Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
термодинаміка курсова.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
997.38 Кб
Скачать

6. Вибір обладнання

6.1. Теплообмінники.

При виборі типу теплообмінника (ТО) слід врахувати такі його характеристики, як можливість досягнення високих швидкостей теплоносіїв, масу і габарити , вартість виготовлення і експлуатації , дію теплоносіїв на поверхню теплообміну, гідравлічний опір .

Кожухотрубчаті ТО використовуються для теплообміну між рідинами , рідинами і газами , коли необхідна велика площа теплообміну F. Основні параметри цих ТО стандартизовані. Для них F = 1,0...1369 м2 [8].

По значенню F слід вибирати тип ТО, вказавши його основні характеристики і позначення згідно відповідного стандарту (див. додаток Г).

6.2. Вентилятори і димососи.

Вентилятори і димососи вибираються за значенням секундної витрати відповідно до значень секундної витрати повітря і продуктів згорання з врахуванням 10-30% запасу по подачі [11].

В курсовій роботі слід подати їх основні характеристики: марку, типорозмір, подачу, тиск на виході (перепад), робочу температуру газу, який подається, частоту обертання валу, ККД, необхідну потужність.

6.3. Форсунки і пальники.

Форсунки для спалювання рідкого палива підбирають за секундною витратою. Для подачі мазуту використовують форсунки з паровим (повітряним) розпилюванням (Gп = 0,017...0,33 кг/с ) і механічним (Gп = 0,53...2,78 кг/с) [6, с. 355].

Для спалювання газоподібного палива з повітрям використовують пальники без попереднього змішування палива з повітрям і частковим попереднім змішуванням (Vr = 0,2...4 м3), а також з попереднім змішуванням (Vг = 0,1 м3/с),

[6, с. 349].

7 Оформлення курсової роботи.

Курсова робота повинна бути написана студентом на одній стороні листа білого паперу формату А4 по ГОСТ 2.301-68 чорнилами одного кольору (чорного, синього, фіолетового) чітким розбірливим почерком.

На кожному листі роботи, за виключенням титульного листа і завдання на курсову роботу, чорним кольором виконується рамка з основним написом по формі 2а ГОСТ 2.104-68. На листі, де розміщено “Зміст”, виконується рамка з основним написом по формі 2. ГОСТ 2.104-68.

Першим листом курсової роботи є титульний лист , другим – завдання на курсову роботу, третім – зміст. Перший і другий листи не нумеруються. Надписи на титульному листі повинні бути виконані шрифтом типу А або Б по ГОСТ 2.304-81. Розмір шрифту – від 3,5 до 10 у залежності від змісту надпису (див. додаток Д).

Допускається оформлення титульного листа машинописним способом. Титульний лист повинен бути виготовлений з білого паперу, більш щільного ніж листи текстової частини курсової роботи.

Листи курсової роботи повинні бути зшиті металевими скобками, виступаючі частини яких слід акуратно заклеїти полосою паперу кольору обкладинки.

8 Захист курсової роботи.

Курсова робота повинна бути перевіреною керівником перед захистом. Підпис керівника є допуском роботи до захисту.

Захист курсової роботи проводиться у комісії з 2-3 викладачів.

При захисті курсової роботи студент виступає з короткою доповіддю (3-5 хвилин), в якій вказує тему і об’єм роботи, отримані результати і висновки . Після доповіді студенту задаються питання.

Оцінка по роботі виставляється з урахуванням досконалості розроблених питань, якості і правильності виконання розрахунків, текстової і графічної частини роботи, систематичності і самостійності роботи студента, чіткості доповіді і виявлення знань при відповіді на питання.

У випадку отримання незадовільної оцінки перезахист курсової роботи не допускається, а студенту при згоді деканату видається інше завдання.