Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
9_Технология на ХСЗ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
186.37 Кб
Скачать

9.3.11. Виготовлення та монтаж труб систем вентиляції та кондиціонування

Прийнята технологія робіт передбачає виготовлення уніфікованих труб вентиляції та кондиціонування за ескізами в специфікаційних робочих кресленнях. Труби вентиляції та кондиціонування виготовляе спеціалізована ділянка цеху №9. Забойні труби виготовляються за шаблонами, знятими з місця, по яким розмічаються заготівки на кожну трубу; зварювання труб виконується на контактних (шовних, точкових) машинах та зварювальними напівавтоматами у середі СО2. Після зварювання труби випробуються на непроникливість. Заґрунтовані труби вентиляції ізолюються, фарбуються та поступають на склад готових труб. Виготовлення, монтаж та випробування труб виконується у відповідності з вимогами ОСТ 5.5296-76 та ОСТ 5.9669-77.

9.3.12. Встановлення та монтаж суднових пристроїв та палубних механізмів

9.3.12.1. Стерновий пристрій

Розмічення під розточення посадочних місць втулок баллера пера стерна та штиря виконується оптичним методом по візірній трубі до мішеней або по струні. Розмічення та розточка під стерновий пристрій може бути виконано до або після усіх робіт по монтажу гребного валу та гребного гвинта. Роботи по розміченню посадочних місць у ахтерштевні під втулки виконуються після закінчення корпусно-зварювальних робіт у районі машинно-котельного відділення та кормовій кінцевості судна. Розточення посадочних місць втулок виконується спеціальним розточувальним станком. Посадка втулок стернового пристою виконується з охолодженням їх у рідкому азоті. Співвісність втулок після запресування контролюється оптичним методом. Стернова машина встановлюється на сталевих сферичних прокладках і центрується по баллеру стернового пристрою. На стапелі виконується перевірка перекладення пера стерна.

9.3.12.2. Якірно-швартовний та бксирний пристрої

Встановлення шпилів виконується на сталевих сферичних прокладках. Автоматизовані лебідки встановлюються на сталевих вирівнюючих подкладках. Головки шпілей встановлюються безпосередньо на фундамент на парусинових прокладках, просочених фарбою.

9.3.12.3. Вантажний пристрій

Судно постачено одним судовим краном КЭ32-2 вантажопідйомністю 3,20 т.с. та одним судновим краном КЭГ12018 вантажопідйомністю 12 т.с. Судновий кран КЭ32-2 встановлюється безпосередньо на фундамент з правого борту в районі шп. 105-107. Судновий кран КЭГ12018 встановлюється безпосередньо на фундамент в районі шп. 43-45 по ДП. Фундаменти під крани оброблюються на верстаті.

9.3.12.4. Дільні речі і пристрої

Монтаж роульсів, Панамських клюзів, кіпових планок, кнехтів, кілець горловин, двері у форпік, металеві двері (крім дверей, що попадають на стик секцій), трапів вертикальних і скоб-трапів виконується в об’ємних секціях.

Встановлення вікон, ілюмінаторів, глухих світлових люків, сталевих вхідних люків, сталевих дверей у фальшборті, сходень, трапів вертикальних у надбудовах виконується в блоках.

Леєрне огородження на палубі установлюється в міру формування основного корпусу.

Леєрне огородження, штормпоручні надбудови установлюються в міру формування блоку надбудови.

Сигнальні щогли, фундамент під магнітний компас, опори для вантажних стріл кранів установлюються після формування корпуса й установки блоку надбудови на судно.

Монтаж ящиків для підвісного шлюпкового двигуна, корзин для швартування канатів виконувати в об’ємі сформованого корпуса.

Після спуска судна на воду проводиться монтаж:

  • вантажного крана;

  • крана для завантаження шлюпки вільного падіння;

  • шлюпки вільного падіння.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]