Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА(налоги-2012).doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
583.17 Кб
Скачать

Тема 4. Плата за землю, інші види податків та платежів

Майнове оподаткування і його значення за сучасних умов. Види майнового оподаткування.

Збір за першу реєстрацію транспортного засобу. Види транспортних засобів, що підлягають оподаткуванню. Ставки податку. Порядок сплати податку юридичними і фізичними особами. Звітність підприємств щодо зборів за транспортні засоби, її перевірка.

Плата за землю як інструмент раціонального використання земельних угідь і регулювання розміщення виробництва та населення в регіональному розрізі. Форми плати за землю: орендна плата земельний податок.

Основи побудови земельного податку: платники, об'єкт оподаткування, ставки податку. Диференціація ставок залежно від призначення земельних ділянок, їх місцезнаходження та якісних характеристик.

Земельний податок із земель сільськогосподарського призначення. Порядок установлення ставок податку.

Нарахування податку, порядок, строки його сплати, санкції за порушення податкового законодавства.

Земельний податок за землі несільськогосподарського призначення. Порядок установлення ставок податку. Розрахунки з бюджетом: порядок і строки сплати, санкції за несвоєчасність розрахунків з бюджетом.

Контроль за сплатою земельного податку.

Екологічний податок. Платники податку, податкові агенти. Об'єкт та база оподаткування. Ставки податку. Порядок обчислення податку. Порядок надання податкової звітності та сплати податку

Тема 5. Фіксований сільськогосподарський податок

Платники податку, об'єкт та база оподаткування. Ставки податку. Податковий період. Порядок нарахування та строки сплати податку. Особливості обкладання платників податку окремими податками і зборами. Відповідальність платників податку.

Тема 6. Податок на додану вартість (пдв)

Сутність податку на додану вартість, передумови його виникнення та шляхи розвитку в Україні. Визначення термінів і понять. Платники і ставки податку на додану вартість. Об'єкт оподаткування, особливості його визначення в різних галузях.

Методика включення податку в ціну товарів, робіт і послуг. Податок на додану вартість як ціноутворюючий фактор.

Порядок обчислення податку на додану вартість. Облік податку в платників. Документальне оформлення ПДВ. Податкова накладна, реєстр отриманих та виданих накладних — сутність, призначення цих документів, порядок ведення, основні реквізити.

Пільги з податку на додану вартість. Пільги для окремих товарів, робіт і послуг. Пільги для окремих платників. Спрямованість пільг і їхня дія. орядок і строки сплати податку на додану вартість. Декларування податку на додану вартість, зміст декларації, порядок її складання й подання до податкової інспекції'. Терміни подання декларацій.

Контроль податкових інспекцій за своєчасністю і правильністю сплати податку на додану вартість. Камеральна перевірка декларації і оформлення результатів перевірки. Документальна перевірка в платників, її організація і основні напрямки. Перевірка повноти визначення оподаткованого обороту. Оформлення результатів документальної перевірки та порядок їх реалізації. Санкції за порушення термінів сплати податку на додану вартість та неправильне його обчислення.