Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзамен з виробничих .docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.08.2019
Размер:
3.4 Mб
Скачать

Питання №15

1) – корпус; 2) – трубний пучок; 3) – водяна камера; 4) – вхід конденсату; 5) - вихід конденсату;6) – вхід нагрітої пари; 7) – відведення дренажу через регулятор рівня; 8) – водомірне скло; 9) – вхід дренажу із наступного підігрівника; 10) –відсмоктування газів, які не конденсуються; 11) – вхід лінії відсмоктування газів із наступного підігрівника; 12) – дренаж паропроводу нагрівання пари;

СР – імпульсний пристрій сигналізатора рівня.

Підігрівник – це вертикальна посудина трубок V- подібної форми. Кінці трубок розвальцьовані в трубній дошці.

Трубний пучок (з парового боку) має декілька горизонтальних перегородок, які разом із поздовжніми перегородками становлять каркас трубної системи. Одночасно ці перегородки скеровують потік пари змушуючи його декілька разів перетинати трубний пучок в поперечному напрямку. У підігрівники разом із парою через нещільності поступає повітря і вуглекислий газ, які не конденсуються. Видалення газів здійснюють в кінці шляху парового потоку, де їх концентрація є найбільшою.

У місці входу нагрівальної пари є щиток, який захищає трубки від зношення (ерозії). Відведення конденсату нагрівної пари (дренажу) із підігрівників здебільшого роблять каскадним (самопливом в підігрівник нищого тиску) або використовують дренажні насоси, скеровуючи конденсат в лінію основного конденсату після того підігрівника, у який встановлено насос.

Верхня частина ПНТ (яка знімається) над трубною дошкою є водяною камерою. Вона має патрубки входу і виходу конденсату і перегородки для створення певної кількості ходів води ( переважно 4 ходи води).

Питання №16

П ВТ складається з парового корпусу і трубної системи. Кришка корпусу тут нерухома, розміщена внизу і опирається на фундамент. До неї прикріпляється вся трубна система. Під час ревізії або ремонту знімається циліндрична частина корпусу із сферичним верхнім днищем – ковпаком. Цей ковпак має з нижньою кришкою фланцеве сполучення. Трубна система скл. із горизонтально розміщених спіралей, які своїми кінцями приварені до вертикальних колекторів. Декілька верхніх спіралей поміщено в окремий кожух, який є вбудований паро охолоджувачем, для використання тепла перегрівання пари, що дає змогу нагріти живильну воду на 2- С вище від температури насичення, що відповідає тиску підігрівника. ПВТ вміщають в собі вбудовані охолоджувачі дренажу, які уможливлюють охолодження конденсату нагрівної пари нище від температури насичення і тим самим зменшення витіснення пари більш низького потенціалу підігрівнику нищого східця (за каскадного скиду). Живильна вода, яка поступає в цей підігрівник, проходить спочатку через охолоджувач, де підігрівається за рахунок охолодження дренажу, потім проходить послідовно через основну частину пучка, а пізніше через пучок трубок переохолоджувача.

Схема під’єднань ПВТ аналогічне як і для ПНТ. Кожен регенеративний підігрівник має сигналізатор рівня, який спрацьовує при переповнені корпусу підігрівника до першої границі (по висоті рівня) і дає сигнал на блочний щит, позначається БЩ.

Маркування підігрівників визначає їх призначення і поверхню нагрівання. Наприклад шифр ПН-300 означає: ПНТ з площею нагрівання 300 . Для ПВТ прийнято вказувати, ще максимальний тиск води в трубній системі. Шифр ПВ-480/230 означає: ПВТ з поверхнею нагрівання 480 , розрахований на тиск води до 230 кгс/ .