Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Программа МГ-сети.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
24.6 Mб
Скачать

1.4 Відкрити проект

Для відкриття існуючого проекту і продовження введення, або редагування даних служить пункт «Відкрити проект» меню «Проект», головного меню, після активізації, якого з'являється форма вибору проектів із списку тих, що існують (мал. 1.35).

Проекти можуть зберігатися в двох видах - як власне файли проекту (мають розширення *.mgs ) і файли обміну даними (мають розширення *.pln). Файли обміну даними мають просту і наочну структуру даних і можуть бути підготовлені в звичайному текстовому редакторові. Файли проекту мають складнішу структуру даних і дозволяють зберегти інформацію про заморожені дані і поточні настройки проекту, ці файли зручніші для зберігання даних проекту.

Мал. 1.35 Форма вибору проекту

У системі може бути одночасне відкрито декілька проектів. Кожний з них має свої настройки. Система дозволяє копіювати і переносити дані з одного проекту в іншій через власний буфер обміну.

1.5 Закрити проект

Відкритий в системі проект можна закрити, скориставшись командою Закрити пункту Проекти головного меню або кнопкою (мал. 1.36). Якщо в проекті були зроблені зміни, система попросить підтвердження збереження проекту, як показано на рис 1.37.

Мал. 1.36 Закрити поточний проект

Мал. 1.37 Діалог при закритті проекту

1.6 Зберегти проект

У будь-який момент роботи можна зберегти всі зміни зроблені в проекті після його відкриття. Для збереження проекту, без перейменування і зміни типу, використовується команда Зберегти пункту Проект головного меню програми. Збереження проекту може виконуватися в автоматичному режимі перед виконанням зрівнювання мережі, якщо в меню Сервіс встановлена опція Зберігати проект перед зрівнюванням (мал. 1.38).

Мал. 1.38 Опція збереження проекту перед зрівнюванням

1.7 Зберегти проект під іншим ім'ям або з іншим типом

Якщо потрібно зберегти проект під іншим ім'ям або змінити тип проекту необхідно скористатися командою Зберегти як . розділу Проект головного меню програми (мал. 1.39).

Мал. 1.39 Збереження проекту під іншим ім'ям

Після активізації цієї команди з'являється вікно діалогу (мал. 1.40) в якому можна задати нове ім'я проекту і/або його тип.

Мал. 1.40 Діалог збереження проекту

1.8 Імпорт в новий проект

Інформація про інструмент, дату зйомки і режим вимірювання кутів дуже часто зберігається у файлі вимірювань електронного тахеометра. Ця інформація може використовуватися при створенні нового проекту, при цьому скорочується час створення нового проекту і зменшується вірогідність помилок оператора. Для цього використовується команда Імпорт в новий проект. В цьому випадку виконується наступна послідовність операцій:

  • за допомогою діалогу відкриття файлу вибирається файл, на основі якого створюється проект (мал. 1.41);

Мал. 1.41 Діалог імпорту файлу вимірювань в новий проект

  • синтаксичний аналізатор програми, читає файл вимірювань і визначає яким тахеометром виконані вимірювання, скільки станцій стояння і скільки вимірювань є у файлі (мал. 1.42а). Якщо тип тахеометра або формат файлу не розпізнані програмою те з'явиться повідомлення, показане на мал. 1.42б ( в цьому випадку необхідно вислати авторам програми файл вимірювань). У разі потреби операцію імпорту можна припинити.

  • потім викликається форма з даними нового проекту (мал. 1.43), в якій будуть заповнені всі поля, інформацію для яких можна витягнути з файлу вимірювань. Після цього операторові залишається заповнити тільки ту інформацію про проект, якої не було файлі вимірювань тахеометра (різні тахеометри зберігають у файлі вимірювань різну інформацію).

а)

б)

Мал. 1.42 Інформація про тип файлу, що імпортується

Мал. 1.43 Інформація про новий проект