Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
к.р.№5 (діл.ін.м).doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
178.18 Кб
Скачать

6. Дайте відповіді на запитання.

1. What can be seen in Hong Kong when you are tired of shopping?

2. Where can you have lunch with Buddhist monks?

3. Why is countryside recreation so popular in Hong Kong?

4. What can you see in the parks and woodlands?

5. How do the beaches in Hong Kong look like?

7. Знайдіть еквіваленти в тексті.

Розкіш, переночувати, судно на підводних крилах, переслідування по сліду, їжа поза будинком, відпочинок у сільскій місцевості, заняття для проведення дозвілля, азартні ігри, оздоровчий біг, монак, бій з тінню, велоспорт.

8. Перекладіть англійською мовою, вживаючи спеціальну лексику.

Хілтон Берлін розташований в історичному центрі міста. Французький і Німецький собори, Фридрихштрассе і Бранденбурзькі ворота усього в декількох хвилинах пішки. Прямо напроти готелю розташована станція метро.

В готелі 500 номерів, включаючи номери для тих,що не курять і інвалідів, номери-люкс, двоповерхові номери, 75 номерів для ділових людей.

До ваших послуг цілодобове обслуговування, включаючи роботу реєстрації без перерви, оренду автомобілів, послуги консьєржа від збереження багажу до бронювання квитків, пральню, хімчистку. Паркування на 400 місць, стоянка для автобусів.

Номера для ділових людей обладнані письмовими столами, телефонами прямого набору, факсами, доступом до інтернету, радіо, супутниковим телебаченням. Послуги для бізнесменів включають послуги секретаря, перекладача, ксерокс, прокат комп'ютерів і факсів.

Місце для проведення конференцій і бізнес-центр розташовані на першому поверсі, мають окремий вхід і просторе фойє. Усі зали можуть бути використані для виставок.

Спорт: критий басейн із сауною, солярієм і фитнес-центром, кегельбан, бігові дорожки з приємними маршрутами, тенісні корти у 5 км від готелю, поле для гольфа у 15 км, прокат велосипедів.

Дозвілля: огляд визначних пам'яток з екскурсоводом, екскурсії на катерах, відвідування оперного театру, вечір у вар'єте, відвідування виставок і галерей з професійним екскурсоводом.

Література

1. Голицынский Ю.Б. «Грамматика: Сборник упражнений. – 4-е изд., – СПб.: КАРО, 2004. – 544 с.

2. Качалова К.Н., Израилевич Е.Е. Практическая грамматика английского языка. – М.: Юнкес, 2003. – 716 с.

3. Мова сфери готельного бізнесу та туризму: Матеріали до вивчення спецкурсу для студентів IV курсу факультету іноземних мов / Укл. Л.Є. Шевніна. – Запоріжжя: ГУ „ЗІДМУ”, 2002. – 48 с.

4. Синицын С.С. Гуревич В.Н. Англо-русский толковый словарь туристических терминов – М., „Лэмэк”, 1999. – 160 с.

5. Шевніна Л.Є. Англо-українсько-російський словник термінів туристичного та готельного обслуговування. Довідниковий посібник для турагентів, робітників готелів та туристів. – Запоріжжя: видавець Глазунов С.О., 2005. – 140 с.

6. Частник С., Коробка Г. Английский язык для менеджеров туризма и гостиничного бизнеса.– Ростов-на-Дону, 2003. – c.

7. Dubicka Iwona, O’Keefe Margaret. English for International Tourism. Pre-intermediate. – London: Longman, 2003. –

8. Harding Keith, Henderson Paul. High Season. English for the Hotel and Tourist Industry. – Oxford: OUP, 1994. –