Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.стац.2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
491.01 Кб
Скачать

4. Особистість як суб'єкт політики.

5. Історичні особ­ливості формування політичної культури в Україні, її сучасний стан.

6.Ідеологія і релігія.

7.Ідеологія і наука.

НАПИСАННЯ ДОПОВІДІ З ПОЛІТОЛОГІЇ .

Доповідь – це скорочений виклад наукової праці (статті, монографії) з конкретної теми. Творчій підхід до підготовки доповіді передбачає виділення в роботі, що готується, головної думки і аргументацію на її користь, висновки.

Написання такої доповіді включає ряд етапів :

1.Вивчення літератури з конкретної теми.

2.Написання доповіді.

3.Подання доповіді викладачеві на перевірку.

4.Оголошення доповіді.

Написання доповіді передбачає насамперед складання плану (простого або складного), вступ, посилання на використаний в тексті фактичний, статистичний, нормативно-правовий матеріал, висновки по темі в цілому, в яких, залежно від теми, бажано висловити власну думку, власне відношення до розв'язуваної проблеми.

Наприкінці доповіді складається список використаних джерел (нормативних актів), літератури.

Оптимальним для доповіді вважається використання не менш 5 джерел.

Загальний обсяг доповіді повинен становити не менш 24 аркушів шкільного зошита в рукописному варіанті. Якщо доповідь виконується на друкарській машинці або комп'ютері на сторінках формату А-4, то загальний обсяг повинен бути не менш 18 аркушів при таких параметрах :

Шрифт (кегель) - 14, Інтервал – 1,5

Верхнє поле - 20 мм., нижнє поле - 20 мм.

Ліве поле -25 мм, праве поле -10 мм.

Якщо доповідь виконується на сторінках формату А4 у рукописному варіанті, ( що також дозволяється ), то її обсяг повинен бути не менш 22 аркушів.

Структура доповіді:

  • план;

  • введення;

  • основна частина;

  • висновок

  • список джерел і літератури.

План. Складається студентом самостійно. Може бути простим або складним.

Введення може становити 1-1,5 сторінки тексту. В ньому варто визначити актуальність теми, її значення і місце в суспільному житті. Тут також студент повинен сформулювати мету (ціль) написання роботи і перелік завдань, які необхідно вирішити.

Основна частина - це є сама робота. У цій частині виділяються заголовками окремі розділи, які розглядаються відповідно до комплексу сформульованих завдань.

Висновок. Має обсяг не більше 1-1,5 сторінок. Цей розділ логічно, змістовно, коротко і аргументовано підводить підсумки роботи, тобто загальні висновки.

Список джерел і літератури– це перелік книг, статей, нормативних актів і т.п. Інформацію про використання джерел треба давати відповідно вимогам стандарту. Літературу рекомендується розташовувати в такому порядку: на початку переліку дають нормативні, офіційно-документальні, директивні і державні матеріали, далі подають книги, статті і інші джерела мовою оригіналу. Все подається за абеткою.

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ ! Категорично забороняється самовільно змінювати тему доповіді під будь-яким приводом, зменшувати обсяг роботи (недописувати одну або декілька сторінок до кінця).

Якщо робота подається у рукописному варіанті, то писати треба охайно, розбірливим почерком, як і личить студентам вищої школи.

Підготовлена доповідь здається викладачеві на перевірку в день проведення семінарського заняття з відповідної теми, після чого вона реєструється і зберігається на кафедрі протягом 3-х років.

В окремих випадках доповідь дозволяється представляти на носіях CD-R або CD-RW.

Писати доповідь з тем, з яких ще не було лекції, заборонено.

Роботи не рецензуються і не повертаються студенту.

ОФОРМЛЕННЯ ТИТУЛЬНОГО АРКУША ДОПОВІДІ

Міністерство освіти,науки, молоді і

спорту України

Херсонський національний технічний університет