Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Соколовой.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
199.68 Кб
Скачать

3.2. Терміни виконання роботи

3.2.1. Терміни підготовки робіт:

курсової - вересень-травень (кінцевий термін подачі роботи на кафедру - 10 травня);

дипломної - вересень-квітень (кінцевий термін подачі роботи на рецензування - 20 квітня, до захисту - за 2 тижні до початку державних іспитів);

магістерської - вересень-травень (кінцевий термін подачі роботи на рецензування -10 травня, до захисту - за 2 тижні до початку державних іспитів).

Дипломна, магістерська робота має виконуватися студентом у повній відповідності до затверджених проектних завдань. У випадках відставання від графіка студент зобов'язаний надати пояснення своєму науковому керівнику або завідувачу кафедри. В окремих випадках студент може бути запрошеним на засідання кафедри англійської філології для пояснення причин невиконання плану підготовки роботи. Якщо студентом не виконуються графіки підготовки дипломної, магістерської роботи, рішенням кафедри він не допускається до складання курсових іспитів з основної іноземної мови у 9 та 10 семестрах.

На період виконання дипломних, магістерських робіт кафедрою складається графік консультацій наукових керівників, згідно з яким забезпечується систематична співпраця студента і наукового керівника над дипломною, магістерською роботою. Систематичні консультації допомагають дипломнику у виборі методів дослідження, контролі дотримання вимог до змісту і оформлення дипломної, магістерської роботи, своєчасному усуненні відхилень. Оперативне і уважне виконання рекомендацій керівника сприяє своєчасному поданню дипломної, магістерської роботи є запорукою її успішного захисту.

У відповідності до календарних етапів студент має подавати роботу частинами на перегляд, а у встановлений графіком кінцевий термін подати завершену роботу на рецензування науковому керівникові та експертам.

У разі позитивного відгуку наукового керівника, за наявності зовнішньої рецензії від експерта, а для роботи з методики - акту про впровадження результатів в практику дипломну, магістерську роботу реєструють на кафедрі і передають на розгляд завідувачу кафедри, який має прийняти рішення про допуск студента до захисту дипломної (магістерської) роботи на засіданні ДЕК.

Після завершення всіх допустових процедур по кафедрі дипломна, магістерська робота передається для ознайомлення членам ДЕК.

3.3. Рецензування дипломної (магістерської) роботи

Рецензентами можуть бути провідні фахівці, які працюють в МДГУ, в інших навчальних закладах, у наукових установах, організаціях, на підприємствах, у закладах освіти тощо.

Рецензія подається у письмовому вигляді в довільній формі і може містити такі складові:

1) Загальна характеристика роботи:

  • актуальність теми та її обґрунтування студентом;

  • правильність і логіка постановки питань;

  • кількісна і якісна оцінка літературних джерел, що використовуються в процесі розкриття теми;

  • наявність і якість проведення практичної частини роботи;

  • дотримання студентом основних вимог до структури, змісту й оформлення роботи.

2) Характеристика основного змісту наукової роботи:

  • оцінка якості аналізу літератури, фундаментальність і глибина розкриття теоретичної основи проблеми;

  • повнота і глибина представленого в роботі практичного досвіду, експериментального матеріалу; оцінка стилю викладу теми і його відповідність логіці теоретико-практичної спрямованості визначеного автором кола питань;

  • відношення автора до розглянутих питань, новизна думок, виражених у його оцінних судженнях за досліджуваною проблемою.

3) Оцінка результатів і якості наукової роботи:

  • рівень і якість розкриття теми;

  • оцінку конкретних пропозицій, рекомендацій щодо практичного використання результатів дослідження;

  • оцінку загальних вражень від роботи (оформлення, стиль і грамотність викладення тощо);

  • інші питання на розсуд рецензента.

4) Висновок рецензента про відповідність якості виконаної роботи вимогам до таких робіт, про можливість допущення її до захисту в ДЕК.