Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МСЗО 2410.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
362.5 Кб
Скачать

Огляд проміжної фінансової інформації, що виконується незалежним аудитором суб’єкта господарювання

чому огляд не можна завершити, і розглянути, чи доцільно надавати звіт.

Обмеження обсягу, пропоноване управлінським

персоналом

50. Аудитор не приймає завдання на огляд проміжної фінансової інформації, якщо попередня обізнаність аудитора з обставинами завдання свідчить, що він не зможе завершити огляд унаслідок того, що обсяг огляду буде обмежено управлінським персоналом суб'єкта господарювання.

51. Якщо після прийняття завдання управлінський персонал обмежує обсяг огляду, аудитор просить зняти це обмеження. Якщо управлінський персонал відмовляється зробити це, аудитор не має змоги завершити огляд та висловити висновок. У подібних випадках аудитор письмово повідомляє управлінський персонал відповідного рівня та тих, кого наділено найвищими повноваженнями, про причину, з якої огляд неможливо завершити. Проте якщо увагу аудитора привернув будь-який факт, який дає йому підстави вважати, що суттєве коригування проміжної фінансової інформації необхідне для того, щоб вона була складеною в усіх суттєвих аспектах відповідно до застосовної концептуальної основи фінансової звітності, він повідомляє про такі питання відповідно до рекомендацій параграфів 38—40.

52. Аудитор розглядає також відповідальність відповідно до вимог законодавчих і нормативних актів, у тому числі питання, чи існує вимога до аудитора надавати звіт. Якщо така вимога існує, аудитор відмовляється від надання висновку та зазначає в звіті щодо огляду причину, чому огляд не можна завершити. Однак якщо увагу аудитора привертає питання, яке дає йому підстави вважати, що суттєве коригування проміжної фінансової інформації необхідне для того, щоб вона була складена в усіх суттєвих аспектах відповідно до застосовної концептуальної основи фінансової звітності, аудитор також зазначає це у звіті.

Інші обмеження обсягу

53. Обмеження обсягу може виникнути внаслідок обставин інших, ніж обмеження обсягу, пропоноване управлінським персоналом. За таких обставин аудитор зазвичай не може завершити огляд та висловити висновок і дотримується рекомендацій у параграфах 51—52. Проте можуть виникнути дуже рідкісні обставини, коли обмеження обсягу роботи аудитора чітко зводиться до одного або кількох конкретних питань, які хоча й суттєві, але, за судженням аудитора, не є всеохоплюючими для проміжної фінансової інформації. За таких обставин аудитор модифікує звіт щодо огляду, зазначаючи, що за винятком питання, про яке йдеться в пояснювальному параграфі до звіту,

Огляд проміжної фінансової інформації, що виконується незалежним аудитором суб'єкта господарювання

огляд проведено відповідно до цього МСЗО, та надає умовно-позитивний висновок. Приклади умовно-позитивних висновків наведено в додатку б до цього МСЗО.

  1. Аудитор міг висловити умовно-позитивну думку щодо аудиту останньої . річної фінансової звітності внаслідок обмеження обсягу аудиту. Аудитор розглядає питання, чи продовжує існувати це обмеження обсягу та, якщо це так, наслідки для звіту щодо огляду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]