Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2011_Pedpraktyka_IV_kurs.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
188.42 Кб
Скачать

IV. Форми та методи контролю

Під час практики студент зобов’язаний суворо дотримуватися правил внутрішнього розпорядку навчального закладу. Щоденник — основний документ студента під час проходження практики. Щоденник складається з розпорядження про скерування студента на педагогічну практику, календарного графіка проходження практики, відгуку про роботу студента на практиці та її оцінки, висновку керівника практики від факультету про роботу студента і робочих записів студента під час практики. Під час практики студент повинен коротко записувати щоденне виконання календарного графіка проходження практики. Докладні записи слід вести в робочих зошитах, які є додатком до щоденника.

Залікові навчальні заняття, виховні заходи аналізуються та оцінюються відразу ж після їх проведення. Під час обговорення першим виступає студент, який проводив навчальне заняття чи виховний захід. Він аналізує організацію навчальної й позакласної діяльності учнів та педагогічної взаємодії з ними, вказує на свої досягнення, труднощі, невдачі тощо. Потім виступають присутні студенти (останнім зі студентів виступає рецензент), учитель та інші особи, присутні на занятті. Наприкінці обговорення навчального заняття слово надається керівникові-методистові, а після нього — керівникові від кафедри педагогіки. Вони підводять підсумки, оцінюють заняття (виховний захід), результати записують у заліковий лист проходження практики.

V. Вимоги до звіту

Після закінчення практики у триденний термін студент повинен здати керівникові-методисту від факультету пакет звітної документації: 1) відповідно оформлений щоденник зі звітом, який має включати інформацію про особисто виконану студентом-практикантом роботу, зокрема про кількість і тематику проведених уроків, виховних годин, тему й характер виховного заходу, короткий виклад проблем методичного й організаційного плану, з якими зіткнувся студент під час практики та пропозиції щодо їх розв’язання (дод. 4); 2) методичні розробки двох залікових уроків (із заліковими підписами вчителя історії і керівника від кафедри педагогіки) (дод. 2); 3) методичну розробку виховного заходу (із заліковими підписами класного керівника (організатора культурно-масової роботи) і керівника від кафедри педагогіки); 4) психолого-педагогічну характеристику на учня (із заліковими підписами класного керівника й керівника від кафедри психології) (дод. 3); 5) письмовий аналіз (самоаналіз) навчального заняття (із заліковими підписами вчителя історії і керівника від кафедри педагогіки) (дод. 1); 6) характеристику на студента-практиканта, видану дирекцією навчального закладу. Укладений студентом пакет звітної документації повинен мати наскрізну нумерацію сторінок. Аркуші звіту повинні бути зшиті.

VI. Підведення підсумків

Після закінчення практики у тижневий термін у навчальному закладі проводиться підсумковий семінар керівників від університету, вчителів освітньої установи, студентів-практикантів. На ньому аналізуються результати практичної діяльності студентів, їхнє ставлення до педпрактики, рівень виконання поставлених завдань, також обговорюються особливості керівництва педагогічною практикою студентів, їхні враження, незадоволення, побажання, шляхи вдосконалення практичної підготовки майбутніх учителів. На цьому семінарі колективно узгоджується і виставляється оцінка за проходження педпрактики кожного студента. Підсумки педагогічної практики узагальнюються на засіданні Вченої ради факультету.

Таблиця 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]