Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
453689.rtf
Скачиваний:
11
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
1.9 Mб
Скачать

Размещено на http://www.allbest.ru/

Розробка моделі та технології виготовлення шиньйону

ЗМІСТ

ВСТУП

1. ТВОРЧА ЧАСТИНА

1.1 Напрямок моди

1.2 Вибір та обґрунтування ескізу постижерного виробу

2. КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА

2.1 розробка конструкції постижерного виробу

2.2 Складання технічного паспорта на модель

3. Технологічна частина

3.1 Характеристика обладнання, що використовується

3.2 Основна сировина та матеріали

3.3 Обробка сировини та матеріалів

3.3.1 Обробка сировини

3.3.2 Обробка матеріалів

3.4 Технологія виготовлення постижерного виробу

3.5 Заключні роботи

4. ДОГЛЯД ЗА ПОСТИЖЕРНИМ ВИРОБОМ

ВИСНОВКИ

ЛІТЕРАТУРА

ВСТУП

Постижерна справа - це мистецтво виготовлення перук та інших волосяних виробів,які потребують великої майстерності. Виготовлення постижерних виробів це важка ювелірна праця, яка виконується вручну. У перукарській теорії та практиці постижерна справа виокремилась як самостійний вид робіт. Уміння та навички виготовлення й використання виробів з волосся потрібні кожному перукарю - від початківця до досвідченого фахівця.

Постижерні вироби застосовуються у перукарській справі здавна. Різноманітні перуки, шиньйони, штучні коси, накладки, окремі пасма, локони, вії, брови застосовуються сьогодні не тільки як експонати музеїв чи історичний матеріал для вивчення, не тільки на театральній та естрадній сценах,демонстраціях і конкурсах, а й у повсякденному житті сучасної людини.

Приблизно з 20-х років ХХ століття цьому мистецтву перестали приділяти потрібну увагу. Таке відношення до постижу пояснювалось тим, що до моди ввійшла коротка стрижка, та моделі жіночих зачісок розвивались у напрямку простоти та невимушеності. Але постижерна справа знову стала актуальною, коли до моди ввійшли шиньйони,накладки та перуки.

За останні роки об’єм виробництва постижерних виробів за заказами нашої країни значно виріс та це перетворилось в самостійний вид побутових послуг. Постижерні вироби виготовляються із різноманітних матеріалів і для різних цілей.

У теперішній час помітно збільшився попит на перуки. Носіння їх у наш час обумовлене, в першу чергу, соціальними причинами ( швидкий ритм життя та діяльності)та сучасними розуміннями про моду, красу, елегантність, а також бажанням досягнути гармонічного поєднання елементів у зачісці та одязі, найбільш близьких до кольору пасом волосся.

На сьогоднішній день асортимент постижерних виробів пропонується у будь-якому стилі : від класичних театральних перук до авангардних прикрас з найкращої натуральної сировини, а сучасні технології виготовлення перук сильно відрізняються від технологій десятирічної давності. Якщо раніше перуку можливо було з легкістю відрізнити від натурального волосся, то тепер накладні пасма зможе відрізнити тільки професійний погляд. А клеєні прикраси стали утіленням найфантастичніших задумів модельєрів, досягнення несподіваних зорових ефектів, такі зачіски посилюють естетичність сприйняття зачісок як витворів мистецтва.

Постиж стає все більш популярним, тому на сьогодні майже кожен конкурс або чемпіонат з перукарського мистецтва не залишається без його використання. Майстри настільки оволоділи цим мистецтвом що з легкістю перевтілюють своїх моделей в найзагадковіші образи. І все це завдяки такому мистецтву як постиж.

1. Творча частина

Мода передбачає зміни. Багато дівчат прагнуть змінюватись кожен день. Сьогодні вона з каре,а завтра забажає мати зачіску з довгим волоссям. Особливої популярності досягнули шиньйони-хвости, які можуть виготовлятись за будь-яким бажанням клієнта та стильним дизайном.

