Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ курс, дипл 30-НОВАЯ,УКР.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
848.38 Кб
Скачать

1. Методичні вказівки по виконанню курсової роботи

1.1. Мета і завдання курсового проектування

В основі курсового проектування знаходиться діяльність інженера-педагога по створенню дидактичного проекту підготовки конкретного фахівця (кваліфікованого робітника, молодшого фахівця або бакалавра). Виконання цієї діяльності переслідує мету формування умінь визначати способи організації конкретного навчального процесу, орієнтуючись на умови соціального замовлення.

В ході самостійної творчої роботи розв'язуються наступні завдання:

  • розширення і закріплення методичних знань і умінь, одержаних під час аудиторних занять і самостійної роботи;

  • придбання проектувальних умінь щодо розробки навчально-програмної документації для підготовки фахівця;

  • придбання умінь розробляти і обґрунтовувати технології навчання конкретних фахівців;

  • закріплення умінь роботи з навчально-методичною, навчальною і науковою літературою;

  • розвиток педагогічного мислення і творчих здібностей;

  • формування потреби до поповнення знань, розвиток здібностей і культури розумової праці.

1.2. Завдання на проект

Завдання на курсовий проект видається викладачем і формулюється таким чином: «Здійснити дидактичне проектування підготовки фахівця економічного профілю з поглибленою розробкою технологій навчання за однією темою економічної дисципліни».

З формулювання завдання видно, що робота включає два етапи. Перший етап передбачає аналіз професійної діяльності майбутнього фахівця, формування кваліфікаційних вимог і трансформацію їх в програму підготовки фахівця. При цьому найменування спеціальності вибирається на підставі тарифно-кваліфікаційного довідника підготовки фахівців, з врахуванням замовлення, що поступили з базових підприємств, ПТУ, НВК і головних напрямків науково-дослідної і навчально-методичної роботи провідної кафедри (перелік можливих спеціальностей наведено в таблиці Б.1 додатку Б). Другий етап полягає в конструюванні змісту навчання за конкретною темою, виборі і обґрунтуванні технологій навчання.

Виконання завдання може носити як індивідуальний, так і груповий характер. Це значить, що в першому випадку все завдання виконується повністю одним студентом, в другому - перша частина виконується групою студентів з двох-трьох чоловік, а друга - індивідуально кожним з групи. Таке стає можливим завдяки тому, що спеціальна підготовка майбутнього фахівця здійснюється за допомогою вивчення ним декількох курсів, розділів, тем і їх взаємоув’язки, що припускає достатньо великий об'єм самостійної роботи. І при переході до другої частини проектування кожен студент вибирає одну тему, що не повторюється на потоці або в групі. В цьому випадку дії студентів групи повинні бути строго узгоджені, що забезпечить проекту необхідну цілісність. Всі розробки оформляються в один документ і захищаються комплексно.

Видача спеціальності, теми і організація роботи студентів відбувається з урахуванням інтересів і рівня їх підготовки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]