Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kopia_Tema_12.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
54.27 Кб
Скачать

5. Облік доходів майбутніх періодів

Доходи майбутніх періодів виникають у момент-отримання авансів за товари або послуги, реалізація яких здійснюватиметься поступово протягом певного періоду часу, наприклад: авансові платежі, одержані за здані в оренду основні засоби та інші необоротні активи; сума передплати, одержана за газети, журнали та інші періодичні видання, тощо. '

Бухгалтерський облік доходів майбутніх періодів ведуть на рахунку 69 «Доходи майбутніх періодів», за кредитом якого відображується сума одержаних доходів майбутніх періодів в кореспонденції з рахунками: ЗО «Каса», 31 «Рахунки з банках», 37 «Розрахунки з різними дебіторами».

При списанні доходів майбутніх періодів та включення їх до складу доходів звітного періоду дебетується рахунок 69 і кредитується рахунок 70 «Дохід від реалізації» або 74 «Інші доходи».

Аналітичний облік доходів майбутніх періодів ведеться за їх видами, датами їх утворення і визнання доходами звітного періоду.

Синтетичний облік по рахунках 64, 65, 67, 68, 6У здійснюється в Журнал-ордері № З Г с.-г.

Суми кредиторської заборгованості, за якими закінчився термін позовної давності відносяться на результати фінансово-господарської діяльності у наступному місяці після закінчення терміну позовної давності і відображуються у складі інших операційних доходів на субрахунку 717 «Дохід від списання кредиторської заборгованості».

2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]