Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
9_Технология на ХСЗ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
186.37 Кб
Скачать

9.3.13. Виготовлення та монтаж ізоляції

Для ізолювання приміщень передбачено використання плит ВФ-75, , та мати АТМ. Кріплення ізоляційних плит на поверхню, що ізолюється, виконується:

  • пакети ВФ-75, АТМ, ПТ-50 (обгорнені плівкою) за допомогою сталевих приварених шпильок з поліетиленовими ковпачками.

Ізоляційні роботи проводяться згідно з вимогами отраслевої нормалі ОСТ 5. 9138-73. Монтаж ізоляції на судні виконується після закінчення робіт з встановлення деталей та прокладення електротрас.

9.3.14. Механомонтажні та електромонтажні роботи

Дейдвудна труба буде уварена в секцію при зборці.

Гельмпортова труба буде вварена в секцію в остаточно обробленому виді при зборці секцій, з контролем положення осі балера при зборці кормового напівкорпуса.

Після закінчення формування кормовї кінцевості будуть виконані:

  • розточення посадочних місць під підшипники;

  • запресування підшипників;

  • монтаж гвинта регульованого шагу (ГРШ) і дейдвудного пристрою;

  • монтаж балера з пером руля.

Установка тунелю і фундаменту підрулюючого пристрою (ПП) буде проведена при зборці секцій носового напівкорпуса на першому стапельному місці з наступним монтажем ПП, встановленням цистерн системи гідравліки і монтажем системи змащення.

Будуть виготовлені і встановлені цистерни МВ, занурені і змонтовані головні і допоміжні механізми й устаткування.

Буде виконаний монтаж стернового пристрою з монтажем стернової машини з виготовленням і монтажем системи змащення балера.

Установка електрослюсарного насичення (есн)

Прокладка кабельних трас передбачається в жолобах, у захисних трубах, а в приміщеннях невеликі траси кріпляться до прутків і смуг.

Установка деталей електрослюсарного насичення для прокладки кабелів і кріплення електрообладнання виконується в сформованих блоках після:

  • установки всіх фундаментів для обладнання і механізмів;

  • рихтування перегородок і палуб;

  • труб великого діаметру (більш 100 мм);

  • каналів системи вентиляції і кондиціонування повітря;

  • монтажу механізмів на штатних місцях.

Після стикування всіх блоків у цілий корпус установлюються забійні деталі.

Виготовлення жолобів для кабельних трас, деталей для проходу кабелів через перегородки, набір і палуби, і деталей кріплення електрообладнання передбачається в цехових умовах.

Труби захисту кабелів виготовляються по розмірах, зазначеним у робочих кресленнях. У випадку відсутності розмірів – по шаблонам, знятим з місця. Труби в об’ємних секціях встановлюються до накриття зовнішньої обшивки. В іншому керуватися вимогами розділу “Виготовлення і монтаж трубопроводів”.

Для попередження ушкоджень перетворювачів лага, ехолота і деталей катодного захисту під час зварювальних робіт при вварюванні їхніх корпусів у зовнішню обшивку – перетворювачі, аноди й електроди демонтуються з корпусів, що поставляються. Після вварювання корпусів у зовнішню обшивку – встановлюються на місце з наступним іспитом на герметичність відповідно до вимог креслень.

Завантаження великогабаритного електрообладнання в замкнуті приміщення передбачається через тимчасові вирізи в палубах чи перегородках згідно схеми завантаження обладнання.

Монтаж електроустаткування вагою менш 20 кг і кабельний монтаж виконує спеціалізоване підприємство.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]