Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Державна цільова програма розвитку туризму і ку...docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
23.49 Кб
Скачать

Завдання і заходи

1. Реалізація туристичної політики держави

Розробка концепції державної туристичної політики України.

Термін: 2011 р.

Виконавці: Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів.

Очікуваний результат: оптимізація державної туристичної політики, створення належних передумов для розробки і впровадження конкурентоспроможного національного туристичного продукту, його просування на міжнародному туристичному ринку, формування сприятливого туристичного іміджу держави.

2. Оптимізація системи управління туризмом

Формування дієвої вертикалі влади та уніфікація органів управління сферою туризму та діяльності курортів, зокрема на регіональному рівні.

Термін: 2011–2012 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Міністерство юстиції України.

Очікуваний результат: підвищення ефективності управління на рівні регіонів та держави в цілому, забезпечення координації дій управлінських структур.

3. Удосконалення нормативно-правової бази

Розробка нормативно-правових документів, спрямованих на створення сприятливих умов для залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій, спрямованих на розвиток туристичної інфраструктури, підтримку середнього та малого підприємництва (зокрема в сільській місцевості та депресивних регіонах) у сфері туризму і діяльності курортів.

Термін: 2011–2013 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів.

Очікуваний результат: збільшення обсягів інвестування, кількості робочих місць, надходжень до бюджетів усіх рівнів, зростання якості життя населення.

Розробка проектів Законів України «Про туристичні ресурси» та «Про туристичну діяльність», пропозицій щодо внесення змін та доповнень в Закон України «Про туризм».

Термін: 2011–2013 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство юстиції України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів.

Очікуваний результат: забезпечення збереження цінних туристичних ресурсів держави, їхньої доступності для всіх категорій населення, впорядкування туристичної діяльності, збільшення обсягів інвестування у сфері туризму і діяльності курортів, зростання кількості робочих місць, надходжень до бюджетів усіх рівнів та якості життя населення.

4. Забезпечення оптимального середовища сталого розвитку туризму в Україні

Інвентаризація та паспортизація туристичних ресурсів держави, формування та ведення відповідного державного обліку.

Термін: 2011–2013 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство юстиції України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Науковий центр розвитку туризму.

Очікуваний результат: забезпечення збереження та раціонального використання цінних туристичних ресурсів держави, їх доступності для всіх категорій населення, формування сприятливого туристичного іміджу держави, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Забезпечення проведення комплексної оцінки, зокрема економічної, туристичних ресурсів держави.

Термін: 2011–2013 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Науковий центр розвитку туризму.

Очікуваний результат: забезпечення збереження та раціонального використання цінних туристичних ресурсів держави, їх доступності для всіх категорій населення, реалізація вимог законів України та постанов Кабінету Міністрів України щодо забезпечення обліку туристичних ресурсів держави.

Формування та забезпечення належного функціонування національної та регіональних мереж туристично-екскурсійних маршрутів.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Міністерство охорони навколишнього природного середовища.

Очікуваний результат: збільшення та впорядкування туристичних потоків, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту, забезпечення безпеки туристів, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Інформаційне облаштування, ознакування та маркування цінних туристичних ресурсів України, національної та регіональних мереж туристично-екскурсійних маршрутів.

Термін: 2013–2015 рр.

Виконавці: Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів.

Очікуваний результат: посилення рівня безпеки туристів, збільшення та впорядкування туристичних потоків, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Забезпечення інфраструктурного облаштування визначних об’єктів історико-культурної спадщини в складі національної та регіональних мереж туристично-екскурсійних маршрутів.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів.

Очікуваний результат: збільшення та впорядкування туристичних потоків, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, підвищення рівня привабливості та пристосованості до потреб туризму об’єктів історико-культурної спадщини, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Забезпечення інфраструктурного облаштування визначних об’єктів природно-заповідного фонду в складі національної та регіональних мереж туристично-екскурсійних маршрутів.

Термін: 2011–2015 рр.

Виконавці: Кабінет Міністрів України, Міністерство культури і туризму України, Державна служба туризму і курортів, Міністерство охорони навколишнього природного середовища.

Очікуваний результат: збільшення та впорядкування туристичних потоків, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, підвищення рівня привабливості та пристосованості об’єктів природно-заповідного фонду, створення передумов для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]