Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
392630.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.08.2019
Размер:
56.11 Mб
Скачать

3. Операції за надходженнями до спеціального фонду державного бюджету складаються з наступних процедур:

3.1. Платежі, які відповідно до Бюджетного кодексу України та закону України про Державний бюджет України на відповідний рік є джерелами формування спеціального фонду державного бюджету в частині доходів, крім власних надходжень бюджетних установ, зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті в головних управліннях Державного казначейства України за балансовим рахунком 3121 "Надходження коштів спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки" (далі - рахунок 3121) Плану рахунків в розрізі кодів класифікації доходів бюджету та територій.

Одночасно інформація щодо надходження та повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету платежів відображається на аналітичних рахунках, відкритих за рахунком бюджетного обліку 6112 "Доходи спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки" (далі - рахунок 6112).

Кредитовий залишок за кожним аналітичним рахунком 6112 відображає інформацію про надходження до спеціального фонду державного бюджету (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету платежів) кожного виду доходів наростаючим підсумком з початку року.

За окремими аналітичними рахунками 6112 допускається від'ємний залишок, який свідчить, що повернень окремих платежів у поточному бюджетному періоді відбулося більше, ніж надходжень.

3.2. Для щоденного акумулювання коштів спеціального фонду державного бюджету в головних управліннях Державного казначейства України відкриваються аналітичні рахунки за балансовим рахунком 3122 "Кошти спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки" (далі - рахунок 3122) окремо за кожним видом надходжень.

Для акумулювання коштів спеціального фонду державного бюджету в Державному казначействі України (центральний апарат) відкриваються відповідні аналітичні рахунки за балансовим рахунком 3122, а саме:

рахунки в розрізі територій за кожним видом надходжень для зарахування коштів, що перераховуються з обласного рівня на центральний;

рахунки для акумулювання коштів спеціального фонду державного бюджету в розрізі видів надходжень.

3.3. Кошти, які надійшли за день (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету платежів) на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3121, у регламентований час засобами програмного забезпечення шляхом формування меморіальних документів перераховуються (списуються) на відповідні аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3122.

3.4. Головні управління Державного казначейства України відповідно до встановленого регламенту перераховують кошти на відповідні рахунки, відкриті у Державному казначействі України (центральний апарат) за балансовим рахунком 3122 у розрізі територій за видами надходжень.

Одночасно інформація щодо перерахування коштів Державному казначейству України (центральний апарат) відображається на аналітичних рахунках, відкритих за рахунком управлінського обліку 8212 "Кошти спеціального фонду державного бюджету, передані" (далі - рахунки 8212) в розрізі видів надходжень.

Дебетовий залишок за аналітичними рахунками 8212 відображає інформацію про кошти спеціального фонду державного бюджету, перераховані на рахунки Державного казначейства України (центральний апарат) з початку року.

3.5. У Державному казначействі України (центральний апарат) проводиться акумуляція коштів спеціального фонду державного бюджету, що надійшли від територіальних органів, на відповідні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3122 у розрізі видів надходжень, з подальшим перерахуванням у регламентованому режимі на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3124 "Кошти спеціального фонду державного бюджету для здійснення видатків за відомчою ознакою".

4. Операції за надходженнями від повернення до спеціального фонду державного бюджету бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, в тому числі залучених державою або під державні гарантії складаються з наступних процедур:

4.1. Кошти від повернення до спеціального фонду державного бюджету бюджетних позичок, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, в тому числі залучених державою або під державні гарантії, зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті в головних управліннях Державного казначейства України та Державному казначействі України (центральний апарат) за балансовим рахунком 3123 "Рахунок для зарахування до спеціального фонду державного бюджету повернення бюджетних кредитів" (далі - рахунок 3123) Плану рахунків в розрізі кодів бюджетної класифікації та територій.

Одночасно інформація щодо надходження та повернення помилково або надміру зарахованих платежів до бюджету відображається на аналітичних рахунках, відкритих за рахунком бюджетного обліку 7132 "Кредитування спеціального фонду державного бюджету за вирахуванням погашення" (далі - рахунок 7132).

Кредитовий залишок за кожним аналітичним рахунком 7132 відображає інформацію про надходження до спеціального фонду державного бюджету (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих платежів до бюджету) кожного виду платежу наростаючим підсумком з початку року.

4.2. Для щоденного акумулювання коштів, які надійшли на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3123, в головних управліннях Державного казначейства України відкриваються відповідні аналітичні рахунки за балансовим рахунком 3122 окремо за кожним видом надходжень.

Для акумулювання коштів спеціального фонду державного бюджету в Державному казначействі України (центральний апарат) відкриваються відповідні аналітичні рахунки за балансовим рахунком 3122, а саме:

рахунки в розрізі територій за кожним видом надходжень для зарахування коштів, що перераховуються з обласного рівня на центральний;

рахунки для акумулювання коштів спеціального фонду державного бюджету в розрізі видів надходжень.

4.3. Кошти, які надійшли за день (з урахуванням повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету платежів) на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3123, у регламентований час засобами програмного забезпечення шляхом формування меморіальних документів перераховуються (списуються) на відповідні аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3122.