Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ (галузева).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
249.86 Кб
Скачать

6 Вимоги до оформлення курсового проекту

Курсовий проект повинен бути виконаний в машинописному чи комп'ютерному варіанті у вигляді пояснювальної записки з одного боку аркуша білого паперу форматом А4 (210х297 мм). Дозволяється використання окремих аркушів формату АЗ (291х420 мм) для ілюстрацій і таблиць.

Текст оформлюється з дотриманням наступних розмірів полів сторінки: ліворуч - 30 мм праворуч - 10 мм, зверху і знизу - по 20 мм.

Курсовий проект має титульний аркуш (див. додаток А), завдання на підготовку курсового проекту (додаток Б), зміст, основну частину, Перелік використаної літератури, додатки.

Цитати повинні бути записані в лапках з обов'язковим вказанням джерела (автор, назва, видавництво, рік видання, сторінка).

В списку використаних джерел повинні вказуватись наступні дані:

а) для книг - прізвище та ініціали автора чи основного редактора, назва книги, видавництво, місце та рік видання;

б) для статей - прізвище та ініціали автора, назва статті, назва журналу чи газети, що опублікували статтю: для журналу - номер і рік видання.

В Перелік літературних джерел включається вся наукова література по темі, яку студент обрав і прочитав при написанні курсової роботи, а не тільки та, на яку є посилання в тексті проекту.

Текст роботи повинен бути виконаний акуратно, без помарок, літературною мовою, з використанням загальноприйнятої економічної термінології.

7 Рецензування і захист курсового проекту

Виконана курсова робота подається на кафедру управління виробництвом за розробленим графіком у встановлені строки.

На протязі 5-7 днів курсова робота рецензується одним з викладачів кафедри. В рецензії відзначається якість виконаної роботи, глибина розкриття теми та ступінь самостійності виконання, вказуються переваги і недоліки. Рецензована курсова робота повертається студенту.

Досвід рецензування показує, що в курсових роботах найчастіше зустрічаються наступні недоліки:

  • недостатній рівень розкриття теми курсової роботи;

  • безсистемний виклад матеріалу, повторення одних і тих самих положень;

  • логічні помилки, невміння виокремити головне;

  • невдале поєднання теоретико-методичних засад з фактичним матеріалом;

  • недотримання методичних рекомендацій щодо оформлення роботи тощо

При підготовці до захисту студент повинен уважно ознайомитися з усіма зауваженнями і дати на них відповіді. Якщо в роботі є логічні неточності, потрібно дати пояснення в кінці роботи.

Курсова робота, яка не відповідає вимогам до її змісту і оформлення, не допускається до захисту і повертається автору на доопрацювання.

Захист курсової роботи проводиться в комісії, склад якої затверджує завідувач кафедри. Захист складається з усного повідомлення про результати роботи, з відповідей на питання членів комісії. До уваги приймаються наступні аспекти:

  • рівень опанування основних проблем теми, володіння науковими категоріями і термінологією;

  • ступінь ознайомлення з літературою з даної теми;

  • вміння повязувати теоретичні положення з практикою;

  • здатність студента коректно відстоювати свої погляди, вміння вести наукову полеміку та витримувати критику;

  • вміння логічно, у відведений регламентований час викласти основні положення теми і зробити відповідні висновки та узагальнення;

  • якість виконання курсової роботи, її відповідність теоретичним та методичним вимогам

Після захисту курсової роботи комісія з врахуванням актуальності теми, глибини та самостійності розробки і вміння викласти та захистити свої пропозиції остаточно встановлює оцінку, яка виставляється в екзаменаційну відомість і залікову книжку.