Шиньйон - «хвіст» з натурального або штучного волосся зробить красивішою будь-яку жінку. Використання шиньйону як доповнення до власної зачіски додасть новий шик укладення,збільшить об’єм, при бажанні і довжину волосся. Найбільш популярні шиньйони з довгого волосся і мелірованих чи окремих кольорових пасом.

Варіантів змінити свою зовнішність за допомогою шиньйону безліч. Тому сучасні шиньйони – це необхідний аксесуар для вишуканої зачіски.

Ще використання шиньйону має ряд переваг:

Шиньйон цілком безпечний у використанні,він легко знімається і одягається;

За ним легко доглядати;

Можна змінювати в залежності від моди;

Види шиньйонів:

Шиньйон на стрічці

Це хвіст, який можна одягти поверх свого хвоста та закріпити стрічку. Ця модель ідеально підходить для високої зачіски,середнього та низького хвоста,а також для будь-яких косичок,пучків,мушель.

Шиньйон-накладка

Закріплюється на маківку за допомогою маленьких кліпс. Ця модель збільшує об’єм на потилиці і довжину свого волосся ззаду.

Бабетта

Вишуканий хвіст ручної роботи,основа хвоста – широкий та глибокий монтюр куди повністю ховається своє волосся. Закріплюється за допомогою трьох маленьких не помітних кліпс. Ця модель носиться високо або на середньому рівні. Можливі різноманітні варіанти зачісок, від стильного хвоста до вишуканої вечірньої зачіски.

1.1 Напрямок моди

Прагнення гарно виглядати було завжди, але мода це явище ХХ століття. До цього існувало різноманіття стилів одягу, які відрізнялись один від одного в залежності від країни або соціального положення. Дворяни одягались інакше ніж в буржуазних колах, а у Франції не так, як на Британських островах, в Італії або Германії.

Все різко змінилось коли Чарльз Фредрик Ворт не бажав й надалі лишатись лише постачальником її величності імператриці Євгенії та став помічати зроблені їм творіння своїм ім’ям, як роблять це справжні художники. Це стало народженням торгівельної марки. З цього моменту постачальник перетворився в кутюр’є, а те що він створює словом «мода».

Але час не стоїть на місці і на сьогоднішній день законодавцями моди в світі вважається «Мода п’яти столиць». Це Токіо, Нью-Йорк, Лондон, Париж, Мілан.

Щорічно Нью-Йоркський тиждень моди збирає 773 млн. доларів. У Нью-Йоркській fashion- індустрії працює понад 175 тис. чоловік, а ньюйоркці претендують на звання творців гранжа и законодавців casual. До речі, їх зовнішній вигляд і стиль неповторні – оригінальні зачіски та креативні стрижки, незвичайні головні убори і одяг під настрій. У Нью-Йорку немає загального для всіх стилю. Наприклад, райони де живуть міліонери та аристократи мають безліч ексклюзивних речей, їхні вишукані костюми та сукні пошиті на замовлення у дорогих дизайнерських бутіках. У зачіски надають перевагу класиці – красиві благородні відтінки, блискуче доглянуте волосся,нічого надзвичайного. Їх стиль бездоганний,але не оригінальний.

Нью-Йорк – батьківщина гранжа. Цікаво, що в 1993 році відомий нині дизайнер Марк Джейкобс був звільнений за колекцію «розтягнутих» джемперів. Показ був провальним. Деякі критики назвали колекцію «стиль бомжів», але тим не менш, гранж перетворився в символ 90-х років. Його вулична розкіш,свобода та абсолютний комфорт стали для багатьох втіленням нью-йоркського стиля.

Мода Нью-Йорка різноманітна. Але все ж таки,має ряд закономірностей. Ньюйоркці вміють змішувати стилі і напрямки,поєднувати дорогі дизайнерські речі з дешевими джинсами, а також носити і підбирати аксесуари. Здається що в цьому місті всі захопленні «творчим експериментом» і цей експеримент не зупинити.

