Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МСЗО 2410.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
362.5 Кб
Скачать

Огляд проміжної фінансової інформації, що виконується незалежним аудитором суб'єкта господарювання

висновку і доказів того, що огляд було виконано відповідно до цього МСЗО та застосовних законодавчих і нормативних вимог.

Документація надає можливість досвідченому аудитору, який не мав попереднього відношення до завдання, зрозуміти характер, час та обсяг зроблених запитів і застосовані аналітичні процедури та інші процедур огляду, отриману інформацію та будь-які важливі питання, щ розглядалися під час виконання огляду, включаючи вирішення таких питань.

Дата набрання чинності

65. Цей МСЗО чинний для оглядів проміжної фінансової інформації за періоди, що починаються з 15 грудня 2006 р. або пізніше. Дозволяється його застосування до цієї дати.

Особливості застосування в державному секторі

  1. Параграф 10 вимагає, щоб аудитор та клієнт узгодили умови завдання. Параграф 11 пояснює, що лист-зобов’язання допомагає уникнути непорозуміння щодо характеру завдання, зокрема мети та обсягу огляду, відповідальності управлінського персоналу, обсягу відповідальності аудитора, отриманого ступеня впевненості, а також характеру й форми звіту. Закон, регулятивний або нормативний акт, що регулює завдання з огляду в державному секторі, зазвичай санкціонує призначення аудитора. Тому використання листів-зобов’язань може не бути поширеною практикою в державному секторі. Проте лист-зобов’язання з описанням питань, наведених у параграфі 11, може виявитись корисним як для аудитора державного сектору, так і клієнта. Саме цьому аудитори державного сектору розглядають узгодження умов завдання з клієнтом через складання листа-зобов’язання.

2. У державному секторі зобов’язання аудитора щодо обов’язкового аудиту можуть стосуватися також іншої роботи, наприклад огляду проміжної фінансової інформації. Якщо це має місце, аудитор державного сектору не може уникнути такого зобов’язання і внаслідок цього не може не прийняти завдання з огляду (див. параграф 50) або відмовитися від виконання завдання з огляду (див. параграфи 36 та 40 б). Аудитор державного сектору не може також: відмовитися від призначення на аудит річної фінансової звітності (див. параграфи 40 в і 62).

3. У параграфі 41 розглядається відповідальність аудитора, коли його увагу привертає питання, яке дає йому підстави припускати наявність шахрайства чи недотримання законів. У державному секторі аудитор залежно від законодавчих чи нормативних вимог може бути зобов’язаним повідомляти про таке питання регуляторним або іншим органам державної влади.

Огляд проміжної фінансової інформації, що виконується незалежним аудитором суб'єкта господарювання

Додаток 1

Приклад листа-зобов'язання щодо огляду проміжної

фінансової інформації

Наведений далі лист слід використовувати як керівництво разом із міркуванням, викладеним у параграфі 10 цього МСА, і змінювати відповідно до конкретних вимог та обставин.

Раді директорів (або відповідному представнику тих, кого наділено найвищими повноваженнями)

Цей лист надається для підтвердження нашого розуміння умов і цілей нашого завдання щодо огляду проміжного балансу суб'єкта господарювання станом на ЗО червня 20X1 р., а також відповідних звітів про прибутки та збитки, зміни у власному капіталі та рух грошових коштів за період, що становить шість місяців, які закінчилися на зазначену дату.

Ми проведемо наш огляд відповідно до Міжнародного стандарту завдань з огляду 2410 «Огляд проміжної фінансової інформації, що виконується незалежним аудитором суб'єкта господарювання», виданого Радою з Міжнародних стандартів аудиту та надання впевненості, з метою отримання основи для надання висновку про те, чи привернув нашу увагу будь-який факт, який дає нам підстави вважати, що проміжна фінансова інформація не складена в усіх суттєвих аспектах відповідно до [зазначити застосовну концептуальну основу фінансової звітності, включаючи посилання на юрисдикцію або країну походження концептуальної основи фінансової звітності, якщо використана концептуальна основа фінансової звітності не є Міжнародними стандартами фінансової звітності]. Такий огляд складається зі здійснення запитів в основному особам, які відповідають за фінансові та облікові питання, і застосування аналітичних та інших процедур огляду; він зазвичай не потребує підтвердження отриманої інформації. Огляд проміжної фінансової інформації значно менший за обсягом, ніж аудит, який виконується відповідно до Міжнародних стандартів аудиту і метою якого є висловлення думки щодо фінансової звітності, відповідно ми не висловлюємо таку аудиторську думку.

Ми очікуємо надати такий звіт щодо проміжної фінансової інформації;

[включити текст зразка звіту].

Відповідальність за проміжну фінансову інформацію, в тому числі за відповідне розкриття інформації, несе управлінський персонал компанії. Ця відповідальність включає розробку, впровадження та здійснення внутрішнього контролю, доречного для складання й подання проміжної фінансової інформації, яка не містить суттєвих викривлень внаслідок шахрайства чи помилок; вибір і застосування відповідної облікової політики; здійснення облікових оцінок, які відповідають обставинам. У процесі проведення огляду нам будуть потрібні письмові запевнення управлінського персоналу щодо

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]