифікацію та асортимент цукру і цукристих речовин. Фактори, які впливають на формування асортименту цукру, підсолоджуючи речовин і цукрозамінників. Правила приймання і оцінка якості цукру. Умови, режими і строки зберігання цукру і цукристих речовин. Пакування і маркування цукру.

Вивчити класифікацію і характеристику основних видів меду. Споживні і лікувальні властивості натурального меду. Речовини, які зумовлюють харчову цінність меду. Заготівля, фасування, пакування і маркування меду. Особливості транспортування і зберігання меду. Правила приймання.