Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Магистерская работа исправ11.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
8.02 Mб
Скачать

ЗМІСТ

Реферат

Вступ

  1. Аналіз наукової інформації і стан проблеми

    1. Технологічні режими роботи, склад і конструктивні особливості механічного встаткування широкоштабових станів гарячої прокатки

    2. Основні тенденції розвитку широкоштабових станів гарячої прокатки

    3. Опис технологічного процесу

  2. Вплив температурного режиму

    1. Температурно-швидкісні режими деформації на сучасних широкоштабових станах гарячої прокатки

    2. Технологічні режими і параметри прокатки з прискоренням на широкоштабових станах гарячої прокатки

    3. Математична модель розрахунку швидкісних умов прокатки на ШСГП

  3. Експериментальне дослідження технологічних параметрів прокатки із прискоренням в чистовій групі БШС1680

    1. Методіка досліджень

    2. Деформаційні параметри

    3. Кінематичні параметри

    4. Енергосилові параметри

    5. Температурні режими прокатки і змотування гарячекатаних штаб

  4. Матеріалознавчі дослідження та їх аналіз

    1. Структура і фазовий склад досліджуваних металів і сплавів

    2. Режими термічної обробки сплавів

    3. Результати дослідження та їх аналіз

  5. Практична цінність отриманих результатів

  6. Потенційна економічна ефективність результатів виконаного дослідження

    1. Початкові дані

    2. Розрахунок ефективності

  7. Охорона праці

    1. Екологічні аспекти досліджуваної проблеми

    2. Охорона праці при проведенні дослідження

    3. Охорона праці в обчислювальному центрі

Висновки

Перелік використаної літератури

Реферат

Пояснювальна записка до випускної роботи: с., рис., табл., 16148ріввих би ть 0.абному твімстві хувати а ание технологии прокатки полосы на НШС 1680 горячей прокатки ЦГПТЛ в условиях ОА джерел.

Об’єкт розробки – Дослідження та оптимізація технологічних параметрів прокатки із прискоренням в чистовій групі БШС 1680.

Мета роботи – розробка ефективного технологічного процесу з метою отримання енергосилових параметрів прокату.

Метод дослідження та апаратура – аналітичний розрахунок та математичне моделювання енергосилових параметрів процесу прокату.

Здійснені аналіз недоліків діючої технології. В діючому технологічному процесі вичерпані можливості підвищення ефективного процесу прокату.

Виконано моделювання впливу факторів моменту прокату, швидкості і температури на потужність прокату. Отримання адекватної моделі дає можливість розрахувати значення параметрів оптимізації любої крапки вивченого факторного простору.

Збудовано алгоритм розрахунку режиму деформації і розраховані оптимальні режими тиску і енергосилових параметрів процесу прокату по чотирьом варіантам.

Розглянуто відмінність мікроструктур криці для гарячої деформації. Встановлено, що рекристалізація при гарячій деформації в різних марках криці з різним тиском відмінна.

Визначена практична цінність пошуків. Аналізуються отримані результати встановлення ефективного технологічного процесу. По отриманим даним розрахунків енергосилових параметрів процесу прокату зроблені висновки.

В економічній частині розглянуто змінність собівартості готового прокату за кошт зниження потреб електроенергії, розраховано річний економічний ефект і економічна ефективність, визначена рентабельність проекту.

Розглянуто питання екології, охорони навколишнього середовища а також охорона праці в промисловості.

Результати роботи можуть бути використані на безперервному широко штабному стані гарячої прокатки 1680. Використання ефективних технологічних процесів дозволить зменшити потреби електроенергії та збільшити виробіток стану.

ГАРЯЧА ПРОКАТКА, ШТАБ, ЕНЕРГОСИЛОВІ ПАРАМЕТРИ ПРОКАТУ, МОМЕНТУ ПРОКАТУ, ПОТУЖНІСТЬ ПРОКАТУ, РЕЖИМИ ТИСКУ.

ВСТУП.

За останні роки відбулися істотні зміни в технології й обладнанні листопрокатного виробництва, спрямовані головним чином на скорочення витрат металу і підвищення якості продукції. В області виробництва слябів практично цілком відмовляються від виробництва їх на слябінгах і блюмінгах-слябінгах і використовують машини безперервного лиття заготівель (МБЛЗ).

Широке поширення одержали великі товстолистові стани з довжиною бочки 3600 - 5500 мм для виробництва аркушів для крупнотонажного флоту і труб великого діаметру.

Листова сталь є одним з найбільш економічних видів прокатної продукції, з якої виготовляють труби, гнуті профілі; вона широко використовується в машинобудуванні, суднобудуванні, автомобілебудуванні і для виготовлення побутової техніки. Тому в США, Японії і ФРН частка листової сталі в загальному обсязі виробництва складає 60 - 70%.

Для прокатки тонколистової сталі в гарячому стані застосовують безперервні стани з новими конструкціями клітей, що забезпечують безперервний процес виробництва смуг, пристрої і системи контролю і регулювання точності поперечного і подовжнього профілів перетинів. На багатьох сучасних широкополосних станах гарячої прокатки освоєна прокатка смуг товщиною h = 1,0 - 1,5 мм, що дешевше подібних смуг, отриманих на станах холодної прокатки. Застосовують ливарно-прокатні агрегати (ЛПК) і агрегати прямого виливка тонких смуг (до h = 0,4 мм). Найбільший розвиток одержало виробництво холоднокатаних смуг. За останнє десятиліття з'явилися принципово нові рішення забезпечення прокатки високоточних і планшетних смуг на станах порулонной і нескінченної прокатки. Упроваджуються сполучені лінії: травлення - прокатка, відпал - дресирування обробка й ін. В сучасному цеху весь процес від початку і до кінця керується від обчислювальних машин (КОМ), в які включені локальні системи керування окремими операціями.