Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
392630.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.08.2019
Размер:
56.11 Mб
Скачать

5. Операції за платежами, які розподіляються між загальним та спеціальним фондами державного бюджету складаються з наступних процедур:

5.1. Платежі, які відповідно до Бюджетного кодексу України та закону України про Державний бюджет України на відповідний рік розподіляються між загальним та спеціальним фондами державного бюджету, зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті в головних управліннях Державного казначейства України за балансовим рахунком 3131 "Надходження коштів, що розподіляються між загальним та спеціальним фондами державного бюджету" (далі - рахунок 3131) Плану рахунків в розрізі кодів класифікації доходів бюджету та територій.

Одночасно інформація щодо надходження та повернення помилково або надміру зарахованих платежів до бюджету відображається на аналітичних рахунках, відкритих за рахунком бюджетного обліку 6113 "Доходи державного бюджету, що підлягають розподілу між загальним та спеціальним фондами" (далі - рахунок 6113).

Кредитовий залишок за кожним аналітичним рахунком 6113 відображає інформацію про надходження (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих платежів до бюджету) кожного виду платежу, який розподіляється між загальним та спеціальним фондами державного бюджету, наростаючим підсумком з початку року.

За окремими аналітичними рахунками 6113 допускається від'ємний залишок, який свідчить, що повернень окремих платежів у поточному бюджетному періоді відбулося більше, ніж надходжень.

5.2. Кошти, які надійшли за день (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих платежів до бюджету) на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3131, у регламентований час розподіляються головними управліннями Державного казначейства України за встановленими нормативами між загальним та спеціальним фондами державного бюджету.

5.3. Після розподілу кошти у відповідних обсягах засобами програмного забезпечення шляхом формування меморіальних документів перераховуються (списуються) за призначенням на відповідні рахунки, а саме:

на аналітичні рахунки з обліку доходів загального фонду державного бюджету, відкриті за балансовим рахунком 3111;

на аналітичні рахунки з обліку доходів спеціального фонду державного бюджету, відкриті за балансовим рахунком 3121.

5.4. Подальша обробка платежів, зарахованих на вищезазначені рахунки, здійснюється в установленому порядку.

6. Операції за платежами до бюджету, які розподіляються між державним та місцевими бюджетами складаються з наступних процедур:

6.1. Платежі, які відповідно до Бюджетного кодексу України та закону України про Державний бюджет України на відповідний рік розподіляються між державним та місцевими бюджетами, зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті в головних управліннях Державного казначейства України за балансовим рахунком 3311 "Кошти, які підлягають розподілу між Державним і місцевими бюджетами" (далі - рахунок 3311) Плану рахунків в розрізі кодів класифікації доходів бюджету та територій.

Одночасно інформація щодо надходження та повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету платежів відображається на аналітичних рахунках, відкритих за рахунком бюджетного обліку 6211 "Доходи, які підлягають розподілу між Державним і місцевими бюджетами" (далі - рахунок 6211).

Кредитовий залишок за кожним аналітичним рахунком 6211 відображає інформацію про надходження (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих платежів до бюджетів) кожного виду платежу, який розподіляється між державним та місцевими бюджетами, наростаючим підсумком з початку року.

За окремими аналітичними рахунками 6211 допускається від'ємний залишок, який свідчить, що повернень окремих платежів у поточному бюджетному періоді відбулося більше, ніж надходжень.