Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АВТОМОБІЛЬНІ ШИНИ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
638.98 Кб
Скачать

Балансування й кути установки керованих коліс.

Збільшення швидкостей руху автомобілів підвищує вимоги до їхнього технічного стану й безпеки руху. Цим пояснюється необхідність зменшення дисбалансу шин і коліс, що є однією із причин передчасного зношування окремих вузлів автомобіля (передньої підвіски, рульового керування), викликає зміну кутів установки керованих коліс і скорочує довговічність шин.

У цей час автомобільні заводи Камаз, ЗІЛ, ГАЗ, ВАЗ, АЗЛК, ЗАЗ роблять балансування коліс на випускають автомобилях, що. Однак у процесі експлуатації вона порушується через нерівномірне зношування протектора, перемонтажу шин, ремонту покришок, камер і ін. (табл. 44). Дисбаланс усувають за допомогою відповідних балансувальних верстатів шляхом установки балансувальних грузиків, які кріпляться на закраїнах обідів.

Статичний дисбаланс шин вантажних автомобілів і автобусів не повинен перевищувати 0,5 % (ДЕРЖСТАНДАРТ 5513-75) від добутку маси шини на зовнішній радіус, а шин з регульованим тиском (ДЕРЖСТАНДАРТ 13298-78) не повинен перевищувати 0,7 %. При підрахунку маса шини береться в грамах, а радіус - у сантиметрах. Параметри кутів установки керованих коліс автомобілів наведені в табл. 45.