Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_ch_dipl.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
261.12 Кб
Скачать

Правила оформлення дипломної (курсової) роботи

1. Загальні вимоги

Дипломна (курсова) робота виконується українською або іноземною мовою. Обсяг курсової роботи має бути в межах 25—ЗО сторінок, надрукованих на комп’ютері, обсяг дипломної роботи — в межах 50—60 сторінок для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, 60-70 для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра, без урахування додатків і списку літератури. До загального обсягу дипломної (курсової) роботи не входять додатки, список використаних джерел, таблиці та малюнки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених елементів дипломної (курсової) роботи підлягають нумерації на загальних засадах.

Дипломну (курсову) роботу друкують на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210 x 297 мм) через півтора міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці. Розмір шрифту 14 у Times New Roman. Текст роботи необхідно друкувати, залишаючи береги таких розмірів: лівий - не менше 25 мм, правий - не менше 10 мм, верхній - не менше 20 мм, нижній - не менше 20 мм. Відступ абзацу 5 знаків. Шрифт друку повинен бути чітким, чорного кольору середньої жирності.

УВАГА! Зберігайте існуючий електронний текст дипломної (курсової) роботи під декількома назвами на жорстких дисках комп’ютера та на дисках або флеш-картах. Пам’ятайте, що потрібно подавати електронний варіант диплому. Також, він має бути одним файлом, а не багатьма, які відповідають структурним частинам роботи.

Текст курсової (дипломної) роботи вирівнюється за шириною, за винятком особливого форматування титульної сторінки. Назви розділів, підрозділів та інших структурних частин дипломної (курсової) роботи вирівнюються по центру. Приклади у віршованій формі не вирівнюються по центру, а зміщують туди.

УВАГА! Пам’ятайте, що в тексті дозволяється використання тільки трьох різновидів шрифтів на сторінці: звичайний, напівжирний і курсив.

Фрагменти рукопису, які слугують ілюстративним матеріалом, друкуються курсивом. Вписувати в текст дипломної (курсової) роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Текст основної частини дипломної (курсової) роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти. Заголовки структурних частин дипломної (курсової) роботи «ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами симетрично до тексту. Кожну структурну частину роботи треба починати з нової сторінки.

Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в підбір до тексту. В кінці заголовка не ставиться крапка.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 3 інтервалам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]