Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktichna.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
193.02 Кб
Скачать

33.Методика “Самооцінка комплексу неповноцінності”.

Призначення Визначення ступеня вираженості почуття власної ущербності таірраціональної віри в перевагу оточуючих над собою.Кількість питань 30 питань Інструкція. Прочитайте кожне твердження, виберіть той варіант відповіді,який найбільш справедливий для Вас

Комплекс неповноцінності - сильна невпевненість у собі, низька самооцінка, стабільне відчуття повної власної нікчемності, безпорадності, переваги всіхнад собою. Поняття ввів в обіг німецький психоаналітик Альфред Адлер. Симптомами комплексу неповноцінності зазвичай є:постійні спроби привернути увагу до своїх страждань, виставлення напоказролі Мученика і Жертви, недостатність контактів, боязнь людей, боязнь зробити помилку, постійна напруга, іноді дефекти мови.

Обробка та інтерпретація результатів. 0-40 балів - на жаль, ви закомплексовані. Себе оцінюєте негативно, «зациклилися» на своїх слабкостях, недоліках, помилках. Постійно боретеся з собою, і це тільки посилює і ваші комплекси, і саму ситуацію, ще більш ускладнює ваші відносини з людьми. 41-80 балів - у вас є всі можливості самому прекрасно справитися зі своїми комплексами. Загалом-то, вони заважають вам жити. Часом ви боїтеся аналізувати себе, свої вчинки.

81-130 балів - ви не позбавлені комплексів, як і кожен нормальний чоловік, але прекрасно справляєтеся зі своїми проблемами. Об'єктивно оцінюєте свою поведінку і вчинки людей. Свою долю тримаєте у власних руках. У компанії відчуваєте себе легко і вільно, і люди відчувають себе так само легко в вашому суспільстві. 

131-150 балів - ви думаєте, що у вас взагалі немає комплексів. Не обманюйте себе, такого просто не буває. Придуманий вами світ і власний образ далекі від реальності. Самообман і завищена самооцінка небезпечні. В іншому випадку ваш комплекс самозакоханості переросте в зазнайство, зарозумілість, викличе неприязнь до вас оточуючих людей і істотно зіпсує ваше життя.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]