Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кавінський Р.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
180.74 Кб
Скачать

Висновки

Покращення керування виробничо-господарськими системами, підвищення рівня організації й ефективності управлінської праці багато в чому залежить від того, наскільки раціонально поставлено в установах і на підприємствах діловодство і наскільки професійне ведеться документація, гарантується успіх управлінської діяльності в цілому. Звідси виходить, що керування документацій ними ресурсами є однією з найважливіших галузей в установах. Кожна компанія, велика чи мала, має певну документацію і саме правильність її створення, оформлення і зберігання показує чи є в достатній рівень кадрового складу для розширення.

У цій курсовій роботі ми ознайомилися із управлінськими документами, виявили особливості їх створення та побудови, охарактеризували взаємодію внутрішніх та зовнішніх чинників у процесі правильного підбору слів для службового документу.

Проаналізувавши теоретичні ідеї та праці вчених, присвячені проблемам вивчення та дослідження службових документів, а зокрема і управлінських, ми зробили такі висновки:

  1. В українській мові є п’ять стилів мови. Для дослідження був взятий останній – офіційно-діловий. Він характеризується неоднорідністю тематики і різноманітністю жанрів, що дозволяє поділити його на кілька підстилів. Кожен з чотирьох від стилів використовується в організаційно-розпорядчих документах, проте найбільше останній – адміністративно-канцелярський.

  2. Проблема класифікації організаційно-розпорядчих документів є ще недостатньо вивченою і наразі існує чимало спорів щодо них. Широка класифікація, представлена в роботі є яскравим доказом цього. Побудова тексту організаційно-розпорядчого документа вимагає прекрасного знання мови, об’єктивності та неупередженості, вміння правильно підбирати слова, оскільки це такий вид документів, який не терпить жаргонізмів, слів які вжиті в значенні відмінному від того, яке приписане йому в словнику. Також вимагає бездоганного знання реквізитів, та правильні місця їх розташування.

  3. Організаційно-розпорядчі документи є найважливішими серед документів управлінської діяльності. Вони фактично визначають напрям діяльності організації, установлююсь кодекс правил роботи в ній. Прямо впливають на роботу організації.

  4. Наказ — організаційно-розпорядчий документ, нормативно-правовий акт, у якому викладається розпорядження, постанова і тому подібне владного, військового начальника, посадової особи, керівника установи, підприємства, організації тощо. Проаналізувавши документ, взятий у відділені банку «ПриватБанк» ми визначили, що він є організаційно-розпорядчим. Причиною віднесення до цієї категорії є виклад розпорядження та кількох нових правил керівником організація для виконання його підлеглими. Ми детально проаналізувати його побудову, структуру та визначили всі реквізити. Документ побудований абсолютно правильно, з дотриманням всіх реквізитів та місць їх розташування. Стало зрозуміло, що в банку «ПриватБанк» прекрасно організована діловодна служба.

  5. Банк «ПриватБанк» працює на ринку вже 20 років. За довгі роки своєї діяльності він за получив близько 12 мільйонів клієнтів, та продовжує активно розвиватись.

Цілком вірогідно, що згодом проблеми класифікації управлінських документів будуть вирішені, завдяки клопіткій праці вчених-лінгвістів. Це дасть змогу донести до людей правила їх створення, адже для багатьох зараз є проблемою написати службові листи.