Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ3.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Портові устаткування. Порт оснащений сучасним устаткуванням, перевантажувальними машинами і механізмами, що забезпечують переробку всіх вантажів, що поступають:

  • навалювальних;

  • насипних;

  • генеральних;

  • ваговитих;

  • негабаритів;

  • наливних;

  • контейнерів вагонів і інших;

У розпорядженні порту:

  • портальні крани вантажопідйомністю від 5 до 40 тонн;

  • контейнерні перевантажувачі г/п до 45т.;

  • гусеничні і автомобільні крани г/п до 50т.;

  • автонавантажувачі вантажопідйомністю від 1,5 до 32 тонн;

  • трактори, бульдозери, тягачі, екскаватори, трюмні і складські машини, ролл-трейлери і низькорамні причепи;

  • плавучий зерноперевантажувач;

  • плавкрани грузоподъемностью100- і 300-тонн для перевантаження ваговитих вантажів.

Порт приймає судна-ліхтеровози і проводит їх вантаження-вивантаження на закритій акваторії порту. Порт пропонує також проводите вантажні операції по переробці рослинних масел, забезпечуючи екологічну безпеку цих робіт.Вивантаження з суден і вантаження в судна небезпечних вантажів відповідних класів, доголивши насипом проводитися по складському і прямому варіанту. Небезпечні вантажі переробляються портом за правилами МОПОГ (ІМО).Ілльічівськ портовики накопичили великий досвід в переробці устаткування, трубах великого діаметру, важкоатлетів, вантажів, негабаритів, металів і інших генеральних вантажів. У порту опиняється повний комплекс послуг, пов'язаних з перевалкою вантажів і обслуговуванням морських суден. Для обробки транспортних засобів - суден, вагонів, автотранспорту порт має в своєму розпорядженні відповідні виробничі потужності, зокрема причали, склади, перевантажувальні механізми. Перевантажувальне устаткування представлене у таблиці 3.3.-3.4.

Таблиця 3.3

Крані і перевантажувачі.

Портальні крани

від 5-40 тонн

89 ед.

Контейнерні перевантажувачі

від 30,5 – 45тонн

13 ед.

Мостові перевантажувачі

від 10-20 тонн

4 ед.

Стріловидні крани

від 5 – 55 тонн

20 ед.

Плавучий кран

5 тонн

1 ед.

Плавучий кран

100 тонн

2 ед.

Плавучий кран

300 тонн

1 ед.

Плавзерноперегружатель

500 т/час

1 ед.

Навантажувально-розвантажувальні роботи проводяться цілодобово, включаючи вихідні і святкові дні. Висока інтенсивність виробництва навантажувально-розвантажувальних робіт з будь-якими вантажами, включаючи ваговиті, довгомірні і негабарити, контейнерні, навалювальні і насипні, знижує витрати фрахтувальників суден. Є автобаза, що дозволяє здійснювати дальні і зарубіжні перевезення.

Таблиця 3.4.

Навантажувачі, тягачі, підйомники.

Автонавантажувачі

від 1,5 - 32 тонн

186 ед.

Автонавантажувачі із спредером

від 18 – 37 тонн

3 ед.

Річстаккер

41 тонну

1 ед.

Портальні автоконтейнеровози

35 тонн

10 ед.

Портові тягачі «Терберг»

 

18 ед.

Тракторі

 

60 ед.

Ковшові навантажувачі

 

16 ед.

Підйомник автомобільний Н=62м.

 

1 ед.

Підйомник на спецшасі Н=15

 

1 ед.

Підйомники автомобільні

 

3 ед.

Порт-Саїд

Порт-Саїд - місто на північному сході Єгипту. Порт на Середземному морі у північного закінчення Суецького каналу. Адміністративний центр губернаторства Порт-Саїд. Населення — 529 684 чоловік (2004). Розвинене рибальство, хімічна промисловість, виробництво сигарет і харчова промисловість. Через порт Єгипет експортує хлопок і рис. Обслуговування Суецького каналу, заправка суден, що проходять. Морський курорт.

Акаба

Акаба (Эйлатский) — затока на півночі, що відокремлює Синайський півострів від Аравійського. Має витягнуту форму: довжина 160 км і ширину до 24 км. Географічно є частиною розлому Великої рифової долини. Затока сполучена з Червоним морем протокою, в якій розташований ряд невеликих островів.

Західний берег затоки (Синайский півострів) належить, східний Саудівській Аравії. У північному краю затоки розташований израильский порт Эйлат (у Ізраїлі тому поширена назва Эйлатский затока.) і йорданський порт, ім'я якого носить затоку. Для Йорданії це єдиний вихід до моря. Останніми роками район Акаба-Эйлат придбав значення курортної зони. До неї прилягає курорт Таба на єгипетській території.

Констанца

Порт Констанца — найбільший чорноморський порт, один з найбільших портів в Європі. Здатний приймати будь-які судна, що проходять через Суецький канал.

  До 1990 року це був переважно внутрішній порт, максимальний вантажообіг якого в 1988 році склав 63 млн. тонн. З того часу відбулися значні економічні зміни в цьому регіоні, проте в 1996 році вантажообіг склав 44 млн. тонн, а в 1997 — 42 млн. тонн.

  На сьогодні пропускна спроможність порту — 85 млн. тонн в рік, його площа — 3600 гектарів. У порту 133 що діють причалу загальною довжиною 28,5 кілометра.

    Історія порту налічує декілька етапів розвитку, і в даний час порт є комплексом, що складається з діючого Північного порту і Південного порту, що будується. У порту знаходиться і вхід в Дунайсько-чорноморський канал. Розташований безпосередньо у середині порту канал особливо важливий, оскільки відкриває перед Констанцей нові можливості виступати як річковий порт.

  Практично всі види вантажів можуть перероблятися в цьому порту. Тут є спеціалізовані термінали для руди і вугілля, нафти і нафтопродуктів, хімічних продуктів і добрив, цементу і будматеріалів, зернових, заморожених продуктів, масла і меляси. Крім вище переліченого порт Констанца має сучасні поромні і «ро-ро»-термінали і, звичайно, контейнерний термінал, який за минулий рік пропустив 86 тис. TEU.

Транспортна характеристика вантажів пред'явлених до перевезення.

У даній роботи до перевезення представлений вантаж -косметика.

Він володіє наступним об'ємно масовими характеристиками, представленими в таблиці 3.5.

Таблиця 3.5..

Вантаж

Довжина

Ширина

Висота

Маса

Косметика в ящику

600 мм

400 мм

320 мм

55 кг

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]