Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МСЗО 2410.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
362.5 Кб
Скачать

Безперервність діяльності та значні невизначеності

55. За деяких обставин до звіту щодо огляду додається пояснювальний параграф, який не впливає на аудиторський висновок, для висвітлення питання, включеного до приміток до проміжної фінансової інформації, в якій це питання розглядається докладніше. Цей параграф бажано розмістити після параграфа, що містить висновок; при цьому зазвичай зазначається, що висновок не є модифікованим у цьому аспекті.

56. Якщо в проміжній фінансовій інформації адекватно розкрита інформація, аудитор повинен до звіту щодо огляду додати пояснювальний параграф для висвітлення суттєвої невизначеності щодо події або умови, які можуть поставити під значний сумнів здатність суб'єкта господарювання продовжувати безперервну діяльність.

  1. Аудитор міг модифікувати звіт щодо попереднього аудиту чи огляду додаванням пояснювального параграфа для висвітлення суттєвої невизначеності, пов'язаної з подією або умовою, які можуть поставити під значний сумнів здатність суб'єкта господарювання продовжувати безперервну діяльність. Якщо суттєва невизначеність ще існує та в проміжній фінансовій інформації зроблено адекватні розкриття, аудитор модифікує звіт щодо огляду проміжної фінансової інформації додаванням пояснювального параграфа для висвітлення суттєвої невизначеності, що триває.

  1. Якщо в результаті запитів або інших процедур огляду увагу аудитора привертає суттєва невизначеність, пов'язана з подією або умовою, яка може поставити під сумнів здатність суб'єкта господарювання продовжувати безперервну діяльність, а в проміжній фінансовій інформації адекватно розкрита інформація, аудитор модифікує звіт щодо огляду проміжної фінансової інформації додаванням пояснювального параграфа.

59. Якщо інформація про суттєву невизначеність, яка може поставити під значний сумнів здатність суб'єкта господарювання продовжувати безперервну діяльність, неадекватно розкрита в проміжній фінансовій інформації, аудитор має надати умовно-позитивний або негативний висновок залежно від обставин.

ОГЛЯД ПРОМІЖНОЇ ФІНАНСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ, ЩО ВИКОНУЄТЬСЯ НЕЗАЛЕЖНИМ АУДИТОРОМ СУБ'ЄКТА ГОСПОДАРЮВАННЯ

Висновок має містити конкретне посилання на факт наявності такої суттєвої невизначеності.

  1. Аудитор має розглянути модифікування звіту щодо огляду додаванням параграфа для висвітлення суттєвої невизначеності (крім проблеми безперервності діяльності), що привернула увагу аудитора, яка може впливати на проміжну фінансову інформацію та вирішення якої залежить від майбутніх подій.

Інші питання

61. Умови завдання містять згоду управлінського персоналу на те, що в разі, якщо будь-який документ, який містить проміжну фінансову інформацію, свідчить, що таку інформацію оглянуто аудитором суб'єкта господарювання, звіт щодо огляду також додаватиметься до цього документа. Якщо управлінський персонал не включає звіт щодо огляду до такого документа, аудитор звертається за консультацією до юриста з тим, щоб той допоміг йому у визначенні прийнятних заходів за обставин, які склалися.

  1. Якщо аудитор надав модифікований звіт щодо огляду, а управлінський персонал публікує проміжну фінансову інформацію без включення модифікованого звіту щодо огляду до документа, який містить проміжну фінансову інформацію, аудитор розглядає отримання консультації юриста для допомоги у визначенні прийнятних заходів за обставин, що склалися, та можливість відмови від проведення аудиту річної фінансової звітності.

63. Проміжна фінансова інформація, що складається зі стислого пакета фінансової звітності, не обов'язково містить всю інформацію, яка входила б до повного пакета фінансової звітності, але може надавати пояснення подій і змін, що є важливими для розуміння змін фінансового стану та результатів діяльності суб'єкта господарювання після дати річної звітності. Причина полягає в припущенні, що користувачі проміжної фінансової інформації матимуть доступ до останньої перевіреної аудитором фінансової звітності, як у випадку із зареєстрованими на біржі суб'єктами господарювання. За інших обставин аудитор обговорює з управлінським персоналом необхідність включення в таку проміжну фінансову інформацію твердження про те, що її слід читати разом із останніми перевіреними фінансовими звітами. За відсутності такого твердження аудитор розглядає, чи є оманливою, без посилання на останню перевірену аудитором фінансову звітність, така проміжна фінансова інформація та наслідки для звіту щодо огляду.

Документація

64. Аудитор мас підготувати документацію з огляду, яка є достатньою та відповідною для отримання підстави для надання аудиторського

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]