Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ME_15_Didukh_Volodymyr.docx
Скачиваний:
36
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
26.45 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Національний університет «Львівська політехніка»

Навчально-науковий інститут економіки і менеджменту

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності

Контрольна робота

із дисципліни «Вступ до фаху «Менеджмент»»

на тему:

«Формування посадової інструкції менеджера»

Варіант №129

Найменування підприємства: «Львівська школа вищої спортивної майстерності»

Найменування посади: директор школи вищої спортивної майстерності

Виконав: студент групи МЕ-15

Дідух В.О.

№ залікової книжки 1505572

Перевірила: ст. викл. Дзюбіна К.О.

Львів 2015

Зміст

Вступ………………………………………………………………………….………….3

Розділ 1. Характеристика Львівської школи вищої спортивної майстерності…………………………………………………………………………4

Розділ 2. Посадова інструкція директора школи вищої спортивної майстерності…………………………………………………….....5

2.1 Загальні положення……………………………………………………………...5

2.2 Посадові функції та повноваження…………………………………………..…6

2.3 Права……………………………………………………………………..….……7

2.4 Відповідальність……………………………………………………………...….7

2.5 Кваліфікаційні вимоги……………………………………………………..……8

2.6 Взаємовідносини за посадою………………………………………………...….8

Висновки………………………………………………………………….………..…..9

Список використаних джерел………………………………………………..10

Вступ

Посадова інструкція – документ, що визначає організаційно-правове становище працівника в структурному підрозділі, що забезпечує умови для його ефективної праці. Посадова інструкція – це обов’язковий кадровий документ.

Посадові інструкції складаються з розділів: «Загальні положення», «Посадові функції та повноваження», «Права», «Відповідальність», «Кваліфікаційні вимоги» та «Взаємовідносини (зв’язки) за професією, посадою». У робочих інструкціях розділи «Загальні положення», «Взаємовідносини (зв’язки) за професією» можуть бути відсутні.

Школа вищої спортивної майстерності – заклад фізичної культури та спорту, який забезпечує підготовку учнів-спортсменів резервного спорту та спорту вищих досягнень шляхом проведення постійно діючих навчально-тренувальних зборів та участь спортсменів у відповідних змаганнях.

Головною метою ШВСМ є підготовка спортсменів вищих категорій у збірні команди України, команди майстрів з ігрових видів спорту та резерву.

Основні напрямки діяльності:

- вдосконалення діючої системи підготовки спортсменів;

- зміцнення матеріально-технічної бази ШВСМ, поліпшення умов її функціонування, визначення стратегічних напрямків її подальшого розвитку, науково-методичне забезпечення її діяльності;

- забезпечення кваліфікованими тренерами-викладачами з різних видів спорту.

ШВСМ працює в режимі постійно діючого навчально-тренувального збору з постійним та змінним складом спортсменів та тренерів[1].

Розділ 1. Характеристика Львівської школи вищої спортивної майстерності

ШВСМ м. Львова

Львів, вул. Клепарівська, 39а

тел./факс (032) 231-37-14

Lshvsm@ukr.net

http://sportmasters.org.ua/

25 березня 1946 р. За вказівкою комітету у справах фізичної культури і спорту при раді міністрів СРСР був виданий наказ №24 про укомплектування спортивної школи молоді міського комітету у справах фізичної культури і спорту, яка була укомплектована такими видами спорту: легка атлетика, гімнастика, плавання, бокс, фехтування, теніс, велоспорт.

З 1970 р. На підставі рішення виконкому львівської обласної ради депутатів трудящих від 19 червня 1970 р. № 387 & 3 “Про реорганізацію львівської спортивної школи молоді у школу вищої спортивної майстерності”.

Львівська школа вищої спортивної майстерності є міжвідомчим навчально-спортивним і організаційно-методичним центром, який забезпечує підготовку кращих спортсменів області, членів збірної команди України та їх найближчого резерву до всеукраїнських змагань, чемпіонатів Європи, кубків світу, та олімпійських ігор.

Впродовж 15 років серед 30-ти шкіл України львівська швсм займає 4-е місце, а у 2000 р. посіла 3-е місце.

В 2016 році школа відсвяткує свій 70-річний ювілей з вшануванням кращих працівників школи та спортсменів[2].

Розділ 2. Посадова інструкція директора школи вищої спортивної майстерності

2.1 Загальні положення

Безпосереднє керівництво ШВСМ здійснює директор, який призначається на посаду (звільняється з посади) засновником (власником) або уповноваженим ним органом за погодженням з Мінмолодьспортом.

Директор керує роботою заступників з відповідних напрямів роботи, головного бухгалтера, педагогічною (тренерсько-викладацькою) радою.

Директор школи вищої спортивної майстерності має знати: Конституцією України, закони України, акти Президента України, Кабінету Міністрів України, правила і норми охорони праці, техніки безпеки та протипожежної охорони, накази центрального органу виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту, інші нормативно-правові акти, положення про школу вищої спортивної майстерності, статут школи, трудове законодавство.

Директор школи вищої спортивної майстерності: забезпечує створення умов для підготовки спортсменів резервного спорту та спорту вищих досягнень, організації навчально-тренувальної і спортивної роботи та контролює її проведення; розпоряджається в установленому порядку майном і коштами; забезпечує раціональний добір і розстановку кадрів; приймає та звільняє з роботи тренерів-викладачів, фахівців, працівників згідно з законодавством; затверджує посадові інструкції працівників, у встановленому порядку за погодженням із засновником (власником) або уповноваженим ним органом; установлює в межах затвердженого фонду оплати праці надбавки та розглядає питання щодо надання доплат, премій, матеріальної допомоги тренерам-викладачам, фахівцям, працівникам ШВСМ; забезпечує дотримання вимог охорони здоров’я, антидопінгового законодавства, праці і господарської діяльності, санітарно-гігієнічних, протипожежних норм і техніки безпеки працівників ШВСМ та спортсменів та несе за це відповідальність[3].

2.2 Повноваження та функції

Директор ШВСМ:

  • здійснює загальне керівництво, забезпечує раціональний добір і розстановку кадрів, забезпечує створення належних умов для підвищення фахового рівня працівників;

  • забезпечує та контролює проведення навчально-тренувальної та спортивної роботи, відповідає за діяльність ШВСМ;

  • в установленому законодавством порядку розробляє структуру, штатний розпис і тарифікаційний список тренерів-викладачів ШВСМ та подає на затвердження засновнику (власнику);

  • контролює додержання виконавчої та фінансової дисципліни;

  • забезпечує додержання вимог охорони здоров’я, праці і господарської діяльності, санітарно-гігієнічних, протипожежних норм і правил, техніки безпеки працівників школи та спортсменів та відповідає за це;

  • розпоряджається в установленому чинним законодавством порядку майном і коштами ШВСМ, укладає договори, відкриває рахунки в органах Казначейства та установах банків;

  • видає у межах своїх повноважень накази та розпорядження і контролює їх виконання, затверджує посадові інструкції працівників;

  • приймає на роботу і звільняє з роботи тренерів-викладачів та інших фахівців відповідно до законодавства;

  • установлює в межах затвердженого фонду оплати праці надбавки та розглядає питання щодо надання доплат, премій і матеріальної допомоги тренерам-викладачам та іншим фахівцям ШВСМ, вживає інших заходів заохочення, а також дисциплінарного впливу;

  • відповідає за виконання покладених на ШВСМ завдань, за результати фінансово-господарської діяльності, стан і збереження будівель та іншого майна, переданого в користування і володіння ШВСМ[4].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]