Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Етика рекл роб 2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
314.88 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ІНСТИТУТ ЖУРНАЛІСТИКИ І МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН

КАФЕДРА ЗВ’ЯЗКІВ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ТА РЕКЛАМИ

Етика реклами та PR-діяльності

Робоча програма

Київ – 2011

Укладач:

Кундеревич О. В., кандидат філософських наук, доцент

Затверджено на засіданні кафедри зв’язків з громадськістю та реклами

Протокол № 9 від 13 квітня 2010 р.

Рекомендовано до видання Головною вченою радою університету

Протокол № 14 від 24 червня 2010 р.

© Київський національний університет культури і мистецтв

Пояснювальна записка

Становлення фахівців в галузі реклами та зв’язків з громадськістю неможливо без сутнісного осмислення норм моралі, як форми суспільної свідомості та важливого чинника життєдіяльності людини. Етика, як комплексна та відносно самостійна галузь знань, досліджує суттєвість споконвічних духовних і інтелектуальних побудов людства в пошуках відповідей на питання про сенс буття людини у Всесвіті, норми моралі в суспільстві та чесноти людини. Деонтологія як теорія моралі є складовою частиною етичного знання в рамках якого можна розглядати і практичні професійні моральні проблеми. Програма курсу віддзеркалює основну проблематику сучасних та класичних досліджень вітчизняних та закордонних науковців з етики та деонтології та враховує світовий досвід викладання етичного знання.

Мета дисципліни: розкрити соціологічні, політичні, філософські чинники становлення етичних вчень та норм моралі протягом історичного часу, допомогти сформувати власну позицію у ставленні до національних та загальнолюдських етичних цінностей, професійних обов’язків та чеснот. По закінченню курсу студент має розуміти значення етики PR та рекламної діяльності, вміти використовувати набуті знання у вирішенні конкретних завдань морального вибору.

Завдання дисципліни:

- розкрити суттєвість теоретичних узагальнень етики, як науки, що осмислює і водночас обґрунтовує суттєвість історичних та культурно-регіональних норм моралі;

- розкрити соціально-історичні джерела вчень про загальнолюдські та національні чесноти людини та норми моралі;

- навчити орієнтуватися в особливостях національних та світових етичних вчень, що існують в багатомірному соціально-історичному просторі;

- сприяти осмисленню соціологічних, політичних, історичних причин становлення та занепаду норм моралі;

- вчити формулювати і висловлювати моральні ситуації, проблеми, дилеми, що виникають в професійній діяльності PR – спеціаліста.

Студенти повинні знати:

- суттєвість теоретичних узагальнень етики, як науки

- соціально-історичні джерела вчень про загальнолюдські та національні чесноти людини та норми моралі

Студенти повинні вміти:

- орієнтуватися в особливостях національних та світових етичних вчень, що існують в багатомірному соціально-історичному просторі

- формулювати і висловлювати моральні ситуації, проблеми, дилеми, що виникають в професійній діяльності PR – спеціаліста.

Програма курсу орієнтовна. Окремі теми можуть уточнюватися чи змінюватися згідно з професійною орієнтацією слухачів та науковими інтересами викладача. Модулі програми можуть вивчатися окремо, бо кожний з них має завершений характер і через свій контекст репрезентує відповідний аспект інших частин.

Згідно з нормативною навчальною програмою оволодіння навчальним курсом «Етика реклами та PR-діяльності » пов’язано з читанням лекцій, проведенням семінарських занять, написанням рефератів, самостійною роботою, складанням заліку. Вивчається дисципліна на ІІІ курсі.

Загалом програма розрахована на 144 години.

Система оцінювання знань студентів з дисципліни

Навчальна дисципліна _”Етика реклами та PR-діяльності ” оцінюється за модульно-рейтинговою системою. Вона складається з ___2___ модулів.

Результати навчальної діяльності студентів оцінюються за 100-бальною шкалою.

Форми поточного контролю:

- відвідування занять та участь в аудиторній роботі

- конспектування лекцій

- усна відповідь на семінарському занятті;

- індивідуальні завдання

- реферати.

Модульний контроль: результати вивчення кожного модуля підсумовуються за підсумками всіх форм поточного контролю та виконання модульної контрольної роботи.

Підсумковий контроль знань: залік - проводиться у формі усної відповіді.

За результатами вивчення курсу студент отримує підсумкову оцінку за 100-бальною системою, яка розраховується як середньозважене оцінок з __4__модулів та оцінки за залік за наступною формулою.

Шкала оцінювання:

Підсумкова оцінка в балах (максимальна їх кількість – 100) розраховується за накопичувальною системою.

В межах кожного модулю бали розподіляються таким чином:

Змістовий модуль 1 ( ЗМ1)

Змістовий модуль 2 ( ЗМ2 )

Змістовий модуль 3 ( ЗМ3 )

Залік (КЗ)

Разом (підсумкова оцінка - ПО)

Максимальна оцінка в балах

40

20

20

20

100

Розрахунок підсумкової оцінки:

ПО= ЗМ1+ ЗМ2+ ЗМ3

Таким чином, кожен студент має можливість накопичити максимальну кількість балів у межах кожного модулю, використовуючи різні способи набуття знань. Система оцінювання таких способів набуття знань подається у таблиці: