Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
426.06 Кб
Скачать

Розділ 3 перспективи удосконалення організаційної структури управління готельним підприємством «гостинність»

3.1 Перспективи удосконалення організаційної структури готельного підприємства «Гостинність»

На основі проведених досліджень, пропонується застосувати конкретні заходи по вдосконаленню організаційної структури управління готельного підприємства «Гостинність, а отже і діяльності організації в цілому.

Дослідження виявили, що в сучасному менеджменті головним в побудові структури є те, яку з трьох видів стратегій обере фірма: стратегію інновацій, стратегію на зменшення витрат або стратегію, що включає основні риси перших двох . Для готелю «Гостинність» необхідно обрати стратегію на зменшення витрат, оскільки в бізнесі необхідно діяти за принципом максимальні прибутки при мінімальних витратах особливо за сучасних економічних умов. Тому на даному етапі важливо зберігати структуру ієрархічного типу, якій притаманні високий ступінь формалізації і низький рівень всього управлінського персоналу в прийнятті рішень. Отже вдосконалення організаційної структури готельного підприємства «Гостинність» необхідно проводити за рахунок її спрощення. Воно здійснюється шляхом перетворення лінійних структур в більш плоскі через скорочення рівнів управління.

Оскільки заступник генерального директора не може ефективно одночасно виконувати покладені на нього завдання, які пов’язані з організацією і з контролем роботи майже всього готельного підприємства планується створити фінансово-маркетинговий відділ у складі організаційної структури готелю „Гостинність” . До складу відділу мають увійти три фінансисти, один провідний економіст та два маркетологи.

У даній організаційній структурі управління пропонується:

1) підпорядкувати плановий відділ та юрисконсульта фінансовому відділу;

2) підпорядкувати начальнику відділу обслуговування сектор з надання побутових послуг та виробничий сектор;

3) підпорядкувати начальнику господарського відділу господарську службу, технічно-експлуатаційну службу та відділ постачання.

Дана організаційна структура управління передбачає уникнення дублювання функцій структурних підрозділів та очолення відділів висококваліфікованими працівниками.

Окремим у даній організаційні структурі слід виділити відділ інформаційних технологій з огляду на зростаючий обсяг робіт з клієнтською базою.

Дана кількість працівників зумовлена відповідним обсягом роботи відділу готелю "Гостинність" і визначена працівниками відділу кадрів підприємства.

В таблиці 3.1 наведемо внутрішню організацію взаємодії відділу інформаційних технологій готелю „Гостинність”:

Таблиця 3.1.

Організація взаємодії відділу інформаційних технологій

Посада працівника відділу

Чисельність

Функції працівника

Керівник відділу інформаційних технологій

1

повинен контролювати діяльність відділу інформаційних технологій, та забезпечувати своєчасне надання необхідної інформації адміністративному персоналу

Системний адміністратор

2

Стежить за комп’ютерним обладнанням, сервером, сайтом. Забезпечує стабільну роботу комп’ютерної мережі

Дизайнер

2

Займається оформленням програмного забезпечення, редагує та прикрашає сайт готелю

Програміст

3

Розроблює власне програмне забезпечення для готельного підприємства, займається розробкою сайтів

Технічний помічник

3

Головним завданням є усунення всіх неполадок в роботі комп’ютерної техніки на підприємстві готельного господарства

Рис.3.1 Вдосконалена організаційна структура управління готелем "Гостинність"

З врахуванням наведених пропозицій організаційна структура управління готельного підприємства «Гостинність» матиме такий вигляд ( дивись рис 3.1.).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]