Лондон увійшов до списку модних столиць світу на початку ХІХ століття. Сталося це завдяки чоловічій моді,точніше,стилю денді. Основними рисами цього стилю були лаконічність силуету, ідеальний крій та благородність тканин. Також тут був покладений початок розвитку street-fashion, саме тоді були зруйновані всі стереотипи та канони. На сьогодні, як би у пам’ять по стилю денді тут все ще знаходяться хороші костюми та піджаки,але доповнюють образ рваними джинсами, ультрамодними стрижками, креативним укладанням та аксесуарами. Також не можливо уявити собі street-fashion без кольорових платків, оригінального намиста,браслетів,кілець,кулонів з металу або дерева. Що стосується волосся, то в моді стрижки – короткі, середньої довжини. Більшості подобаються прості форми, ближчі до класичних. Адже якщо гарна форма, можливо виконати будь-яке укладання – з гладкої графічної стрижки можна зробити гостру,пікантну або, навпаки, волосся накрутити та створити легкий і елегантний look – варіантів безліч.

У Мілані та поблизу нього офіційно зареєстровано 15 тисяч підприємств,працюючих в області моди та дизайну, тиждень моди в 150 колекцій - найбільша у світі. Сучасна мода представляє собою: хутро,стрази, пайєтки, розрізи,декольте, шпильки та підкреслена сексуальність. А якщо додати до цього дизайнерську сумку та темні окуляри, то можна отримати найсучасніший стиль.

Що стосується зачісок: жінки носять довге або середньої довжини темне волосся,відтінки ближче до натурального,можливе легке мелірування або освітлення, натуральне укладання. У моді постижерні вироби, тому жінки, які не мають довгого волосся, мають можливість легко змінити образ за допомогою шиньйонів. У чоловічих стрижках зустрічається більше різноманіття: класичні стрижки,подовженні, ультракороткі, голена голова,об’ємні зачіски і волосся, укладене гелем – майже весь набір,але без агресії та жорстких ліній. У пошані також легка неголеність.

А взагалі кожна країна унікальна,і кожен стиліст шукає натхнення в цих модних столицях,але працює у власному напрямку, і виходить, що кожен бренд, кожна нова колекція відкриває все нові оригінальні ідеї. Новітні напрямки моди відрізняються багатством образів,складністю зачісок, які демонструють свою сміливість і креативність, а найголовніше це яскраве бажання самовираження. Але також неодноразово стилісти зазирають навіть у в минуле щоб створити сучасні зачіски та моду.

1.2 Вибір та обґрунтування ескізу постижерного виробу,що проектується

Згідно із запропонованою темою, необхідно розробити декілька ескізів шиньйону на об’ємному монтюрі.

Ескіз моделі шиньйону на об’ємному монтюрі. Постижерний виріб зроблено із штучного волосся методом тресування волосся. Волосся довжиною 30 сантиметрів, поєднаний чорний колір та яскраво-червоний. Для виготовлення шиньйону потрібне волосся хвилястої структури. До волосся замовника шиньйон кріплять за допомогою шпильок. Завдяки такому шиньйону можливе створення креативної зачіски згідно з тенденціями моди.

Ескіз моделі шиньйону на об’ємному монтюрі. Цей виріб зроблено зі штучного волосся світло-русого кольору. Постижерний виріб зроблений методом тресування волосся в один та в два оберти на трьох нитках. Волосся довжиною 25 сантиметрів. До волосся замовника шиньйон кріплять за допомогою шпильок. Така модель створена для повсякденного використання, тому що виконана в класичних відтінках

Модель зі штучного волосся каштанового кольору . Шиньйон призначений для повсякденного носіння або створення вечірніх зачісок. До волосся замовника шиньйон кріплять за допомогою шпильок. Волосся довжиною 45 сантиметрів. Для виготовлення шиньйону потрібне волосся прямої структури.

Модель шиньйону відповідає сучасному напрямку моди у кольоровому рішенні і відрізняється від інших оригінальною конструкцією.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]