Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Хм .doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
201.22 Кб
Скачать

Результати розгляду справ про пмп судами

На розгляд суду передано 137 справ про ПМП на суму 5,9 млн.грн. (2010 - 110 справ на суму 5,8 млн.грн.). Судами розглянуто 121 справу про ПМП на суму 5,2 млн.грн. (88% від переданих).

За результатами розгляду судом:

  • 60-и справ про ПМП (50% розглянутих) винесено рішення про конфіскацію предмета правопорушення на суму 1,6 млн.грн. (2010 – 55 рішень, вартість 1,2 млн. грн.);

  • 61-єї справи про ПМП (50% розглянутих) на суму 3,6 млн. грн. накладено штрафів на суму 183,3 тис.грн. (2010 – 36 справ на суму 3,6 млн.грн., штраф – 191,7 тис.грн.).

  • закриті справи відсутні.

Взаємодія з митними органами інших країн

Митницею активно здійснювались заходи, направлені на співробітництво та обмін інформацією з митними органами інших держав. Протягом року надіслано до митних органів іноземних держав 59 запитів. За результатами опрацювання Хмельницькою митницею 70 відповідей митних органів інших країн порушено 7 кримінальних справ контрабанду на суму 3,7 млн.грн. та заведено 111 справ про порушення митних правил на суму 5,2 млн.грн.

Взаємодія з правоохоронними та іншими державними органами

Спільно з правоохоронними органами було проведено 68 спільних заходів, за результатами яких заведено 35 справ про ПМП на суму 1,4 млн.грн., з них:

  • 53 з працівниками ВДАІ УМВС України в Хмельницькій області (34 справи про ПМП на суму 1,4 млн.грн.);

  • 6 із залученням кінологічної команди митниці з працівниками підрозділу БНОН УМВС України в Хмельницькій області (ВБНОН УМВСУ порушено 6 кримінальних справ за ознаками ч.2 ст. ст. 307,309 ККУ);

  • 5 із співробітниками ВБКОЗ УСБУ в Хмельницькій області (в тому числі 2 заходи з відпрацювання законності надходження на митну територію України лікарських засобів). За результатами складено 1 протокол про ПМП за ознаками ст.352 МКУ на суму 53,6 тис.грн.;

  • 4 із працівниками прокуратури м. Хмельницький (перевірялась законність реалізації на митній території України гладкоствольної та нарізної зброї, мобільних телефонів, годинників, алкогольних напоїв та продуктів харчування іноземного виробництва).

За результатами опрацювання інформації, яка була надана Управлінням СБУ в Хмельницькій області заведено 9 справ про ПМП, вартість предметів правопорушення яких склала 305,2 тис.грн.

6.Відділ організації митного контролю та роботи митних посередників

Відділ є організації митного контролю та роботи митних посередників є структурним підрозділом Хмельницької митниці.(далі - ВОМК)

Основним завданням ВОМК є підготовка для подання керівництвом Хмельницької митниці до Держмитслужби України пропозицій щодо вдосконалення:

  • законодавства з питань здійснення митного контролю й митного оформлення товарів і транспортних засобів;

  • порядку застосування митних режимів;

  • порядку заповнення митних декларацій;

  • порядку пропуску, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів, транспортних засобів та окремих номерних вузлів до них, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України і належать громадянам, тощо;

  • нормативно-правових актів, що регулюють здійснення контролю за переміщенням через митний кордон України товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності.

  • розробка, удосконалення, контроль за впровадженням і дотриманням у Хмельницькій митниці порядків і технологічних схем митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, а також застосування митних режимів, правильності заповнення митних декларацій, інших питань митного законодавства в частині, що належить до компетенції Відділу.

  • організація здійснення заходів щодо впровадження спрощеного порядку застосування митних процедур.

  • підготовка та подання керівництву Хмельницької митниці пропозицій щодо створення сприятливих умов для прискорення пасажирського, товарного та транспортного потоків через державний кордон України шляхом удосконалення, спрощення та підвищення оперативності й ефективності здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, а також координація роботи підрозділів митниці в пункті пропуску „Хмельницький-аеропорт” з цих питань.

  • контроль ефективності застосування технічних засобів митного контролю в Хмельницькій митниці. Підготовка пропозицій керівництву митниці щодо оптимального розподілу (перерозподілу) наявних технічних засобів митного контролю, вжиття заходів для підвищення ефективності їх застосування, та інші.

В 2010році на Хмельницькій митниці опрацьовано 3 заяви на відкриття СТЗ. Зокрема, 1-го відкритого типу (ТОВ „Термінал Славута-Центр”) та 2-х закритого типу. За погодженням з Держмитслужбою видано 3 Дозволи на відкриття СТЗ. Один дозвіл в звітному періоді скасовано за зверненням власника.

Опрацьовано 2 заяви власників МЛС щодо зміни площ митних ліцензійних складів. Зокрема, заяву ТОВ ПМТЗ „Агропромтехніка” щодо зменшення площі складу та заяву ТОВ ПМТЗ „Приват Лізинг” щодо розширення площі. За результатами направлених документів Держмитслужбою переоформлено ліцензії обох МЛС. Також, за результатами проведеної перереєстрації, обидва митні ліцензійні склади перереєстровано на 2011 рік.

У звітному періоді розглянуто 4 звернення підприємств з приводу застосування до них спрощеного порядку. За результатами оцінювання та після погодження Держмитслужби України 1 підприємство внесено до „білого” списку та 1 – до „зеленого”, за двома зверненнями рівень довіри не встановлено.

Також віділом було організовано проведення і складання кваліфікаційного іспиту підтвердження знань у галузі митної справи та видача кваліфікаційного посвідчення митного брокера.

В напрямку удосконалення інфраструктури митниці опрацьовано питання щодо створення відділу митного оформлення замість двох секторів митного оформлення. На підставі отриманого погодження Держмитслужби внесено зміни до штатного розпису митниці.

В напрямку захисту прав інтелектуальної власності було проведено 34 митних оглядів товарів , відносно яких мали місце ймовірність, що такі товари можуть переміщуватись з порушенням прав інтелектуальної власності. Товарів, переміщення яких здійснювалось з порушенням прав інтелектуальної власності, не виявлено. За результатами моніторингу, до Держмитслужби України було направлено чотири листи (за формою, визначеною Держмитслужбою) з інформацією щодо товарів, відносно яких є підстави вважати, що внаслідок їх переміщення через митний кордон України можуть бути порушені права інтелектуальної власності. З боку представника Міністерства освіти і науки України - державного інспектора по захисту прав інтелектуальної власності і суміжних прав в Хмельницькій і Тернопільській областях зауважень до роботи митниці не було.