Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ1.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
60.93 Кб
Скачать

5 Правила техніки безпеки.

При виконанні робіт необхідно працювати на справних риштуваннях,помостах,колисках та інших пристроях,дотримуючи вимог що до їх виготовлення,а також додержуючись техніки безпеки під час роботи на висоті. Ручний інструмент,яким працює опоряджувальник,має бути справним. Дерев’яні ручки інструмента виготовляють із твердої деревини(Бук,граб,береза)допустима вологість,якої не більше 12%. Вони повинні бути добре обробленні пошліфовані і міцно з’єднані з інструментом.

Під час роботи із застосуванням розчинів і мастик для закріплення плиток і лінолеуму,до складу яких входять леткі та токсичні компоненти,слід користуватися захисними пристроями (респіратор,гумові рукавиці,окуляри)Усі працюючи з такими матеріалами повинні пройти спеціальний інструктаж с правил безпечної роботи. Виконувати облицювальні роботи з приставних драбин забороняється.

Розколювати насікати плитку керамічні,з природного каменю,мозаїчні та інші-слід так,щоб не травмувати близького працюючого робітника. Причинами пожежі можуть бути:несвоєчасне прибирання з робочого місця відходів легко сплавних матеріалів(стружка,обрізки шпалер,ганчір’я)неправильне зберігання легкозаймистих матеріалів(бензин,оліфа,мастика,смола)необережне поводження з вогнем у вогненебезпечних місцях.

Під час організації будівельного майданчика і розміщення на ньому будівельних матеріалів треба залишити спеціальні проїзди для пожежних машин. Від території будівництва до магістраль прокладають дорогу з твердим покриттям. Для проїзду пожежних машин уздовж будівель понад 18м за вширшки повинні бути зроблені проїзди з двох поздовжніх боків,а понад 100м за вширшки з усіх боків будови. Відстань від краю проїзної частини до стін будівель неповинна перевищувати 25м.

Кожен робітник до початку роботи на будівництві повинен пройти відповідний інструктаж з протипожежної безпеки,вивчивши засоби гасіння пожежі і повинен уміти користуватися. Приступивши до роботи з електроінструментом або машинами,що працюють від електропроводу,можна тільки після перевірки справності ізоляції проводів чи кабелів,справності двигуна і пускових пристроїв. Поблизу працюючих електродвигунів не розмішувати речовини ,які можуть спалахнути від іскри;

Якщо двигун перегрівається внаслідок несправності,слід негайно вимкнути його і повідомити про це майстра або бригадира:Слід добре знати будову різних видів вогнегасників і вміти користуватися ними.

  1. Ceresit СМ115-клейова суміш мармуру. Призначена для кріплення на стійкі до деформації основи мармурових плит та плит із різноманітних порід природного каменю. Включає появу плям та ефекту іржі на поверхні цих матеріалів. Швидке наростання міцності розчину дає змогу експлуатувати поверхню вже через 12 год. З моменту укладання плиток. Можна використовувати для кріплення керамічної плитки. Розчин стійкий до атмосферних впливів, воді і морозостійкості. У разі облицюванні основ,що зазнають деформацій,потрібно водити добавку Ceresit СС-83.Для заповнення швів рекомендовано CeresitС Є-42.

Ceresit С М-16- клейова суміш, призначена для кріплення на стійкі до деформації основи фаянсових, керамічних, кам’яних та клінкерних плиток (за винятком мармурових) в умовах постійної вологи,розміром не більше 40 на 40см. Рекомендована для накладання мозаїки. В окремих випадках розчин висота пластичність і подовжений термін застигання ( не менше 30хв) що дає змогу збільшити продуктивність праці та зменшити витрати розчину. Клейова суміш стійка на вертикальних поверхнях, має добру початкову адгезію,водо - і морозостійкість.

Застосовують усередині і зовні будинків. Суміші для заповнення швів між плитками при облицюванні є полімер мінеральними системами, що містять мінеральні в’яжучі,наповнювачі та деформаційні характеристики розчинів(модуль пружності), знижують осадку. Суміші для заповнення швів між плитками,згідно з СНІП2.6-22-2001

  • разом з облицювального плиткою надавати поверхні потрібно;

  • Архітектурної – естетичної якості,

  • Захищати конструкцію від проникнення вологи;

  • Бути стійкими до атмосферних ,усадкових або механічних впливів;

  • Швидко тужавіти в процесі твердіння;

  • Мати морозостійкість не менше 50 циклів;

  • Мати міцність зчеплення з основою не менше як 0.5Мпа

Ceresit СЕ 33 super- розчинові суміш призначена для заповнення швів завширшки 2-5мм між керамічними та керамічними плитками (за винятком мармурових) там це не потрібно еластичність шва та його хімічна стійкість як зовні,так і середині будинку. В решті випадків застосовують інші матеріали Ceresit груп СЕ і СR. Суміш виробляють 24 кольорів і вона швидко твердне,екологічна чиста,стійка до усадки.

Ceresit СЕ super- розчинові суміш, призначена для заповнення швів завширшки 4-15мм між керамічними і кам’яними плитками (за винятком мармурових) цегляними і фасадними частинами там,де не потрібна еластичність шва та його хімічна стійкість. Має високу водо-і морозостійкість. Ceresit35 super рекомендовано застосовувати для заповнення швів у підлогах. Виробляють 9 кольорів.

ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА

Роль науки у вирішенні проблем охорони природи. Захист природи. Міри захисту природи при будівництві будівель та споруд. Розвиток науки неможливий без спорудження нових будівель,дослідних,обчислювальних та інформаційних центрів,наукових лабораторій,конструкторських бюро та інших об’єктів.

У свою чергу , дослідження науки і техніки виливають на розвиток будівництв. Наука створює нові високопродуктивні будівельні машини і механізми,автоматичних ліній,нові ефективні будівельні матеріали,розробляє нові технології та форми організацій праці будівництва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]