Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка б лецький.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
542.72 Кб
Скачать

5.3. Внутрішні стіни та перегородки

Внутрішні стіни і перегородки – це внутрішні вертикальні огороджуючи конструкції в будівлях. Внутрішні стіни виконують в будівлі огороджуючи і несучі функції, перегородки – тільки огороджуючі.

Запроектовані внутрішні несучі стіни і перегородки у вигляді кладки з цегли, газобетон них блоків, перегородки мають товщину 120, 300 мм.

На внутрішні несучі стіни опираються перекриття і вони розділяють приміщення. Перегородки встановлюються на плити перекриття.

Конструкції даних стін і перегородок задовольняють нормативним вимогам міцності, стійкості, вогнестійкості, звукоізоляції.

5.4. Перекриття

Перекриття – горизонтальні несучі та огороджувальні конструкції, що ділять будівлі на поверхи та сприймають навантаження від своєї ваги, ваги вертикальних огороджуючи конструкцій, сходів, а також від ваги предметів інтер’єру, обладнання і людей, що знаходяться на них. Ці навантаження передаються від перекриттів на несучі стіни будівлі.

Між першим і другим поверхом плити перекриття, між другим і мансардним – перекриття по дерев’яним балкам. На стіни перекриття укладаються від внутрішнього краю стіни на 120мм.

Перекриття забезпечують звуко- та теплоізоляцію, вони також відповідають високим вимогам жорсткості і міцності на згин.

5.5.Вікна і двері

Вікна – елементи будівлі, що призначені для освітлення і провітрювання приміщень. Двері служать для зв’язку між ізольованими приміщеннями і для входу в будівлю. Рами в вікнах пластикові. В віконних прорізах встановлюються також пластикові підвіконні плити і зливи з оцинкованої сталі.

Таблиця №5.1 - Специфікація вікон.

Вікно

Ескіз

Розміри, мм

ВК1

l=1200; h=600

ВК2

l=1500; h=1500

ВК3

l=1000; h=1500

ВК4

l=1200; h=1500

ВК5

l=900; h=1500

Таблиця №5.2 - Специфікація дверей.

Двері

Ескіз

Розміри, мм

Д1

l=900; h=2100

Д2

l=900; h=2100

Д3

l=700; h=2100

5.6 Підлога

Підлоги – це конструкції, що постійно піддаються механічним діям. Підлоги по міжповерховими перекриттям повинні володіти звукоізоляційними властивостями, а також мати високу стиранність. В санвузлі, кухні, сауні та котельні покриття підлоги виконується із керамічної плитки. У вітальні, спальнях і холі – з ламінату.

В приміщеннях підлоги примикають до стін. Для того, щоб не було зазорів між підлогою і стінами, по всьому периметру приміщення прибиваються дерев’яні плінтуси. В приміщеннях, де поверхнею підлоги служить керамічна плитка, використовують плінтус із фасонної керамічної плитки.