Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ курс, дипл 30-НОВАЯ,УКР.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
848.38 Кб
Скачать

2. Методичні вказівки по виконанню методичної частини дипломного проекту

2.1. Мета і завдання дипломного проектування

Метою виконання методичної частини дипломного проекту є перевірка уміння студентів розробляти дидактичні проекти підготовки фахівців того або іншого освітньо-кваліфікаційного рівня (кваліфікованого робітника, молодшого фахівця, бакалавра, фахівця).

Від виконуваних раніше розробок під час вивчення курсу «Методика професійного навчання», курсового проектування, підготовки до Державних іспитів, організації навчального процесу в рамках педагогічних практик дана робота відрізняється тим, що студентами здійснюється:

- на основі аналізу виробничо-кваліфікаційної структури фахівців, обслуговуючих проектований об'єкт, виділення професії фахівців, які грають вирішальну роль для даного підприємства;

- створення навчально-програмної документації, що регламентує підготовку даних фахівців;

- створення власної технології навчання майбутніх фахівців в рамках однієї теми професійної теоретичної або практичної підготовки і формулювання рекомендацій по її впровадженню в навчальний заклад.

2.2. Завдання на проект

Завдання для методичної частини дипломного проекту студенти одержують у керівника за наявності чітко сформульованої теми дипломного проекту, а також повного уявлення про штат працівників, обслуговуючих технічні об'єкти, що аналізуються в дипломному проекті, і наявності можливості (необхідності) підготовки відповідних фахівців.

В цьому випадку завдання формулюється як «Проектування програми професійної підготовки фахівця «...» і розробка технологій його навчання в рамках теми «...» курсу «...»».

2.3. Організаційні вказівки по здійсненню дипломного проектування

2.3.1. Состав і об’єм методичної частини дипломного проекту, планування і організація роботи над нею

Методична частина дипломного проекту включає два основні розділи:

1. Проектування програми професійної підготовки фахівця “...”.

2. Проектування технологій навчання за темою «…» курсу «...».

Об'єм методичної частини не повинен перевищувати 17-20 односторонніх сторінок друкарського тексту.

Робота повинна бути побудована таким чином: при проектуванні програми підготовки фахівця виконується перший розділ, здається на перевірку, після чого спільно з керівником вибирається з робочої програми дисципліни навчальна тема для роботи над другим розділом;

Повністю робота (у чорновому варіанті) над методичною частиною дипломного проекту повинна бути завершена і здана на перевірку не пізніше, ніж за три тижні до передзахисту (захисту) дипломного проекту.

Слід враховувати також те, що на основі записки обов'язково виконується графічна частина (1-2 плакати), зміст якої повинен бути заздалегідь узгоджено з викладачем.

Підписані у керівника записка і графічна частина забезпечують допуск студента до захисту дипломного проекту.

2.3.2. Порядок оформлення и захисту проекту

Методична частина дипломного проекту є запискою, оформленою відповідно до ГОСТу, і графічним матеріалом, який представлений у вигляді плаката відповідно до ГОСТу.

Графічна частина може містити:

1. Алгоритм діяльності викладача на занятті.

2. Картку контролю.

3. Логічну структуру, план викладу теми.

4. Конспект-схему по темі.

5. Методи навчання по темі.

6. Цілі навчання і еталони дій учнів.

7. Бінарні дії викладача і тих, хто навчається, на занятті.

8. Перспективно-поурочний план підготовки фахівця і т.д.

Під час захисту доповідь по методичній частині дипломного проекту може бути побудована таким чином:

«Розглянуті в дипломному проекті положення «...» необхідною умовою передбачають якісне проведення робіт (розрахунку, аналізу, збору інформації), що входить в професійні обов'язки фахівця «........». Тому в методичній частині дипломного проекту розроблена програма підготовки цього фахівця, в рамках теми «...» курсу «...» здійснені вибір змісту і технологій навчання, планування навчального процесу, розробка бінарних дій викладача і тих, хто навчається, на уроці «...». На плакаті №_ Вашій увазі представлено ...........»

Оцінка по методичній частині дипломного проекту включає оцінку якості виконаної роботи і оцінку відповідей дипломника під час захисту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]