Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка б лецький.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
542.72 Кб
Скачать

5.7 Дах, покрівля

Дах – конструкція, що забезпечує захист будівлі від атмосферних опадів і являються верхнім огородженням будівлі. Дах запроектований кроквяний, двохскатний.

Запроектовані нашаровані крокви опираються на зовнішні несучі стіни, на яких закріплений під стропильний брус (мауерлат). Крокви запроектовані у вигляді дерев’яного бруса, що має в перерізі розміри 150×40.

Дах виконується похилий з металочерепиці, який захищає будинок зверху від атмосферних опадів, сонячних променів та вітру. Для того, щоб протистояти силам вітру, навантаженню від снігового покрову, несучі конструкції потрібно виконувати стійкими та міцними.

В проекті передбачено встановлення стійки, яка приймає на себе навантаження перекриття та крокв. Вона підтримує крокви, щоб ті не знаходилися у “висячому” положенні.

Покрівля запроектована з металочерепиці. Листи укладаються по обрешітці з дощок поперечним перерізом 50х50 мм з кроком 350мм. Листи стикуються внахлест по довжині. Кріплення цвяхами здійснюється тільки по гребням хвиль, для запобігання розколу покрівельного матеріалу. Отвори під кріпленням попередньо просвердлюються.

Водозлив – організований. Запроектовано воронки по периметру будівлі.

5.8 Сходи

Сходи призначені для сполучення між приміщеннями, розташованими на різних поверхах.

Сходи розташовані ззовні . Вони мають перила висотою 900 мм. Ширина сходинок (крім забіжних) рівна 300 мм, висота всіх сходинок рівна 150 мм. Ширина маршу рівна 1800 мм, що являється достатнім для експлуатації.

Сходи на горище запроектовані витяжною з стелі і знаходяться в холі на другому поверсі.

6. Теп проекту

Коефіцієнт доцільності планування будівлі [9]:

(6.1)

Коефіцієнт доцільності будівлі [9]:

(6.2)

Коефіцієнт виробничої доцільності [9]:

(6.3)

7 Інженерне обладнання

До інженерного обладнання будівлі відносяться водопровід, каналізація, електропроводка, газопостачання і система опалення.

Прокладання електропроводки в запроектованій будівлі здійснюється перед оштукатурюванням внутрішніх стін та перегородок і кріпиться за допомогою спеціальних кріпильних елементів до конструкцій будівлі. При необхідності проводиться свердління отворів під електропровід в стінах та перекриттях.

Каналізація будівлі – індивідуальна.

Водопостачання здійснюється від загального водопроводу. Вода підводиться на кухні до змішувача і в санвузлі до змішувача та зливного бака.

Газопостачання здійснюється від зовнішньої газової мережі. Підводиться до газового опалювального котла, що розташований в котельній.

Система опалення будівлі складається з труб і радіаторів, по яким циркулює вода, що нагрівається, та газового опалювального котла. Така система опалення називається місцевою. Радіатори знаходяться по всіх приміщеннях і проходять вздовж зовнішніх стін будівель на обох поверхах.

Газопостачання виконується від міської мережі і газ підводиться по будинку до кухонної газової плити і котла.

Вентиляція – природня – через витяжки, приток через кватирки. Канальна витяжка через кухню та санвузол. Електропостачання здійснюється від зовнішньої мережі, напруга 220В.

Пристрої зв’язку – телефонізація та радіотрансляція.