Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні рекомендації (посібник).docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
2.95 Mб
Скачать

4.1 Звітні документи та вимоги до їх оформлення

Загальною формою звітності студента за практику кожного виду є письмовий звіт згідно з робочою програмою, який оцінює і підписує керівник практики. Звіт має містити відомості про виконання студентом усіх розділів робочої програми практики та індивідуального завдання.

Робота оформлюється відповідно до ГОСТ 7,32 «Звіт про науково-дослідницьку роботу. Загальні правила і вимоги щодо оформлення», ГОСТ 2.105-68 «Загальні вимоги до текстових документів ГОСТ 2. 106-68 «ЕСКД текстові документи» та ДСТУ 4163 – 2003.

Документи оформляються акуратно, від руки (при бажанні студента вони можуть бути надруковані), мають наскрізну нумерацію сторінок. Всі аркуші повинні бути зшиті.

Звітна документація обов’язково повинна містити перелік всіх документів практики із зазначеними сторінками.

У звіті про роботу студенти детально описують всю виконану під час практики роботу (наприклад, результати знайомства зі структурою та традиціями бази практики, специфікою роботи на цій базі, проведені практикантом різні види робіт, індивідуальні доручення тощо).

Звіт з практики має бути надрукований за допомогою комп'ютера на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 шрифт Times New Roman через 1,5 міжрядкові інтервали до 30 рядків на сторінці, не менше ніж 60 знаків у рядку (враховуючи проміжки між словами) з урахуванням полів: ліве - 30мм; праве -10мм; верхнє - 20мм; нижнє-20мм.

Друкарські помилки, графічні неточності, що виявилися в процесі оформлення, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням коректором.

Перший лист звіту оформлюється згідно стандарту, де зазначається назва навчального закладу, бази практики, прізвище ім'я та по-батькові студента, його належність до спеціальності, курсу навчання, номер групи: дані про керівників практики від коледжу та підприємства з підписами, затвердженими печаткою бази практики [дод.1].

Другий лист - рецензія керівника практики від коледжу на поданий звіт з практики відповідного студента [дод.2].

Третій лист - календарний план з практики, затверджений керівником практики від підприємства, який містить в собі інформацію про перегляд тем визначених згідно програми практики, з розбивкою по днях [дод.3].

Четвертий лист надасться у вигляді змісту з перерахованими темами згідно програми практики відповідно за розділами.

Основна увага керівника від коледжу має приділятися текстовій частині, в якій освітлюються питання згідно календарного плану та програми практики.

Текст основної частини роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти. Заголовки структурних частин роботи: "ЗМІСТ", "ВСТУП", "РОЗДІЛ", "ВИСНОВКИ", "СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ " друкують або пишуть великими літерами симетрично до тексту.

Заголовки підрозділів друкують або пишуть маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять.

Відстань між заголовком (за виключенням заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 2-3 інтервали.

Шрифт друку повинен бути чітким. Щільність тексту - однакова.

Кожну структурну частину роботи (розділ) слід починати з нової сторінки.

Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підрозділів, таблиць, формул додають арабськими цифрами без знака № .

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включається до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці або по середині верхньої частини сторінки .

Номер розділу ставлять після слова "РОЗДІЛ", після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Наприклад:

РОЗДІЛ І

ОЗНАЙОМЛЕННЯ З ПІДПРИЄМСТВОМ

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку.

Наприклад:

1. Структура підприємства

1.1

Примітки до тексту, в яких вказують довідкові і пояснювальні данні нумерують послідовно в межах однієї сторінки, оформлюються вкінці тексту сторінки від нижнього поля.

Наприклад:

1. …..

2. …..

Додатки

Додатки оформляють як продовження роботи на наступних сторінках, розміщуючи їх у порядку появи посилань в тексті роботи. Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований вгорі.

У верхньому правому кутку друкується слово "Додаток".

Наприклад:

Додаток 1

Список використаних джерел.

Джерела необхідно розміщувати в алфавітному порядку прізвищ авторів. Відомості про джерела, які включені до списку, необхідно давати згідно з вимогами державного стандарту з обов'язковим наведенням назв праць.

Оформлення звітних документів входить в час проходження практики. Їх перевіряють та затверджують керівники практики від бази та навчального закладу.

В кінці практики керівник від бази практики кожному студентові видає письмову характеристику про його роботу, ставлення до обов’язків, дисциплінованість тощо. В характеристиці обов’язково має бути зазначена рекомендована оцінка за практику, яка приймається до уваги при остаточній оцінці успішності проходження практики. Характеристику підписує безпосередній керівник від бази практики та керівник установи, де студенти проходять практику. Характеристику завіряють печаткою організації.