Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
9_Технология на ХСЗ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
186.37 Кб
Скачать

9.3.15. Фарбування

Фарбування судна виконується відповідно з принциповими схемами № 15966-040-011, відомостями фарбування. Роботи по фарбуванню внутрішніх та зовнішніх поверхонь судна повина виконуватись відповідно вимогам ОСТ 5.5835-73.

9.3.16. Спускання судна на воду

Спускання судна на воду виконується через наливну док-камеру. Наливна док-камера має два ступеня : верхній (вище рівня акваторії) – початкову спускову позицію та нижню – шлюзову частину камери. Судно заводять на спускову позицію судновозним потягом і пересаджують з візків на стільці. Після виводу візків і закриття водного прорізу воротами, камеру заповнюють водою насосами. Судно, що сплило, виводять у шлюзову частину шпілями.

Камеру осушують самопливом через клінкети стулчастих воріт. Судно опускється й виводиться зі шлюзової камери буксирами.

9.3.17. Добудування

Після спуска на воду судно встановлюється біля добудовчої набережної для завершення механомонтажних, добудовчих, електромонтажних робіт і проведення іспитів.

9.3.18. Випробування судна

Весь період приймально-здавальних робіт містить наступні етапи:

  • підготовка до випробувань;

  • швартовні випробування;

  • ходові випробування;

  • ревізія машин та механізмів;

  • контрольний вихід.

Швартовні випробування проводять з метою перевірки якості монтажу і готовності суднового обладнання і визначення готовності судна до проведення ходових випробувань. У ході швартовних випробувань фіксують показники роботи обладнання і відзначаються виявленні недоліки.

Ходові випробуваннявиконують з метою перевірки надійності дії механізмів, систем, приладі і усього судна вцілому, а також відповідності технічних характеристик і в першу чергу морехіднх якостей.

Контрольний вихід в море виконується після ревізії, який усуває виявлені дефекти та недоліки.

9.3.19. Захист від корозії

Перед запуском в обробку листовий металопрокат (=4 мм і більш) і профільний прокат, крім обговореного в картах негрунтуємих деталей, підлягає дрібометному очищенню на автоматичних поточних лініях.

Вільні кромки деталей, округлення яких виконує цех № 1, повинні бути загрунтовані в цеху.

Вільні кромки деталей повинні бути заґрунтовані ремонтною ґрунтовкою до зборки вузлів, секцій. Вільні кромки, що утворилися в процесі зборки вузлів, підсекцій, секцій, а також зварювальні шви й ушкоджені в результаті зборки місця, повинні бути заґрунтовані ремонтною ґрунтовкою після рихтування методом прогріву, крім зварювальних швів підлягаючих іспиту на непроникність.

Не підлягають підґрунтовці в секціях поверхні, що утворюють цистерни питної води, палива, мастила.

Після укрупнення секцій і здачі на комплектність і якість, буде виконане фарбування за повною схемою:

  • цистерн баластних і ахтерпіка;

  • цистерн охолодження дейдвуда;

  • цистерн стічних вод;

  • кофердамів і сухих відсіків;

  • зовнішньої обшивки в районі кіль блоків;

  • коридору систем.

Після формування корпуса і здачі під фарбування провести фарбування зовнішніх і внутрішніх приміщень відповідно до відомостей фарбування.

Секційні і стапельні фундаменти після виготовлення підлягають підґрунтовці в місцях ушкоджень межопераційного покриття та в районі зварювальних швів і прилягаючих до них ділянок. Після установки фундаменти підлягають фарбуванню по схемах прилягаючих до них поверхонь.

Очищення і захисні покриття (цинкування гарячим способом, консервацію і ґрунтування) виконує цех № 6 після виготовлення труб до установки в секцію чи на судно відповідно до вимог креслень і відомостей ґрунтовки.

9Труби з нержавіючої сталі і кольорових металів встановлюють на судно без фарбування.

Сталеві труби після очищення чи оцинкування, розташовані поза цистернами палива і мастила, повинні бути заґрунтовані по відомостям ґрунтовки.

Труби, встановлені в секціях, блоках, у корпусі судна, підлягають фарбуванню по схемах фарбування приміщень, де вони розташовані.

Вироби машинобудівної частини (МБЧ)

Вироби МБЧ після виготовлення піддаються очищенню, оцинкуванню гарячим способом, ґрунтуванню, фарбуванню, консервації відповідно до вимог креслень і відомостей фарбування.

Лист

Изм

Лист

№ документа

Подпись

Дата

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]