Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ (галузева).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
249.86 Кб
Скачать

МВ 02070855-1960-2007

Овецька О.В. – Організація діяльності (галузева): Курсове проектування - Івано-Франківськ: Факел, 2007.- 36 с.

Методичні вказівки для вивчення дисципліни містять рекомендації для виконання курсової роботи з дисципліни „Організація діяльності (галузева)". Розроблені у відповідності з робочою програмою навчальної дисципліни та навчальним планом підготовки фахівців за спеціальністю „Менеджмент організацій". Може бути використане студентами денної та заочної форми навчання.

Рецензент: канд. економ, наук, доцент кафедри „Управління регіональним економічним розвитком" ІФНТУНГ, В.В. Артем’єв.

Голова навчально-методичного

об'єднання спеціальності

„Менеджмент організацій" В.П. Петренко

Завідувач кафедри управління

виробництвом А.О. Устенко

Член експертно-рецензійної

комісії університету М.О.Данилюк

Нормоконтролер О.Г. Гургула

Коректор Н.Ф. Будуйкевич

Заступник директора НТБ

з комп'ютеризації В.В. Бабійчук

Дане видання - власність ІФНТУНГ. Забороняється тиражування та розповсюдження.

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

О.В. Овецька

ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ (галузева)

КУРСОВЕ ПРОЕКТУВАННЯ

2007

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Івано-Франківськи національний технічний університет нафти і газу

Кафедра управління виробництвом

О.В. Овецька

ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ

( галузева)

КУРСОВЕ ПРОЕКТУВАННЯ

Для студентів спеціальності

Менеджмент організацій”

Івано-Франківськ

2007

МВ 02070855-1960-2006

Овецька О.В. – Організація діяльності (галузева): Курсове проектування. - Івано-Франківськ: Факел, 2007.- 36с.

Методичні вказівки для вивчення дисципліни містять рекомендації для виконання курсової роботи з дисципліни „Організація діяльності". Розроблені у відповідності з робочою програмою навчальної дисципліни та навчальним планом підготовки фахівців за спеціальністю „Менеджмент організацій". Може бути використане студентами денної та заочної форми навчання.

Рецензент: канд. економ. наук,

доцент кафедри „Управління

регіональним економічним

розвитком" ІФНТУНГ В.В. Артем’єв.

Дане видання - власність ІФНТУНГ. Забороняється тиражування та розповсюдження.

Зміст

стор.

Вступ

4

1

Мета і завдання курсового проектування

5

2

Вибір тематики курсового проектування

6

3

Організація роботи над курсовим проектом

6

4

Тематика курсових проектів

7

5

Структура і зміст курсового проекту

10

6

Вимоги до формлення курсового проекту

13

7

Рецензування і захист курсового проекту

13

8

Перелік рекомендованої літератури

15

Додатки

18

Вступ

Навчальний процес в Івано-Франківському національному університеті нафти і газу передбачає різні форми індивідуальної роботи студентів, зокрема виконання курсової роботи, рівень підготовки якої значною мірою свідчить про ступінь засвоєння студентом здобутих знань, його грамотність, загальну культуру та ерудицію.

В процесі роботи студенти вдосконалюють та розвивають такі навички і вміння:

  • самостійно формулювати проблему дослідження;

  • визначати мету, основні завдання, предмет та об’єкт дослідження;

  • здійснювати пошук та добір потрібної наукової інформації;

  • аналізувати організацію практичної діяльності різних організацій, системи менеджменту та менеджерів зокрема;

  • логічно та аргументовано висловлювати свої думки, пропозиції, робити висновки;

  • правильно оформлювати науково – довідковий матеріал;

  • публічно захищати підготовлену роботу (робити наукові повідомлення, відповідати на запитання, захищати свою точку зору тощо).

Мета цієї методичної розробки – допомогти студентам в написанні та оформленні курсової роботи. В основу покладено вимоги нормативних документів ( державних стандартів ) щодо оформлення складових роботи,зокрема СТП 02070855-03-99, а також використано рекомендації, що містяться в різних довідкових матеріалах.

1 Мета і завдання курсового проектування

Курсова робота – самостійна творча робота з елементами наукового пошуку з вирішення конкретного практичного завдання з дисципліни на основі набутих теоретичних знань.Мета написання курсової роботи полягає в розширенні і поглибленні знань студентів, розвитку навичок самостійної творчої роботи з обраної проблеми, вміння аргументувати власну точку зору, узагальнювати, систематизувати та аналізувати цифрові дані. Вона виступає не лише засобом перевірки знань, формою активного вивчення дисципліни, але й засобом залучення студентів до теоретико – методологічного аналізу актуальних проблем розвитку економічної науки та менеджменту.

Орієнтація курсового проектування на вирішення реальних проблем ринкової економіки є однією з найважливіших форм активізації навчального процесу на завершальній стадії підготовки спеціалістів за напрямком «Менеджмент організації» 7.050201.

Індивідуалізація завдання на курсове проектування, яке має бути реалізоване в конкретних умовах підприємницької діяльності, розвиває творчість, ініціативу студента, вимагає від нього самостійності у виборі і обгрунтуванні проектних рішень.

Курсова робота повинна показати не тільки ступінь засвоєння студентом теоретичних основ курсу «Організація діяльності», але й вміння використовувати систему різних методів, принципів, способів, прикладних аспектів галузі менеджменту, які допоможуть у прийнятті оптимальних управлінських рішень в майбутньому.

Підвищенню якості курсового проекту при його виконанні сприяють використання елементів системного аналізу, моделювання досліджуваних процесів, застосування відповідного математичного апарату, комп'ютеризація процесу проектування.

Курсовий проект повинен мати комплексний характер і бути логічно завершеним. Результати курсового проектування повинні мати практичне значення для тих суб'єктів підприємництва, для яких розробляються пропозиції курсового проекту, або містити науково - обгрунтовані рекомендації.

В курсовій роботі слід використати різноманітні нормативні джерела, також інші державні документи України, пов'язані з докорінною перебудовою системи управління господарством з врахуванням впровадження і розвитку ринкових відносин в нашій економіці, знання з макро- та мікроекономіки- математичної статистики, загальної теорії статистики, основ бізнесу та підприємницької діяльності, інших суміжних з менеджментом дисциплін.

Написання курсової роботи закріплює і розвиває загальнотеоретичні спеціальні знання студента і підготовлює його до виконання більш складного кінцевого етапу навчального процесу - написання та захисту дипломної роботи.

Для виконання курсової роботи необхідно вибрати її тему і відповідну літературу.

2 Вибір тематики курсових проектів

Студенту надається право самостійного вибору теми курсового проекту. Вибір проводиться на основі наявного на кафедрі затвердженого переліку тем курсових проектів. Студент може запропонувати свою тему з необхідним обгрунтуванням доцільності її розробки.

У всіх випадках тема курсового проекту повинна бути актуальною, відповідати сучасному рівню економічної теорії і господарської практики, основному профілю спеціальності випускника, достатньо конкретною і мати прикладне значення.

Допускається комплексне виконання курсової роботи ( 2-3 студенти) з однієї теми, але висвітлення різних напрямів.

У відповідності до змісту курсу «Організація діяльності» студенту рекомендується наступний перелік основних напрямків курсових проектів – додаток А.