Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ministerstvo_osviti_i_nauki_Ukrayini.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
119.3 Кб
Скачать

1. Загальне ознайомлення з магазином

Ознайомитись: з магазином, базою практики та його традиціями; з правилами внутрішнього трудового розпорядку, вимогами до виконання завдання з навчальної практики; з положенням про магазин або статутом, з кваліфікаційною характеристикою продавця І та ІІ категорії, з правилами поведінки продавця і формами матеріальної відповідальності; плануванням та послідовністю технологічних процесів та економічними станом підприємства; з порядком відкриття і закриття магазину, зберіганням ключів, здачею магазину під охорону.

Скласти схему структури управління магазином, графік роботи продавців магазину, табель обліку використання робочого часу працівниками відділу, салону, магазину.

2.Вимоги щодо приміщень магазинів, характеристика обладнання

Ознайомитись з вимогами до торгового залу, підсобних та адміністративних приміщень, спеціалізацією магазину, розміщенням роздрібних торговельних салонів, відділів магазину. Вивчити види торгово-технологічного устаткування, інвентарю та інструментів, які використовуються в магазині, їх призначення, правила користування ними. Засвоїти техніку безпечної роботи на ньому.

Ознайомитись з організацією продажу товарів та документами, які повинні мати продавці (товарно-транспортні накладні, прибутково-видаткові накладні, приймальні акти, копії сертифікатів, копії гігієнічних висновків, документи, що засвідчують відповідність якості товару).

Скласти схему планування торговельного залу магазину.

3. Техніка підготовки ЕККА до роботи,

правильність розрахунків з покупцями

Ознайомитись з підготовкою ЕККА до роботи. Вивчити яку максимальну кількість назв товарів можна запрограмувати на ЕККА. Вимоги до касового чеку, які дані повинен висвітлювати касовий чек. Основні операції та режим роботи на ЕККА. Правильність розрахунків з покупцями. Відповідальність продавців при роботі на ЕККА.

4. Правила торговельного обслуговування населення,

та загальні положення правил продажу

непродовольчих та продовольчих товарів

Ознайомитись з правами споживачів, які визначені Законом України «Про захист прав споживачів».

Вивчити порядок надання покупцю інформації про товари в обсязі, передбаченому законодавством.

Ознайомитись із супровідними документами: податковою, товарно-транспортною, накладною, сертифікатами відповідності державної системи сертифікації або копіями завіреного сертифікату; основними санітарними вимогами до торговельного підприємства та його працівників; контролем за дотриманням правил торговельного обслуговування населення; загальними положеннями правил продажу товарів.

Порядок розрахунків за продаж товару. Оформлення цінників на товари. Зберігання вибраних покупцем придбаних великогабаритних товарів. Вимоги щодо якості і обміну товару.

5. Вивчення асортименту видань суспільної, природничої, технічної тематики

Загальний огляд асортименту. Видавництва видань суспільної тематики. Особливості розташування. Видова різноманітність суспільної книги.

Підібрати 5 прикладів назв видань із суспільних наук. Скласти анотований список різних видів видань однієї тематики (5 прикладів). Скласти список назв серій видань суспільної тематики.

Взяти участь у прийманні друкованої продукції.