Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
організаційна структура.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
201.22 Кб
Скачать

План з праці і зарплати

На БуТЕС діє погодинно-преміальна форма оплати праці. Основою організації оплати праці тарифна система, яка включає: тарифні сітки, тарифні ставки, схеми посадових окладів і тарифно-кваліфікаційні характеристики.

Тарифна система оплати праці використовується для розподілу робіт залежно від їх складності, в працівників - залежно від їх кваліфікації та за розрядами тарифної сітки. Вона є основою формування та диференціації розмірів заробітної плати. Тарифна сітка (схема посадових окладів) формується на основі:

тарифної ставки працівника першого розряду, яка встановлюється у розмірі

законодавчо встановленого розміру прожиткового мінімуму працездатності особи

для промислового персоналу і у розмірі мінімальної заробітної плати для

непромислового персоналу;

міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок

(посадових окладів)

Тарифні ставки та посадові оклади працівників Бурштинської ТЕС визначаються Положенням про тарифні ставки та посадові оклади.

Окремим висококваліфікованим працівникам, зайнятих експлуатацією і ремонтом найбільш складного енергетичного устаткування, за погодженням із профспілковим комітетом тарифні ставки підвищуються до 20% з віднесенням на витрати виробництва. Тарифні ставки і посадові оклади працівникам підрозділів ТЕС, розташованих на території населених пунктів, яким надано статус гірських, підвищується на 25% Посадові оклади заступникам директора ТЕС, головному бухгалтеру, головному інженеру встановлюється на 5-15% нижче посадового окладу директора ТЕС, а заступникам керівників структурних підрозділів - на 5-15% нижче посадового окладу керівника відповідного структурного підрозділу.

за працю понад установлені норми, за трудові успіхи та винахідливість, за особливі умови праці працівникам ТЕС встановлюються наступні доплати і надбавки згідно з Переліком доплат і надбавок до тарифних ставок і посадових окладів, який є невід'ємною частиною колективного договору.

З метою заохочення працівників до високоефективної праці, на Бурштинський ТЕС встановлюються наступні заохочувальні виплати:

  • Премії за основні результати господарської діяльності;

  • Премії за забезпечення високого технічного рівня експлуатації і безвідмовної роботи релейного захисту і проти аварійної автоматики;

  • Винагорода за підсумками роботи за рік.

Порядок та розміри заохочувальних витрат встановлюються відповідними Положеннями, затвердженими директором ТЕС за погодженням з профспілковим комітетом.

Заробітну плату працівникам ТЕС виплачувати в робочі дні: аванс в сумі 0,5 окладу 25 числа поточного місяця, остаточний розрахунок - 11 числа місяця, наступного за розрахунковим.

У разі, коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні.

У разі простою підприємства або окремого структурного підрозділу з незалежних від працівника причин директор ТЕС може надавати відпустку з частковим збереженням заробітної плати в розмірі половини мінімальної заробітної плати , встановленою законодавством на відповідний період.