Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1KP_Menedzhment.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
239.1 Кб
Скачать

3. Організація виконання курсової роботи

Тема курсової роботи має відображати типові функції та завдання діяльності організації згідно з вимогами освітньо-кваліфікаційної характеристики бакалаврів напряму підготовки 030601 „Менеджмент” у відповідності до затверджених програм вивчення нормативних та вибіркових дисциплін.

Тематика робіт розробляється кафедрою менеджменту.

Орієнтований перелік рекомендованих тем подано в Додатку А.

Студенту надається право самостійно обрати тему курсової роботи із запропонованого кафедрою переліку або запропонувати свою, з обґрунтуванням доцільності її розробки. Тема курсової роботи повинна визначати необхідність вирішення конкретного питання, досить чітко виділеного з ряду інших. У межах однієї роботи не допускається обєднання декількох різних, не пов’язаних одне з одним питань. Назва теми курсової роботи повинна чітко визначати питання, що розробляються, бути короткою, але в той же час відображати основний зміст і мету роботи.

При виборі теми курсової роботи враховуються такі обставини:

  • відповідність обраної теми спеціалізації і фаху;

  • відповідність теми науковим інтересам студента, виявленим ним раніше при підготуванні наукових доповідей, статей, науково-дослідної роботи.

На період виконання курсових робіт на кафедрі складається графік консультацій наукових керівників, згідно з яким забезпечується систематична співпраця студента і наукового керівника над роботою. Систематичні консультації допомагають студенту у виборі методів дослідження, контролі дотримання вимог до змісту і оформлення роботи, своєчасному усуненні відхилень. Оперативне і сумлінне виконання роботи є запорукою успішного захисту.

У відповідності до навчального процесу студент має подати роботу частинами на перегляд, а у встановлений термін подати завершену роботу науковому керівнику.

Науковий керівник курсової роботи:

  • надає допомогу студенту в складанні плану роботи та відборі необхідного матеріалу;

  • рекомендує студенту нормативну, спеціальну літературу та інформаційні джерела за обраною темою роботи;

  • регулярно консультує студента, контролює якість та своєчасне виконання курсової роботи, а також хід підготовки роботи до захисту;

  • визначає готовність курсової роботи до захисту.

Науковий керівник повинен допомогти студенту визначити найбільш ефективні рішення, всебічно стимулювати творчість і самостійність при виконанні ним курсової роботи.

Захист курсової роботи відбувається в присутності комісії викладачів кафедри менеджменту.

4. Основні вимоги до виконання та оформлення курсової роботи

Робота має виконуватися студентом у повній відповідності до розробленого плану обраної теми.

План курсової роботи має бути складним і містити вступ; два розділи, кожний з яких складається не менш ніж з двох параграфів; висновки; список літературних джерел та додатки (при необхідності).

У вступі має бути обґрунтувана актуальність обраної теми курсової роботи, визначена мета та завдання роботи, предмет, стисло охарактеризовані використані методи та інформаційні джерела дослідження.

У теоретичному розділі розглядають загальні підходи до досліджуваної теми з використанням різноманітних літературних джерел, можливе зіставлення різних точок зору, використання опублікованих статистичних даних з посиланням на джерела. Розділ містить теоретичне обґрунтування, суть, значення, кваліфікаційні характеристики, історичні та сучасні тенденції предмета дослідження (розробки), методичні підходи. Теоретичне обґрунтування має визначити роль і місце досліджуваних явищ та процесів у діяльності організації.

Питання аналітичного розділу:

Опис та аналіз сучасного стану проблеми та характеристика методичного інструментарію, що може бути використаним при практичному вирішенні досліджуваної проблеми.

Студент повинен навести порівняння існуючих підходів до вирішення проблеми із наведенням їх переваг та недоліків у відповідності до обраної теми. Доцільно навести аналіз проблеми в галузі з використанням статистичних даних.

