Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АТ Вентилятор (ПерАтлет).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
657.41 Кб
Скачать

8. Оцінка ефективності систем менеджменту

В результаті використання на підприємстві нової раціональної системи менеджменту – було одержано високі показники економічної, організаційної та соціальної ефективності системи менеджменту.

Економічна ефективність проведення змін в системі менеджменту організації полягає в тому, що внаслідок цих змін значно покращились економічні показники діяльності організації. На засадах розрахунків економічну ефективність раціоналізованої системи менеджменту підприємства у порівнянні з фактичною можна оцінити за показниками:

зростання асортименту послуг;

зростання загального фонду оплати праці;

В результаті проведення організаційних змін було удосконалено також якість побудови організації, що полягає у значному покращенні системи управління товариством, підвищені оперативності прийняття управлінських рішень, зниженні рівня централізації функцій управління, що безумовно привело до покращення мікроклімату в організації та підвищення якості роботи працівників. Організаційну ефективність кількісно можна відобразити за такими показниками:

збільшення чисельності працівників організації;

збільшення чисельності заступників

збільшення кількості управлінських служб

Оцінюючи соціальну ефективність менеджменту потрібно зазначити, що зміни на краще цієї ефективності є найбільш бажаними для організації, оскільки турбота про працівників, їх умови праці для кожної організації повинні стояти на першому місці. Тому вся проведена раціоналізація наявної системи менеджменту, перш за все, мали на меті вдосконалення умов праці всіх працівників, покращення психологічного мікроклімату в колективі і організації в цілому, створення атмосфери захищеності і причетності до цілей організації. При цьому внаслідок розширення видів діяльності, проведення рекламної кампанії відбулось збільшення груп споживачів, що зумовлюватиме зростання валового доходу.

Отже, на засадах оцінювання раціоналізованої системи менеджменту у порівнянні з фактичною, можна стверджувати, що організаційні зміни принесли позитивні результати та виправдали себе

Висновок

Отже, ми розглянули фактичну і раціональну систему. Зробивши висновки можна сказати, що раціональна система набагато краща, ніж фактична. Завдяки ефективній системі менеджменту на підприємстві вирішилися існуючі проблеми, а також збільшили матеріальну мотивацію працівників. Кількість формальних груп зросла, що має позитивний вплив, тому що за фактичної системи працівники були перегружені роботою і їх ефективність роботи(продуктивність) знижувалась, неформальних збільшилось на 1 групу, виробничі підрозділи зменшились на один, заступники головного керівника збільшились без змін, управлінські підрозділи зросли на 1 відділ, кількість конкурентів і споживачів збільшилась.

Щодо заробітної плати в раціональній системі вона на 137 грн. вища, ніж у фактичній системі, за рахунок цього фактору працівники почнуть набагато краще працювати. Також були вирішені проблеми, які стояли перед підприємством. Також були виділені кошти для більш ефективної рекламної кампанії. Підприємство виконує свої обв’язки перед персоналом також слідує до цілі, ми збільшили прибуток, розмір премій, заробітної плати, створили на підприємстві нові робочі місця.