Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Макроэкономика методичка для курсовой.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
204.29 Кб
Скачать

4. Оформлення і захист курсової роботи

Курсова робота має бути написана українською мовою і правильно оформлена. Текст роботи має розміщуватися з одного боку аркуша паперу, з полями не менш як 25 мм – зліва, 15 мм – справа, 20 мм – вгорі, 20 мм – внизу. Роботу комплектують у такій послідовності: титульний аркуш (титул), зміст, вступ, основна частина, висновки, список літератури, додатки (в разі потреби). Зразок титульного аркуша наведено у Додатку 1.

Зміст оформлюють у вигляді переліку назв розділів роботи, для кожного з яких вказують відповідний номер початкової сторінки тексту. Розділи позначають арабськими цифрами (1, 2, 3), підрозділи позначають номером розділу та підрозділу через крапку(1.1, 1.2 або 2.1, 2.2 і т. д.).

Нумерація сторінок має бути наскрізною: номер сторінки проставляють арабськими цифрами у її правому верхньому кутку, проте на титульному аркуші (перша сторінка роботи) номер сторінки не проставляють, але вона враховується.

Формули слід нумерувати арабськими цифрами. Порядковий номер вказують у круглих дужках праворуч від формули. Він має складатися з номера розділу та, через крапку, порядкового номера формули в даному розділі. Наприклад, (3.1) означає: перша формула в третьому розділі.

Підготовлена курсова робота має бути зброшурована і подана на кафедру в установлений термін для реєстрації. Якщо робота написана не за обраною темою, не відповідає вимогам щодо обсягу й оформлення, подана пізніше встановленого терміну, до захисту не приймається.

Курсова робота попередньо розглядається науковим керівником, який у своєму відзиві приймає рішення щодо допущення її до захисту. Під час підготовки до захисту курсової роботи студентові необхідно ознайомитися з відзивом наукового керівника. Якщо робота оцінена керівником незадовільно, то вона повертається студенту для суттєвої переробки, або усунення зауважень викладача.

Заключним етапом виконання курсової роботи є її захист. Форму захисту курсових робіт студентами встановлює кафедра. Найбільш поширеним є захист перед спеціально створеною на кафедрі комісією, до якої обов’язково входить і науковий керівник роботи.

У ході короткої доповіді (5-10 хвилин) студент:

– оголошує тему курсової роботи, її актуальність і значущість;

– формулює основну мету і завдання дослідження;

– стисло розкриває зміст роботи;

– доповідає про результати дослідження, зроблені висновки і внесені пропозиції.

Далі студент відповідає на запитання викладачів.

Під час захисту курсової роботи оцінюються: якість виконаної студентом курсової роботи, рівень знань і набутих навичок щодо висвітленої теми, вміння аналізувати практичну діяльність організацій, логічно і аргументовано викладати думку, відповідати на запитання, обґрунтовувати власну точку зору. У процесі захисту члени комісії мають можливість більш об’єктивно її оцінити.

Результати захисту суттєво впливають на остаточну оцінку курсової роботи. Якщо студент плідно працював над матеріалом, сумлінно готувався до захисту, давав вичерпні відповіді на поставлені запитання, то остаточна оцінка курсової роботи може бути вища за попередню, і навпаки.