Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет_вказ(ітог)ГФ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.3 Mб
Скачать

Квіткова вулиця, 34

до рядка (включно)

От наші ціни:

Оберіть команду ФорматАбзац , як показано на рис. 1.3. Установіть властивість Інтервал після рівним 12 пт.

Перевірте, чи міститься тепер весь документ на одну сторінку. Якщо ні, то видалите один або кілька порожніх рядків у верхній частині тексту.

Рисунок 1.3 - Вікно властивостей абзацу

5. Оформлення списку.

Виділите три абзаци, які треба оформити у вигляді списку (ці абзаци в зразку запрошення позначені спеціальним значком – кружком – на початку першого рядка абзацу). Після виділення цих абзаців виберіть команду ФорматСписок, перейдіть на закладку вікна Маркірований і виберіть підходящий тип списку.

1.3.4 Перевірка результату

Порівнювати свій документ зі зразком зручно в режимі попереднього перегляду перед печаткою. Виконайте наступні дії:

  • виберіть команду ФайлПопередній перегляд;

  • у списку Масштаб у панелі інструментів установите масштаб Сторінка цілком;

  • зверніть увагу, що не друкуються символи, які не видні;

  • натисніть кнопку Закрити на панелі інструментів для виходу з режиму попереднього перегляду.

1.3.5 Оформлення таблиці

При наборі частину тексту було розділено на окремі осередки таблиці натисканням клавіші [Tab] , а кожен рядок вводили в окремому абзаці. Набрані в такий спосіб дані можна перетворити в таблицю спеціальною командою Word.

Виділите чотири рядки, які необхідно оформити, як таблицю. Виберіть команду ТаблицяПеретворити в таблицю.

Перетаскуючи мишею вертикальні роздільники стовпців таблиці (на них покажчик миші перетворюється в подвійну стрілку), підберіть їхню ширину. Перший стовпець повинен бути досить широким, щоб заголовок Тривалість перебування не розбивався на два рядки. Другий і третій стовпці повинні бути однаковими по ширині, але вужчі, ніж перший. Вся таблиця по ширині повинна займати приблизно 3/4 ширини аркуша.

За допомогою кнопок панелі Форматування настройте вирівнювання абзаців в осередках таблиці:

а) виділите рядок заголовків й відцентруйте ці осередки;

б) виділите перший стовпець й відцентруйте ці осередки;

в) виділите осередки із числами в другому й третьому стовпцях (заголовки не виділяйте). Вирівняйте ці осередки по правому краю (числа зручно вирівнювати по правому краю, щоб відразу бачити старші розряди).

За замовчуванням Word привласнює таблиці обрамлення типу Сітка (подивиться в режимі попереднього перегляду, як виглядає таблиця з таким обрамленням). Змінимо обрамлення так, щоб у таблиці не було внутрішніх вертикальних роздільників, і щоб зовнішня границя таблиці була обведена подвійною лінією.

Поставте курсор у будь-який осередок таблиці (при цьому жоден з осередків не повинен бути виділеним). Виберіть команду ФорматГраниці й заливання. У діалоговому вікні, яке показано на рис. 1.4, виберіть тип обрамлення Інша. За допомогою списку типів ліній (щоб знайти подвійну лінію, необхідно список прокрутити вниз) і кнопок включення/вимикання границь таблиці привласніть одинарну лінію внутрішнім горизонтальним роздільникам і подвійну лінію – зовнішнім границям, як на рис. 1.4. Після настроювання границь натисніть OK.

Перевірте оформлення таблиці в режимі попереднього перегляду.

Рисунок 1.4 - Вікно Границі й заливання