Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Державна цільова програма розвитку туризму і ку...docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
23.49 Кб
Скачать

5. Інноваційний підхід до управління конкурентоспроможністю національного туристичного продукту

Розроблення на конкурсній основі інноваційних та інвестиційних проектів у сфері туризму і діяльності курортів, забезпечення їх рекламування.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів.

Очікуваний результат: залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій у сферу туризму і діяльності курортів, розвиток туристичної інфраструктури.

6. Просвітницька діяльність та науково-освітнє забезпечення сталого розвитку туризму

Здійснення постійного моніторингу внутрішнього та міжнародного туристичних ринків, аналіз туристичних потоків.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Науковий центр розвитку туризму.

Очікуваний результат: збільшення та впорядкування туристичних потоків, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Здійснення постійного моніторингу стану туристичних ресурсів України.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Державна служба туризму і курортів, Науковий центр розвитку туризму.

Очікуваний результат: раціональне використання туристичних ресурсів, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Оцінка стану готовності туристичних об’єктів до прийому туристів під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи світу з футболу 2012 року.

Термін: 2011 р.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Міністерство транспорту України, Міністерство житлово-комунального господарства України.

Очікуваний результат: збільшення потоку іноземних туристів.

Удосконалення системи підготовки кадрів для сфери туризму і діяльності курортів.

Термін: 2011–2013 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Науковий центр розвитку туризму.

Очікуваний результат: забезпечення сфери туризму і діяльності курортів кваліфікованими, фахово орієнтованими кадрами, підвищення якості обслуговування туристів, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту, збільшення туристичного потоку, поліпшення туристичного іміджу держави.

Удосконалення статистичної звітності у сфері туризму та діяльності курортів, гармонізація статистичних досліджень у сфері туризму і діяльності курортів зі стандартними методиками Євростату.

Термін: 2011–2012 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Державна служба туризму і курортів, Державний комітет статистики України.

Очікуваний результат: забезпечення адекватної оцінки економічної та соціальної ефективності туристичної діяльності, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Розробка та затвердження в установленому порядку методики визначення ролі туризму для економіки держави, зокрема щодо частки у ВВП та експорті послуг, мультиплікаторів доходів і зайнятості, обсягів туристського споживання.

Термін: 2011–2012 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Державна служба туризму і курортів, Державний комітет статистики України.

Очікуваний результат: забезпечення адекватної оцінки економічної та соціальної ефективності туристичної діяльності, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Популяризація культурної спадщини та духовних надбань України та регіонів.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Міністерство зовнішніх справ України.

Очікуваний результат: збільшення туристичного потоку, формування позитивного іміджу держави.

Розробка, впровадження та забезпечення функціонування національної мережі туристично-екскурсійних маршрутів для школярів з метою виховання патріотизму, любові до рідної землі.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Міністерство культури і туризму України, Міністерство освіти і науки України, Державна служба туризму і курортів, Науковий центр розвитку туризму.

Очікуваний результат: покращення виховної роботи, підтримка народних промислів та ремесел, формування позитивного іміджу держави та регіонів.

Розроблення туристичних атласів України та регіонів, довідників, путівників, карт-схем, картографічне забезпечення національної та регіональних мереж туристично-екскурсійних маршрутів, зокрема для ЄВРО-2012 тощо.

Термін: 2011–2013 рр.

Виконавці: Державна служба туризму і курортів, Міністерство освіти і науки України, ДВП «Картографія».

Очікуваний результат: збільшення туристичних потоків, підвищення якості туристичних послуг.

Розроблення аудіовізуальної продукції туристичного змісту (екскурсійний аудіосупровід, CD-, DVD-екскурсійні продукти.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Міністерство освіти і науки України, ДНВП «Картографія».

Очікуваний результат: збільшення туристичних потоків, підвищення якості туристичних послуг, поліпшення туристичного іміджу держави на міжнародній арені, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Розроблення науково обґрунтованих програм регіонального розвитку туризму та просування туристичного іміджу України у світі.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Науковий центр розвитку туризму.

Очікуваний результат: збільшення туристичних потоків, формування сприятливого туристичного іміджу держави, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Формування та забезпечення належного функціонування національної мережі туристично-інформаційних центрів і пунктів, єдиної інформаційної системи з повним банком даних, зокрема про споживчі характеристики туристичних ресурсів.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Міністерство економіки України, Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.

Очікуваний результат: збільшення та впорядкування туристичних потоків, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, посилення рівня безпеки туристів, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Забезпечення безпеки відвідувачів, надання усіх видів допомоги, відповідності санітарно-гігієнічним вимогам на туристичних об’єктах та маршрутах.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство охорони здоров’я, МНС, Міністерство житлово-комунального господарства України.

Очікуваний результат: збільшення та впорядкування туристичних потоків, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, посилення безпеки туристів, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Створення мереж доступних засобів тимчасового розміщення, зокрема молодіжних готелів (хостелів), на територіях, прилеглих до національної та регіональних мереж туристично-екскурсійних маршрутів у відповідності до схем планування території України.

Термін: 2011–2014 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Міністерство будівництва та регіонального розвитку України.

Очікуваний результат: розвиток туристичної інфраструктури, диверсифікація, збільшення та впорядкування туристичних потоків, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]