Студент має продемонструвати уміння здійснювати правильне узагальнення накопиченого матеріалу, групування та обробку даних, на основі яких проводиться аналіз, обґрунтовуються пропозиції.

У висновках надають виклад підсумків роботи у відповідності до поставленої мети і завдання курсової роботи. Наводяться найбільш важливі теоретичні положення, які стисло розкривають зміст роботи і доводять її відповідність обраній темі дослідження.

Робота повинна мати обсяг 2,5-3,0 умовно-друкованих аркушів або 55-65 друкованих аркушів. Мова курсової роботи – державна, стиль науковий, чіткий, без орфографічних та синтаксичних помилок, послідовність – логічна.

Оформлення курсової роботи має відповідати вимогам ДСТУ 3008-95 „Документація. Звіти у сфері науки і техники. Структура і правила оформлення”.

Необхідно дотримуватися порядку подання окремих видів текстового матеріалу, таблиць, формул та рисунків, виходячи з вимог стандарту.

В роботі необхідно стисло, логічно і аргументовано викладати зміст і результати роботи, уникати загальних слів, бездоказових тверджень, тавтології.

Курсову роботу друкують за допомогою принтера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм). Текст розташовують через 1,5 інтервали, шрифт Times New Roman 14 пт.

Текст курсової роботи друкують, залишаючи поля таких розмірів: ліве – не менше 25 мм, праве – не менше 10 мм, верхнє – не менше 20 мм, нижнє – не менше 20 мм.

Шрифт друку повинен бути чітким, чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту всюди однакова.

Вписувати в текст роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Друкарські помилки, описки, графічні неточності, які виявилися під час написання роботи, можна виправляти за допомогою коректора. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Текст основної частини роботи поділяють на розділи, підрозділи.

Заголовки структурних частин роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами симетрично до набору, жирним шрифтом. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 2 інтервалам.

Кожну структурну частину роботи треба починати з нової сторінки.

До загального обсягу роботи не входять додатки, список використаних джерел, таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених елементів роботи підлягають суцільній нумерації.

Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою роботи є титульний лист, який підлягає загальній нумерації сторінок роботи, але номер сторінки на ньому не ставлять. На наступних сторінках роботи номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Такі структурні частини роботи, як зміст, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера. Звертаємо увагу на те, що всі аркуші, на яких розміщені згадані структурні частини роботи, нумерують звичайним чином. Не нумерують лише їх заголовки, тобто не можна друкувати: «1. ВСТУП» або «Розділ 6. ВИСНОВКИ». Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку наводять заголовок підрозділу, після якого крапка не ставиться.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках роботи, вносять до загальної нумерації сторінок. Таблицю, малюнок, розміри якого більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування у тексті або в додатках.

Ілюстрації позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно в межах розділу за винятком ілюстрацій, наведених у додатках.

Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу та порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка.

Наприклад:

Рис. 1.2. (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назву та пояснювальні підписи розміщують безпосередньо під ілюстрацією симетрично до тексту.

Таблиці

Цифровий матеріал, як правило, повинен оформлюватися у вигляді таблиць.

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею та друкують симетрично до тексту. Слово «Таблиця» та її назву починають з великої літери. Назву наводять жирним шрифтом.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу та порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: «Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу).

При перенесенні частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово «Таблиця» і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова «Продовж. табл.» і вказують номер таблиці, наприклад: «Продовж. табл. 1.2».

При побудові таблиці її логічний суб'єкт, або підмет (позначення тих предметів, які в ній характеризуються), розміщують у боковику, головці чи в них обох, а не у колонці; а дані, якими характеризується суб'єкт – у колонці, а не в головці чи боковику. Кожен заголовок над графою стосується всіх даних цієї графи, кожен заголовок рядка в боковику – всіх даних цього рядка.

Таблиця 1.1

Назва таблиці

а

Заголовки граф

Підзаголовки

граф

Головка

Рядки

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]